Нова тема- Домашен любимец

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
Dparo u TaHq

Нова тема- Домашен любимец

Мнение от Dparo u TaHq »

Какъв е пътя зА взимането на домашен любимец в канада,когато се емигрира
Странджата

Мнение от Странджата »

Пътят до зоомагазина е съпроводен с карамелено-ванилов привкус , като излезеш от магазина може да придобиеш вкус на нещо между кора от грейпфрут и пресоленка дедова пастърмица :lol: p.s. Котенца и кученца по улиците не се намират :(
Аватар
c200

Мнение от c200 »

«Хотели как лучше, а получилось как всегда» - Виктор Степанович Черномырдин
Dparo u TaHq

.

Мнение от Dparo u TaHq »

:))
Предполагам,че е така ,както казваш Странджа:)
Аз не съм се изказал достатъчно.Ние си имаме немска овчарка на 2 годинки и ще искаме да си я вземем с нас.Имаме малка информация,но не съм сигурен дали е вярната и затова попитах тук.
Ако знае някой какъв точно е пътя за взимането на домашен любимец да пише.
Чао засега
Аватар
miou miou

Мнение от miou miou »

http://www.dogstory.net/voyage_en_avion.htm
http://www.dogstory.net/planification_voyage.htm
Прочети тези статии тук. Тук е обяснено точно какво трябва да се прави. Надявам се да съм помогнала! Успех!
maryjoe

Мнение от maryjoe »

Намираш компания, която превозва ку4енца - за нас беше KLM, при резервацията казваш,4е ще прежозваш ку4е и те го отбелязват, а на самото летище плащаш според теглото му и размера на клетката. Трябва вси4ки ваксини да са направени (бяс задължително) и да не изти4ат по време на пътуването, да е обезпаразитено 30тина дни преди това също. С вси4ко отбелязано в паспорта на ку4енце отиваш в районната ветеринарна служба и ти издават на английски сертификат за 4ужбина (Канада). Правиш копия на вси4ко и ги залепяш на клетката. Сложи лед вместо вода при пътуването за да не се разлее като го разнасят в на4алото. Като кацнете само проверяват документите и те пускат - няма проблем, но е огромен проблем да си намериш квартира където е разрешено с ку4ета, въобще не преувели4авам! Успех!
Аватар
iliana
Обратна връзка:

Re: .

Мнение от iliana »

Dparo u TaHq написа::))
....Ние си имаме немска овчарка на 2 годинки и ще искаме да си я вземем с нас.Имаме малка информация,но не съм сигурен дали е вярната и затова попитах тук.
Ако знае някой какъв точно е пътя за взимането на домашен любимец да пише.
Чао засега
Едно е сигурно - виза няма да му трябва
Защо предпочитат Квебек?
Защото ги е страх от Алберта.
Kоя е Aлберта?
Жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонто
Dparo u TaHq

Мнение от Dparo u TaHq »

:lol: :wave2:
Аватар
precious
Обратна връзка:

Мнение от precious »

Аз си донесох кучето миналата година, беше по-леко отколкото очаквах!
Основните "разправии" са в БГ :)
Кучо трябва да има валидна ваксина против бяс сложена не по-малко от 1 месец преди пътуването. С паспортчето се отива в Райинната ветеринарна инспекция итова е 1 седмица преди полета за заверка, аз бъх без куче само с паспорта и самолетния билет. После 3 дни преди полета с кучешкия паспорт и листчето то ветеринарната служба се ходи на летишето за още една заверка. Има някакви такси, но са минимални.
За авиокомпанията - като си купуваш билета заявяваш и едно място за куче, защото имат лимитит на опашатите пътници :) Билета на кучо се плашта на летището преди полета. Измериха клетката, питаха ме колко тежи кучето, аз отговорих 10 кг и ми взеха пари само за килограмите на кучето, за 10, защото с клетката минаваше 20 кг. Беше 11 евро на кг. Летях с чешките авиолинии. Тряба да си навреме за полета за да имат време да го натоварят после. Не се чака последния момент за чекиране.
Клетката - беше голяяяма, въпреки, че кучо беше на 4 месеца само. Имат изисквания за разнера, да не му било тясно на кучето... Никой не погледна даже куче ли има вътре, крокодил ли :) Бях взела и колелца даже, но се наложи да ги махна и да се чудя къде да ги слагам. Колелцата имат смисъл на летището, да не я влачиш по корем клетката, за самолета се махат. Самата клетка струваше около 400 лв. Имаше и по скъпи хахахаха
Взех от вет-а някакво хапче, на билкова основа, леко успокоително, уж да му е по-леко, не знам подейства ли или не .... и не я бях хранила в деня на полета. Имаше купа за вода, която разбира се беше обърната, не знам, някой давал ли е вода или не ....
Избрах най-късия полет, с 1 час за прекачване.
А другото ... така и не разбрах трябва ли да го декларирам песа на излизане на митницата в София, бях се развълнувала, рев, сълзи, сополи ... и забравих.
На кацане тук в Торонто, песа дойде последен, много след багажа, заедно с няколко други кучета :)
Аз сама, с два куфара и куче :) Веднага се намери един усмихнат чичко, служител на летището, натовари къфарите на количка, аз влача кучето, то цялото наакано и напишкано, но щастливо, че ме вижда ... Чоека ни заведе на митницата, декларирах си кучето (предварително в самолета раздават декларации), но забравих да му напиша цената :shock: трябвало да се опише сума ... ок описахме го. Питаха ме дали нося кучешка храна, не дават, отбелязаха как мирише и така. Платих 37$ такса куче, дадох 20 кинта на чичкото дето ми буташе куфарите и се прибрах.

Тази история не включва минаване през имиграционни, бях ги минала предишната годима :)

Ако има неясноти питай!
Поздрави!
:kitty: :cat:
Аватар
precious
Обратна връзка:

За квартирата ...

Мнение от precious »

Някой беше споменал, че било проблем квартирата ...
Може да ти обясняват, че имат политика на НЕкучета, но това не е легално и няма сила ... Не могат да ти забранят да имаш домашен любимец, след като си го регистрирала и платила таксата. Всички щети обаче, нанесени от кучето са за твоя сметка.
Бях намерила една статия с подробно обяснение на легалната страна на въпроса ако ми попадне пак ще я кача ...
:kitty: :cat:
Аватар
7George

Мнение от 7George »

Има начин за всичко - познавам човек, дето си е евакуирал канадското куче за 1 - 2 години в България, и после обратно. Това щото хазаите не допускали животни в квартирата. Та се наложи да си купи човека къща, сега всички са щастливи! :D :dogrun:
batkoto

Re: За квартирата ...

Мнение от batkoto »

precious написа:Някой беше споменал, че било проблем квартирата ...
Може да ти обясняват, че имат политика на НЕкучета, но това не е легално и няма сила ... Не могат да ти забранят да имаш домашен любимец, след като си го регистрирала и платила таксата. Всички щети обаче, нанесени от кучето са за твоя сметка.
Бях намерила една статия с подробно обяснение на легалната страна на въпроса ако ми попадне пак ще я кача ...
Тъй вярно: http://www.ontariotenants.ca/law/act02.phtml#RTA14
Dparo u TaHq

Мнение от Dparo u TaHq »

Определено смятам,че няма да има проблем за това наше начинание:)
Имайки впредвид ,че нашата Криси е по умна от много хора(даже и от мен :) )вярвам ,че всичко ще е наред.Може би трябва да опитам да я понауча малко на френски...ммм! (ами мен кой ли ще научи)
;):)
До колкото вече имаме информация от трети лица всичко опира до финанси....
Аватар
balbi

Re: За квартирата ...

Мнение от balbi »

precious написа:Някой беше споменал, че било проблем квартирата ...
Всичко зависи от хазаина!
В договора си има точка за домашни любимци и ако хазаина не я отметне всички законни и легални точки отиват в киреча и можеш да се оплачеш дори на арменския поп.
Естествено, че има проблем с квартирите и хората с животни, но не е непостижимо намирането на място, където е разрешено.
Има собственици, които казват, че няма да пишат животното в договора, но те пускат с него. Ако случайно стане гаф си измиват ръцете с факта, че не са знаели за животното и казват чао на собствениците.
Имаме и примери на изгонени от квартирите им след спечелване на дело от страна на собственика.
Публикувай отговор