Молба за информация за МВА и Едмънтън

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

Lub0 написа:Мене ме интересува колко е една такава стипендия? Има ли поне 80к годишно?
:rotfl: като разделиш на 3 ще получиш реалната стипендия. Досега съм чувал за най-висока стипендия 43к, и то при сериозни заслуги. Освен това винаги има таван за ненатрупване, демек ако взеемеш една от 24к, то максимума позволено ти е още една до 15к. Значи говорим за стипендии, не за заеми.
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
bp_de

Мнение от bp_de »

Lub0 написа:Мене ме интересува колко е една такава стипендия? Има ли поне 80к годишно? Нали в МБА ги готвят за да работят от директор нагоре, та затова се чудя дали и стипендиите отговарят на бъдещите заплати?
иеее 4е ако дават 80 к подараци - ми то сте се напални с студенти в Канада. :D :D :D
Или ве4е кат завар6и6 МБА и с дипломата ти вра4ват договор за работа кат директор. :D

Ти поне си стара пу6ка -нали знае6 за какво викат емигранта - да опава каи6а а не да яде на готово.
Аи знае6 състо 4е безплатно е само сиренето в капана за ми6ки.
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

bp_de написа:
Lub0 написа:Мене ме интересува колко е една такава стипендия? Има ли поне 80к годишно? Нали в МБА ги готвят за да работят от директор нагоре, та затова се чудя дали и стипендиите отговарят на бъдещите заплати?
иеее 4е ако дават 80 к подараци - ми то сте се напални с студенти в Канада. :D :D :D
Или ве4е кат завар6и6 МБА и с дипломата ти вра4ват договор за работа кат директор. :D

Ти поне си стара пу6ка -нали знае6 за какво викат емигранта - да опава каи6а а не да яде на готово.
Подаръци няма - огромната част от финансовата помощ е под формата на заем.

По принцип с МБА без канадски опит е много трудно да се започне , а за имигрант е още по-трудно. Местни кандидати със стабилен нетуърк (и връзки ) желаащи да станат началници има бол.
speedy

Мнение от speedy »

bp_de написа:

MBA не означава непременно директорска работа. Аз не съм се захващат с това, но около мен има няколко такива и не знам някой да е взимал стипендия за да завърши. Някой са с MBA, други с EMBA. Това че не са директори, не означава, че работата не им докарава 6 цифри годишно. Този, който е най-близо до мен е имигрант. Пък който иска да се забавлява с темата нека го прави.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Аватар
hullboy
Изгонен от форума

Мнение от hullboy »

Аз пък искам да попитам следното:
С какво един нов имигрант идвайки от БГ е заслужил стипендия в Канада?
Докато няма някакви реални заслуги като;
- показан висок успех в първите една , две години в новия университет
- моного добър спортист който участва в спортния отбор на университета и отбора постига победи заради точно този спортист

Иначе раздаването на стипендии ми звучи така:
Дайте 20 хиляди КАД такса за образование на година от която ние ще ви върнем 1/3 като стипендия, или казано с други думи ще ни струва 13 320 $ КАД на година.
В същото време обаче може да учим другаде за 12 000 - 13 000 КАД примерно където не ни дават стипендия и университета пак си печели от преподаване и образование дори и с 12 000 - 13 000 КАД такса.
Защо обаче не ни дават стипендия на другото място е въпроса?
Защото не сме толкова специални или добри е моя отговор.
Какво означава това? - оставям да си отговорят сами наивните.:)
Публикувай отговор