Здравейте на всички.
От няколко години съм в Канада и сега ми се налага да се явя на ТОЕФЛ.Моля,нека тези които са го взимали успешно да споделят опит и идеи как са се подготвяли.Ще трябва за кратко време да се подготвя като "неприятното" е,че и в същото време трябва да ходя на и на работа.
Благодаря предварително на всички отзовали се.
Podgotovka za TOEFL v Canada
Навремето (когато беше още само на хартия) четях от помагалото на Barron's. Много добре бяха обяснили какви типове въпроси има и как да подхождаш към тях. Обяснена е граматическата страна, дадени са много примери, има и примерни тестове. Не знам колко време имаш, голям е учебника.. Но много зависи и от нивото ти. Ако е високо по-скоро ти трябва да видиш примерен тест, колкото да се ориентираш какъв тип въпроси има и с колко време разполагаш да отговориш. Ако не си много сигурен в знанията си по-добре ползвай такова помагало. Не знам как са курсовете, но ако ти е съвсем спешно или пък не обичаш да се готвиш сам, пробвай с курс.
(п.с. явявах се в бг като ученичка..)
(п.с. явявах се в бг като ученичка..)
-
- Обратна връзка:
В торонто има ве§ерни и съботни курсове за подготовка по ТОЙФЛ към училищатта за възрастни ЕСЛ или другите
курсовете са 20 долара за семестър но не навсякъде учителите са добри
така че проучи или поне сподели в кои град си
курсовете са 20 долара за семестър но не навсякъде учителите са добри
така че проучи или поне сподели в кои град си
"Chance favors the prepared mind" /"Le hasard ne favorise que des esprits préparés"
L. Pasteur, 1854
L. Pasteur, 1854
Tojfela е по-скоро тренинг, а не толкоз знания. Задължително се запиши на курсове, защото там не че ще научиш нещо, но ще разбереш как да го вземеш с добър резултат. Много ме е яд на китайците дето по невероятен начин взимат по над 250 точки/ел.вариант/ , а не могат да обелят и една дума на разговорен.
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
-
- Обратна връзка:
Те затова взведоха спеекинг в новя интернет форматsasho71 написа:Tojfela е по-скоро тренинг, а не толкоз знания. Задължително се запиши на курсове, защото там не че ще научиш нещо, но ще разбереш как да го вземеш с добър резултат. Много ме е яд на китайците дето по невероятен начин взимат по над 250 точки/ел.вариант/ , а не могат да обелят и една дума на разговорен.

според мен също не тества знания а специялно интернет ТОЕфла -тества нон стоп високо ниво концентрация и перфект тайм манажмент !
"Chance favors the prepared mind" /"Le hasard ne favorise que des esprits préparés"
L. Pasteur, 1854
L. Pasteur, 1854
енд фаст маус-кликинг алонг уитф листънинг ту стюпид тооксronni написа:Те затова взведоха спеекинг в новя интернет форматsasho71 написа:Tojfela е по-скоро тренинг, а не толкоз знания. Задължително се запиши на курсове, защото там не че ще научиш нещо, но ще разбереш как да го вземеш с добър резултат. Много ме е яд на китайците дето по невероятен начин взимат по над 250 точки/ел.вариант/ , а не могат да обелят и една дума на разговорен.![]()
![]()
![]()
според мен също не тества знания а специялно интернет ТОЕфла -тества нон стоп високо ниво концентрация и перфект тайм манажмент !

-
- Обратна връзка:
you are very welcomebatkoto написа:енд фаст маус-кликинг алонг уитф листънинг ту стюпид тооксronni написа:Те затова взведоха спеекинг в новя интернет форматsasho71 написа:Tojfela е по-скоро тренинг, а не толкоз знания. Задължително се запиши на курсове, защото там не че ще научиш нещо, но ще разбереш как да го вземеш с добър резултат. Много ме е яд на китайците дето по невероятен начин взимат по над 250 точки/ел.вариант/ , а не могат да обелят и една дума на разговорен.![]()
![]()
![]()
пиша на странна квавиетура и не съм открила къде са някои специфични бг знаци
L. Pasteur, 1854
L. Pasteur, 1854