Podgotovka za TOEFL v Canada

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
bro

Podgotovka za TOEFL v Canada

Мнение от bro »

Здравейте на всички.
От няколко години съм в Канада и сега ми се налага да се явя на ТОЕФЛ.Моля,нека тези които са го взимали успешно да споделят опит и идеи как са се подготвяли.Ще трябва за кратко време да се подготвя като "неприятното" е,че и в същото време трябва да ходя на и на работа.
Благодаря предварително на всички отзовали се.
Аватар
zaia
Обратна връзка:

Мнение от zaia »

Навремето (когато беше още само на хартия) четях от помагалото на Barron's. Много добре бяха обяснили какви типове въпроси има и как да подхождаш към тях. Обяснена е граматическата страна, дадени са много примери, има и примерни тестове. Не знам колко време имаш, голям е учебника.. Но много зависи и от нивото ти. Ако е високо по-скоро ти трябва да видиш примерен тест, колкото да се ориентираш какъв тип въпроси има и с колко време разполагаш да отговориш. Ако не си много сигурен в знанията си по-добре ползвай такова помагало. Не знам как са курсовете, но ако ти е съвсем спешно или пък не обичаш да се готвиш сам, пробвай с курс.
(п.с. явявах се в бг като ученичка..)
ronni
Обратна връзка:

Мнение от ronni »

виж тази инфо
http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopic.php?t=23721
успех :beer:
"Chance favors the prepared mind" /"Le hasard ne favorise que des esprits préparés"
L. Pasteur, 1854
ronni
Обратна връзка:

Мнение от ronni »

В торонто има ве§ерни и съботни курсове за подготовка по ТОЙФЛ към училищатта за възрастни ЕСЛ или другите
курсовете са 20 долара за семестър но не навсякъде учителите са добри
така че проучи или поне сподели в кои град си
"Chance favors the prepared mind" /"Le hasard ne favorise que des esprits préparés"
L. Pasteur, 1854
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

Tojfela е по-скоро тренинг, а не толкоз знания. Задължително се запиши на курсове, защото там не че ще научиш нещо, но ще разбереш как да го вземеш с добър резултат. Много ме е яд на китайците дето по невероятен начин взимат по над 250 точки/ел.вариант/ , а не могат да обелят и една дума на разговорен.
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
ronni
Обратна връзка:

Мнение от ronni »

sasho71 написа:Tojfela е по-скоро тренинг, а не толкоз знания. Задължително се запиши на курсове, защото там не че ще научиш нещо, но ще разбереш как да го вземеш с добър резултат. Много ме е яд на китайците дето по невероятен начин взимат по над 250 точки/ел.вариант/ , а не могат да обелят и една дума на разговорен.
Те затова взведоха спеекинг в новя интернет формат :beer: :beer: :beer:
според мен също не тества знания а специялно интернет ТОЕфла -тества нон стоп високо ниво концентрация и перфект тайм манажмент !
L. Pasteur, 1854
batkoto

Мнение от batkoto »

ronni написа:
sasho71 написа:Tojfela е по-скоро тренинг, а не толкоз знания. Задължително се запиши на курсове, защото там не че ще научиш нещо, но ще разбереш как да го вземеш с добър резултат. Много ме е яд на китайците дето по невероятен начин взимат по над 250 точки/ел.вариант/ , а не могат да обелят и една дума на разговорен.
според мен също не тества знания а специялно интернет ТОЕфла -тества нон стоп високо ниво концентрация и перфект тайм манажмент !
енд фаст маус-кликинг алонг уитф листънинг ту стюпид тоокс :rotfl:
ronni
Обратна връзка:

Мнение от ronni »

batkoto написа:
ronni написа:
енд фаст маус-кликинг алонг уитф листънинг ту стюпид тоокс :rotfl:
you are very welcome
пиша на странна квавиетура и не съм открила къде са някои специфични бг знаци
L. Pasteur, 1854
Публикувай отговор