Поредната "експертна" оценка, направена мързеливата, прибързано и "на око". И сега ще трябва да се оспорват нещата, да се доуточняват и т.н., което само внася съмнения и смут в душите на кандидатите. Но какво да се прави...свободен форум със свобода на мислите и изказванията.
И така да започенм сега да доуточняваме.
zaia написа:да кажем, мъжът ти е водещият.
1.1 = 13
Не 13 т. а
11 т. за образование. Как не се научихте първо да влизате в сравнителната таблица с образованията и да приравнявате българското с образованията в Квебек!!??
zaia написа:1.3 = 0 (инженерите отпаднаха ли от списъка с търсените? не ми се рови, голям съм мързел, нека някой друг да каже)
Тук съм..."без думи". Ами има си ги инжинерите, има и специалност
Genie civil, de la construction et du transport носеща 5 т. бонус. Ама дали специалността на човека съответства на тази зависи от това какво точно пише в дипломата, кога е взета дипломата и има ли минимум 1 г. стаж по специалността през последните 5 г., ако дипломата е взета преди повече от 5 г.
На това място искам да вмъкна казаното от
bibilyana:
"Имаме някви допълнителни дипломи, но нямаме намерение да ги пишем, поне за сега". Какво значи това и защо ще се крият такива неща? Не разбирам. Но да речем, че хората са убедени в събирането на много над необходимите точки и не им трябват някакви си мизерни 2 т. по параграф
1.3. Втора специалност. Тяхна си работа.
zaia написа:2.1 = 9
Може, ама зависи. Ако му я признаят специалността за търсена и получи 5-те точки бонус, то при точките за стаж ще се вземе предвид само стажа по визираната в дипломата специалност. Ако специалността му не е в списъка, то ще се провери и ще се вземе предвид само стажа с ниво по-високо от "D" по класификацията на професиите в Канада.
zaia написа:6.3 = 0 (зависи какво си завършила, аз също съм икономика и моята специалност ми носи 0 точки, но счетоводството например май сега е в търсените, дано не греша, другите да помагат)
Верни разсъждения, но пак донякъде. Защото пак много зависи и от това кога е взета дипломата, какво точно пише в нея и стажът по професията, ако дипломата е взета преди повече от 5 г. Или пък ще се наложи да се сравнява стажа с професиите от матрицата на професиите.
С казаното до тук не искам да обезсърчавам кандидатите или да се заяждам със
zaia. Искам да се разбере един път завинаги, че тестването не бива да се прави набързо, несериозно и безотговорно. Допуснатите грешки водят задължително до загуба на време, нерви и пари. Е, има и такива кандидатури, които са с прекрасни показатели и грешките не оказват такова пагубно влияние. Но в масовия случай или когато въпросът опира до 2-3 точки нагоре или надолу, кривите сметки са наистина пагубни.
Затова призовавам
bibilyana и другите като нея или да се дават пълните и точни данни тук с цитати и буквален препис от дипломи и другите документи, или да ги занесат тези документи на компетентен човек на когото вярват. Има такива хора и не всичи вземат пари за услугата. Но по откъслечни данни не може да се направи прецизна оценка, това е закон.