молба за съвет отново към линко

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
raykageorg

молба за съвет отново към линко

Мнение от raykageorg »

Линко, здравейте отново. Пред нас изникна отново друг проблем този паът ни притеснява дипломата. Пак да Ви напомня мъжът ми има диплома със специалност кулинар- готвач и с нея ще кандидатства. Но проблема е че дипломата е от 1989 год и има приложение с изучаваните дисциплини и оценките, но липсва броя на часовете , който доколкото сме информирани трябва да е 1350. На всичкото отгоре не пише също кога е започнал да учи там, пускахме молба да ни издадат някакъв документ с хорариум, но отговора е бил, че от 1995 г се прави това, на нас са ни издали удостоверение, в което пише кога е завъшил серия и рег. номер на дипломата и упоменават че до 1994/95 г в БГ дипл. се издавали без хорариум часове и поради това не може да се издаде академична справка. Станах много подробна, дано ме разбирате.Не вярвам ние да сме единствените, изправени пред този проблем, искаме всичко да е окей , останалите ни документи са изрядни и се чудим как да разрешим и това, надяваме се да получим съвет и да продължим напред.Благодаря предварително.
IFF

Мнение от IFF »

.
Последно промяна от IFF на Чет Ное 25, 2010 3:42 am, променено общо 1 път.
raykageorg

Мнение от raykageorg »

iff, благодаря за съвета, но за съжаление нямаме познати, които биха ни ходатайствали, мисълта ми беше има ли смисъл при това положение да пускаме документите без въпросния хорариум часове, а удостоверението , което са ни издали ще го преведем, но дали ще свърши работа. В крайна сметка ако няма изход от ситуацията ще трябва да се сбогуваме с мечтата да стъпим на Канадска земя и все не ми се иска да вярвам , че няма някакъв начин за решаване на проблема все пак надеждата умира последна
IFF

Мнение от IFF »

.
Последно промяна от IFF на Чет Ное 25, 2010 3:41 am, променено общо 1 път.
kralimarko

Мнение от kralimarko »

ПРЕДЛОЖЕТЕ 100 ЛЕВА ПАРВОНА4АЛНО ...АКО ВСЕ ОщЕ Е НЕВАЗМОЖНО ПРОБВАИТЕ С 200 лв ще стане работата гарантирам ви
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Предлагам ви да оставите настрана въпроса с доказване на точната бройка на часовете, а да се пробвате да докажете че продължителността на обучението е била не по-малко от 2 г. Това са равносилни или равнозначни изисквания - 1350 часа или 2 г. обучение по специалността. Смятам, че това би било по-лесно. Все ще се намери някой да издаде удостоверение, че сте започнали обучението си на еди-коя си дата, след като в самата диплома не е отразено това, а пише само кога е завършил.
Предполагам може да докажете без всякакви съмнение минимум 1 г. стаж по посочената специалност през последните 5 г.
Ако всичко това стане, то ще получите 9 т. бонус, при положение че съпругът е водещия кандидат. Ако е втори, то цялата борба ще е само за 2 допълнителни точки.
Последно промяна от Linko на Пон Юни 25, 2007 5:18 am, променено общо 1 път.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
raykageorg

Мнение от raykageorg »

БЛАГОДАРЯ МНОГО ЛИНКО ВЪПРОСА СЪС СТАЖА ГО КОМЕНТИРАХМЕ ЩЕ ЧАКАМЕ ДА СТАНЕ 1 ГОД ПОНЕ, МЪЖЪТ МИ Е ВОДЕЩ ЗАТОВА Е БОРБАТА ЗАЩОТО С ТАЗИ ДИПЛОМА КАНДИДАТСТВА ВЕЧЕ СЪМ СПОКОЙНА ЧЕ НЕ ВСИЧКО Е ИЗГУБЕНО ПРОДЪЛЖАВАМЕ БОРБАТА ТАКЪВ ДОКУМЕНТ НЕ МИСЛЯ ЧЕ ЩЕ ИМА ПРОБЛЕМ ДА ИЗКАРАМЕ И ДАЖЕ В ТОВА, КОЕТО СА НИ ДАЛИ ДА ВМЪКНАТ ГОДИНАТА НА ЗАПОЧВАНЕ НА ОБУЧЕНИЕТО НЯМА НА КАКВО ОСНОВАНИЕ ТОВА ДА НЕ ГО НАПРАВЯТ
ЗАПОЧВАМЕ СЕДМИЦАТА ОПТИМИСТИЧНО, БЛАГОДАРЯ ОЩЕ ВЕДНЪЖ
Публикувай отговор