молба за съвет отново към линко
-
молба за съвет отново към линко
Линко, здравейте отново. Пред нас изникна отново друг проблем този паът ни притеснява дипломата. Пак да Ви напомня мъжът ми има диплома със специалност кулинар- готвач и с нея ще кандидатства. Но проблема е че дипломата е от 1989 год и има приложение с изучаваните дисциплини и оценките, но липсва броя на часовете , който доколкото сме информирани трябва да е 1350. На всичкото отгоре не пише също кога е започнал да учи там, пускахме молба да ни издадат някакъв документ с хорариум, но отговора е бил, че от 1995 г се прави това, на нас са ни издали удостоверение, в което пише кога е завъшил серия и рег. номер на дипломата и упоменават че до 1994/95 г в БГ дипл. се издавали без хорариум часове и поради това не може да се издаде академична справка. Станах много подробна, дано ме разбирате.Не вярвам ние да сме единствените, изправени пред този проблем, искаме всичко да е окей , останалите ни документи са изрядни и се чудим как да разрешим и това, надяваме се да получим съвет и да продължим напред.Благодаря предварително.
-
iff, благодаря за съвета, но за съжаление нямаме познати, които биха ни ходатайствали, мисълта ми беше има ли смисъл при това положение да пускаме документите без въпросния хорариум часове, а удостоверението , което са ни издали ще го преведем, но дали ще свърши работа. В крайна сметка ако няма изход от ситуацията ще трябва да се сбогуваме с мечтата да стъпим на Канадска земя и все не ми се иска да вярвам , че няма някакъв начин за решаване на проблема все пак надеждата умира последна
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Предлагам ви да оставите настрана въпроса с доказване на точната бройка на часовете, а да се пробвате да докажете че продължителността на обучението е била не по-малко от 2 г. Това са равносилни или равнозначни изисквания - 1350 часа или 2 г. обучение по специалността. Смятам, че това би било по-лесно. Все ще се намери някой да издаде удостоверение, че сте започнали обучението си на еди-коя си дата, след като в самата диплома не е отразено това, а пише само кога е завършил.
Предполагам може да докажете без всякакви съмнение минимум 1 г. стаж по посочената специалност през последните 5 г.
Ако всичко това стане, то ще получите 9 т. бонус, при положение че съпругът е водещия кандидат. Ако е втори, то цялата борба ще е само за 2 допълнителни точки.
Предполагам може да докажете без всякакви съмнение минимум 1 г. стаж по посочената специалност през последните 5 г.
Ако всичко това стане, то ще получите 9 т. бонус, при положение че съпругът е водещия кандидат. Ако е втори, то цялата борба ще е само за 2 допълнителни точки.
Последно промяна от Linko на Пон Юни 25, 2007 5:18 am, променено общо 1 път.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
-
БЛАГОДАРЯ МНОГО ЛИНКО ВЪПРОСА СЪС СТАЖА ГО КОМЕНТИРАХМЕ ЩЕ ЧАКАМЕ ДА СТАНЕ 1 ГОД ПОНЕ, МЪЖЪТ МИ Е ВОДЕЩ ЗАТОВА Е БОРБАТА ЗАЩОТО С ТАЗИ ДИПЛОМА КАНДИДАТСТВА ВЕЧЕ СЪМ СПОКОЙНА ЧЕ НЕ ВСИЧКО Е ИЗГУБЕНО ПРОДЪЛЖАВАМЕ БОРБАТА ТАКЪВ ДОКУМЕНТ НЕ МИСЛЯ ЧЕ ЩЕ ИМА ПРОБЛЕМ ДА ИЗКАРАМЕ И ДАЖЕ В ТОВА, КОЕТО СА НИ ДАЛИ ДА ВМЪКНАТ ГОДИНАТА НА ЗАПОЧВАНЕ НА ОБУЧЕНИЕТО НЯМА НА КАКВО ОСНОВАНИЕ ТОВА ДА НЕ ГО НАПРАВЯТ
ЗАПОЧВАМЕ СЕДМИЦАТА ОПТИМИСТИЧНО, БЛАГОДАРЯ ОЩЕ ВЕДНЪЖ
ЗАПОЧВАМЕ СЕДМИЦАТА ОПТИМИСТИЧНО, БЛАГОДАРЯ ОЩЕ ВЕДНЪЖ