изисквания за езика

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
Aglika Andonova

изисквания за езика

Мнение от Aglika Andonova »

Получих писмо от Виена с което ме уведомяват, че до 90 дни трябва да им представя "препоръка или сетификат за познанията ми по френски и английски". Може ли накой да ми отговори, дали е достатъчно ако изпратя препоръка от работодателя ми , че съм работила и използвала двата езика .
Р.С. Къде се провеждат изпитите за защита познанията на нивото на владеене на езика, ако може да ми пратите координати. :?:
IFF

Мнение от IFF »

.
Последно промяна от IFF на Чет Ное 25, 2010 3:46 am, променено общо 1 път.
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Тук съм и отново твърдя, че няма изрично изискване да се доказва нивото на владеене на езиците. Няма смисъл да давам линкове към закона и правилниците за селекция, защото се вижда че някои хора от такива неща просто не се интересуват.

Но и никъде не е казано, че не могат да бъдат поискани подобни доказателства. Поради което такива са искани преди, искат ги сега, ще ги искат и за в бъдеще. Което е повече от логично. Например не може да не предизвика съмнение или по-меко казано - желание за удостоверяване на едно ниво 12/12, при положение че от нито един от представените документи не личи каквато и да е предпоставка или достатъчна предпоставка за подобни нива. Не казвам, че конкретния случай е такъв.

А в конкретния случай, след като вече изрично са поискани такива доказателства, то те трябва и да се представят.
Aglika Andonova написа:Може ли накой да ми отговори, дали е достатъчно ако изпратя препоръка от работодателя ми , че съм работила и използвала двата езика .
На основание написаното в т. 6 на тази страница би трябвало да е достатъчно. Имам предвид най-вече това:
"Vous pouvez également joindre à votre demande un document démontrant que vous avez travaillé en français ou en anglais."
Ще рече, че доказателствата са равносилни. Пробвайте първо по този начин, а ако продължат да настояват ще мислите за тестове. Но не вярвам това да стане.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Аватар
mastika

Мнение от mastika »

IFF написа:Ще трябва да се явяваш на тест,няма как.Къде е сега линко да ти каже,че няма изменения в изизскванията???
IFF , Линко е некаде тука и можеби ще пише по темата да си даде мнението и тои , та моито мнение е : на Г-жа. неи достигат доста точки и чиновниците любезно и предоставият 3 мес. да ги вдигне поне до допустимия мни. 60т.- за семеини, зада ги допуснат до интервю. Реално само с точките за език може да се играе , както ние така и те, нито вазраст, стаж,проф.опит, диплома може да промениш след като вече са пуснати док. до Виена преди 2-3 мес.- малко е неловко да промениаш вече CV :wink: .Колко и дати е страно това сие стара практика и не разбирам за каква точно промияна в изискванията споменаваш , но е факт че за слаб/лош език на интервюто нети дават да доучаваш вече което го чух и на сесията през януари .
Нема, нема току си $#% майката.
Описание на гейзер от прост човек
http://vbox7.com/play:c94fc5bb
Aglika Andonova

имам завършена езикова гимназия с профил френски ез., но преди павече от 10 год. Предполагам че заради това ми искат документ дали съм упражнаявала езика и какво ниво имам.
Да сичам че препоръката от работодателя е достатъчна за да им докажа че имам необходимите езикови познания.Багодаря на всички за съветите :wave2:
Aglika Andonova

относно нивато което съм посочила е 4/5 .Не мисля че е много високо за да буди съмнение относно познанията ми. Относно работата ми, аз работя в търговска камара и там съм практикувала и двата езика.
IFF

Мнение от IFF »

.
Последно промяна от IFF на Чет Ное 25, 2010 3:46 am, променено общо 1 път.
Аватар
dog

Мнение от dog »

Aglika Andonova написа:относно нивато което съм посочила е 4/5 .Не мисля че е много високо за да буди съмнение относно познанията ми. Относно работата ми, аз работя в търговска камара и там съм практикувала и двата езика.
Ако си завършила френска гимназия едва ли си за 4/5, можеш спокойно да си напишеш най-високите нива.
Според мен в твоя случай буди съмнение това че мноооого си се подценила. Това са нива за хора които разбират он женерал за какво става дума и могат да съставят елементарни изречения.
Мисля че документа от работодателя ти че ползваш езика в работата си ще ти свърши чудесна работа.
"Искай и ще ти се даде"
Питай и ще ти се каже
Старото куче
Aglika Andonova

Имах някакви притеснения,че може и това да е бил проблема, но все още незнам с кого си имам работа :? Много се радвам че има кой да ми разясни ситуацията,ще ми е от полза ако стигна до интервю :wink:
Публикувай отговор