Трябва ли да декларирам в Канада дохода си от България?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Аватар
iliana
Обратна връзка:

Мнение от iliana »

Мерси на Илиана за линка към калкулатора. Това ще ми помогне да изчисля курса, остава само да разбера към кой момент да го взема.
Тъй като не е ясно за коя дата трябва да се ползва курса поиграй си с калкулаторчето и ползвай този който на теб ти е най-изгоден
Защо предпочитат Квебек?
Защото ги е страх от Алберта.
Kоя е Aлберта?
Жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонто
Аватар
hullboy
Изгонен от форума

Мнение от hullboy »

Пак бързате. Остави го този онлин формуляр.
Иди в училището кадето сте приети. Там си има финансов офис които с това се занмиава да помага на студентите да вземат заема.
Има си хора които попълват всичко за теб ти само си стоиш и им отговаряш на въпросите които те питат а те пишат.
Изглежда много по престижно и сигурно за ОСАП като се прави от училището отделно е доказателство че сте приети там. Те няма да се занимават с теб и помагат ако не си приет там.
Хората си знаят работата. Те също това искат ти да вземеш заема и да им го дадеш на тях.
Ако не стане от ОСАП в което се съмнявам ще ти кажат от каде другаде може да стане примерно друг кредитор.
Доход от под 20 000 Еуро не е причина да не ти дадат. Може да е друга причината.
Примерно да има изискване да сте живяли една година в Онтарио преди да вземете заема както е изискването за Онтарио.
Аватар
Val

Мнение от Val »

Johny Bravo написа:Hull, и аз така си мислех, но като попълнихме документите он-лайн и ни изкара, че по предварителна оценка ни се полага 0 долара за заем. Кандидатства жена ми, която ще е фул тайм студент от септември, като магистър по химия, за което ще получава и стипендия. Стипендията й е по-голяма от таксите за университета, но тъй като няма да може да работи друго, а аз също се готвя да кандидатствам и да уча, искахме да видим дали не може да си подпомогнем издръжката с този заем. Вярно е,че трябва да се връща, но поне е безлихвен за срока на обучение. Затова се учудихме като ни изписа "0". Посочихме, че имаме на сметка 8 000, но това не мисля че е толкова голяма сума. Затова се чудих дали не декларирах дохода от БГ по твърде нисък курс - 1,27, колкото беше когато обменяхме парите през март. Гледам, че в момента е към 1,33 и това би ни намалило дохода за миналата година с 1-2 хиляди. Но той и така не е кой знае колко голям (по-малко е от 20К евро). Както и да е, като не дават, не дават, ще караме и без него.
Мерси на Илиана за линка към калкулатора. Това ще ми помогне да изчисля курса, остава само да разбера към кой момент да го взема. :D
Дава ти 0, защото не отговаряте на едно от най-важните изисквания за ОСАП - да сте живяли в Онтарио минимум 1 година към момента на кандидатстването. Т.е. ще имате право да кандидатствате чак след април догодина.

Тогава ще попълните данните от данъчната си декларация за 2007, а колкото до доходите от БГ, мисля, че е смешно да се мисли, че някой ще ви иска доказателства за тях, освен ако не е фрапираща сума. Т.е., попълвате каквото ви душа иска, в умерени рамки, разбира се.

Успех!
If you take your eyes off your goals, all you see is obstacles.
Аватар
Johny Bravo

Мнение от Johny Bravo »

Знам за изискването за пребиваване поне 1 година за ОСАП. Но ние вече разговаряхме със служителка във финансовия офис на университета (точно тя ни упъти да си попълним формуляра он лайн) и според нея няма проблем да кандидатстваме (съответно сме eligible) след като сме кацнали директно в Онтарио и не сме живяли в никоя друга провинция (и нямаме право да ползваме подобна програма от друга провинция). В сайта на ОСАП също има специална отметка за хора, които са живели по-малко от година в Канада и то само в Онтарио и се попълва допълнително един формуляр за history of canadian residency. Не изключвам възможността да се окаже, че все пак това е проблема, но поне по думите на жената от университета не е това. Точно тя каза, че вероятно дохода ни от българия плюс парите, коите сме декларирали на сметка са им се сторили явно в повече. Най-тъпото е, че тези пари дори не са наши, а са взети назаем от приятели и следва да им ги връщаме. Но нали в момента са в наша сметка, реших, че не мога да не ги декларирам. При всички случаи ще консултираме допълнително нещата в университета и ще опитаме да уредим някак нещата :D Благодаря на всички за информацията и помощта! :beer: :beer: :D
Публикувай отговор