И ние минахме успешно, тъкмо се прибираме от Сф

Бяхме за 14ч, но влязохме 15 мин по-рано. Всичко продължи около 35мин. Странното беше, че около 70% от въпросите към водещия кандидат (12/11 фр., 10/10 англ) бяха на английски. Въпроси към водещия: Защо Квебек? Какво знаете за Квебек? Излизала ли сте извън Бг?Къде сте учила, какво, любими предмети? Какво работите в момента? Имате ли приятели там, разкажете ми за тях, имате ли декларация? Как си представяте Монреал. Как се виждате след една година там? Защо използвахте посредник? Към втория кандидат пита само на френски (6/5 фр, 11/10 англ) : Какво видяхте в Канада (аз съм ходил там по работа)? Какво ви хареса? Какво работите сега? Основни отговорности на длъжността в момента? Какво образование имате? Къде? Какъв бяхте в казармата? Какво ще работите в Квебек? Незнам за другите, но на нас ни се стори че говори много тихо и дори мънка, по няколко пъти питахме за въпроса, дори използвахме преводач за единия от въпросите, така че споко. Всичко, което вторият кандидат беше научил, заема около страница, така че нивото 6/5 беше завишено. Накрая ни подари Le Guide de Quebec и всичко свърши.
Благодаря на всички, които споделяха инфо във форума. Макар да не сме участвали активно, това много ни помогна. Успех на всички. Ако някой има въпроси, да пита, ако можем ще помогнем.