Въпрос за сертификатите
-
Въпрос за сертификатите
Валидността на сертификатите е 1 година.Тази година е от датата на интервю до ...?Притеснявам се,защото интервюто ни беше на 16.10.2006,а документите за Букурещ изпратихме на 29.01.2007.Страх ме е да не изпуснем сроковете.Моля за информация!
- Independent
Сертификатите са само за да задействате процедурата с федералните.
I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.
Re: Въпрос за сертификатите
Наистина ли Е НАПИСАНО на сертификатите ви, че валидността е 1 година???nadya marinova написа:Валидността на сертификатите е 1 година...
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Горното изобщо не е вярно, ако разглеждаме нещата в общ план. Валидността на сертификата за селекция си е 3 години (чл.15 на Правилника за селекция) в общия случай, но в частност за кандидатствалите по програмата "квалифициран работник" нещата са променени. Вкарано е допълнителното изискване само за тези кандидати да подават молба за визи в 1-годишен срок от датата на получаване на сертификата си (чл.15.1 на Правилника), след което сертификата става недействителен (Le certificat de sélection devient caduc).ronni написа:от скоро сертификатите са с 1 год давност
а не както преди с 3 год
Да не забравяме, че сертификати за селекция получават и автономни работници и инвеститори, и бежанци, и пострадали от природни бедствия, и членове на разделени семейства. За всички тях сертификата си е с валидност 3 години.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
-
- Обратна връзка:
ок на моя сертификат от 2005 си пише че е валиден до 2008 а на новите доколкото знам пише це е валиден до след една година
Линко е по наясно с нещата разбира се
но сертификата се ползва не само за процедурата с федералните
на мен ми го пизнаха за Унив. тука и за студенската помощ - че съм Кебекарче а бях живяла близо година НЕ в Кебек и нямах здравна карта на Кебек или др док с който да докажа че съм била 1 год в Кебек
Линко е по наясно с нещата разбира се

но сертификата се ползва не само за процедурата с федералните
на мен ми го пизнаха за Унив. тука и за студенската помощ - че съм Кебекарче а бях живяла близо година НЕ в Кебек и нямах здравна карта на Кебек или др док с който да докажа че съм била 1 год в Кебек
"Chance favors the prepared mind" /"Le hasard ne favorise que des esprits préparés"
L. Pasteur, 1854
L. Pasteur, 1854
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Точно така ronni, много важно доуточнение. Това означава, че ако г-н "квалифициран работник" спази срока от 1 г. за подаване на молба за постоянно пребиваване (виза), то сертификата му не става "caduc" т.е. недействителен и валидността му си продължава до изтичането на 3-годишния срок, както при всички останали кандидати по другите програми.ronni написа:...но сертификата се ползва не само за процедурата с федералните
И на самия сертификат на квалифицираните работници този 1-годишен срок е вмъкнат като допълнителна забележка, а иначе срока на валидност на сертификата си е посочен - 3 години.
В моя сертификат в т.19 е написано: "Remarque: Code 102.1 La demande de visa doit être présentée au plus tard le 16 octobre 2007 à défaut de quoi le présent certificat devient caduc."
Но иначе в следващите две точки си е посочено:
20. Date de délivrance - 2006-10-16
21. Date d'échéance - 2009-10-16
Надявам се с това да изяснихме напълно нещата.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!