Въпрос за сертификатите

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
nadya marinova

Въпрос за сертификатите

Мнение от nadya marinova »

Валидността на сертификатите е 1 година.Тази година е от датата на интервю до ...?Притеснявам се,защото интервюто ни беше на 16.10.2006,а документите за Букурещ изпратихме на 29.01.2007.Страх ме е да не изпуснем сроковете.Моля за информация!
Аватар
Independent

Мнение от Independent »

Сертификатите са само за да задействате процедурата с федералните.
I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.
compaq

Re: Въпрос за сертификатите

Мнение от compaq »

nadya marinova написа:Валидността на сертификатите е 1 година...
Наистина ли Е НАПИСАНО на сертификатите ви, че валидността е 1 година???
ronni
Обратна връзка:

Мнение от ronni »

от скоро сертификатите са с 1 год давност
а не както преди с 3 год
"Chance favors the prepared mind" /"Le hasard ne favorise que des esprits préparés"
L. Pasteur, 1854
compaq

Мнение от compaq »

...Ок, мерси за отговора.
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

ronni написа:от скоро сертификатите са с 1 год давност
а не както преди с 3 год
Горното изобщо не е вярно, ако разглеждаме нещата в общ план. Валидността на сертификата за селекция си е 3 години (чл.15 на Правилника за селекция) в общия случай, но в частност за кандидатствалите по програмата "квалифициран работник" нещата са променени. Вкарано е допълнителното изискване само за тези кандидати да подават молба за визи в 1-годишен срок от датата на получаване на сертификата си (чл.15.1 на Правилника), след което сертификата става недействителен (Le certificat de sélection devient caduc).
Да не забравяме, че сертификати за селекция получават и автономни работници и инвеститори, и бежанци, и пострадали от природни бедствия, и членове на разделени семейства. За всички тях сертификата си е с валидност 3 години.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
ronni
Обратна връзка:

Мнение от ronni »

ок на моя сертификат от 2005 си пише че е валиден до 2008 а на новите доколкото знам пише це е валиден до след една година

Линко е по наясно с нещата разбира се :beer:

но сертификата се ползва не само за процедурата с федералните

на мен ми го пизнаха за Унив. тука и за студенската помощ - че съм Кебекарче а бях живяла близо година НЕ в Кебек и нямах здравна карта на Кебек или др док с който да докажа че съм била 1 год в Кебек
"Chance favors the prepared mind" /"Le hasard ne favorise que des esprits préparés"
L. Pasteur, 1854
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

ronni написа:...но сертификата се ползва не само за процедурата с федералните
Точно така ronni, много важно доуточнение. Това означава, че ако г-н "квалифициран работник" спази срока от 1 г. за подаване на молба за постоянно пребиваване (виза), то сертификата му не става "caduc" т.е. недействителен и валидността му си продължава до изтичането на 3-годишния срок, както при всички останали кандидати по другите програми.

И на самия сертификат на квалифицираните работници този 1-годишен срок е вмъкнат като допълнителна забележка, а иначе срока на валидност на сертификата си е посочен - 3 години.
В моя сертификат в т.19 е написано: "Remarque: Code 102.1 La demande de visa doit être présentée au plus tard le 16 octobre 2007 à défaut de quoi le présent certificat devient caduc."
Но иначе в следващите две точки си е посочено:
20. Date de délivrance - 2006-10-16
21. Date d'échéance - 2009-10-16

Надявам се с това да изяснихме напълно нещата.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Заключено