Kvartira v Calgary...

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Е заведения и други подобни дал господ, колкото искаш.
Въпреки ,че аз точно след работа съм изморена и ми се спи. Събота и неделя по може, но и затова не ми остава време напоследък по ред причини. :?
simplyaven, в Ню Орлиънс била ли си?
Запиши се на някой курс ако ти е скучно - по фотография примерно, ще се запознаеш с достта културни хора, съдя по една приятелка познатите й.
Ако идваш в Монреал трябва да е лятото ,зимата не е интересно.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
survivor

Мнение от survivor »

IRA написа:Е заведения и други подобни дал господ, колкото искаш.
Въпреки ,че аз точно след работа съм изморена и ми се спи. Събота и неделя по може, но и затова не ми остава време напоследък по ред причини. :?
Аз дори да съм изморена, рядко си лягам преди полунощ и бачкане с развлечения вечерта ми се вързват прекрасно. През седмицата само фактът че трябва да помагам на малкия с училището ми пречи. Но през лятото тази пречка не съществува :D
Симплиявен, наистина лятото е времето за посещения в Монреал. Не че в останалите сезони народът не се развлича, ама го прави на закрито и е по-трудно откриваем 8)
Аватар
simplyaven
Обратна връзка:

Мнение от simplyaven »

на мен не ми е скучно, аз след работа ходя на тренировка, или излизаме на питиета, или просто се прибираме, правим си нещо вкусничко и си почиваме, но не мога да си кривя душата и да отрека, че според мен Канада изпитва липса на цивилизованост - който иска да си хвали града, нищо лошо, просто на мен всичките ми простеят - тези, които съм видяла досега, де :roll: ами за пролетта имаме други планове, а лятото може една ваканция някъде на океан да направим... поне така ни се иска, ще видим :) в Ню Орлиънс не съм била, дадох го като пример за северно-американски град, който обаче има атмосфера, която според много хора съчетава доста успешно характерните черти на живота от двете страни на океана и това го прави много самобитен град :D най-добрата приятелка на бившата ми шефка е омъжена за българина, който поне до миналата година беше директор на Марди Гра - носила е в офиса невероятни снимки, а като започнеше да разказва с часове сме я слушали... не знам дали човека още е директор - мисля, че творчески се водеше, той по професия е художник, но може би ще го посетим в скоро време :) той искаше да се преместят след наводненията, защото са с малко бебе, може би са го направили :roll:
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

IRA написа: Запиши се на някой курс ако ти е скучно - по фотография примерно, ще се запознаеш с доста културни хора, съдя по една приятелка познатите й.
Ако идваш в Монреал трябва да е лятото ,зимата не е интересно.
Тъй ли им викат вече на фагитата ... културни хора.

Абе и зимата е интересно, депендс оф дъ къмпани. :wink:
:beer: :beer: :beer:
Последно промяна от Kan_Tangra на Вто Дек 19, 2006 5:12 pm, променено общо 1 път.
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

simplyaven написа:
Ivan1007 написа:
simplyaven написа:
IRA написа:
AleksandrAI написа:Znachi da obobcha.
Vsichki gradove v Canada sa la....na. Na edni im haresva v Montreal, na drugi na drugi mesta. Tia v Montreal nemogat da traiat tia v drugite gradove. Tia v drugite gradove sa golemi balaci che rabotiat, a ne vmesto tova da uchat i da stoiat na social.
Абсолютна глупост. :rotfl:. Я да видим кой ще е следващият след този пост. :lol:
аз :lol: не мисля, че е глупост... напротив - всеки, който е живял в градове като Виена, Париж, Лондон или дори Атина с цялата й мърсотия и тотална дезорганизация :D , ще се сети, че Канада е една дълбока провинция, дори и на щатите... всички градове, които видях досега са на светлинни години културна отдалеченост от европейските! в Монтреал ще отида след Нова Година, но не мисля, че и там са се завихрили силни цивилизационни течения, предвид преобладаващото население :? мисля, че ще минат страшно много години още докато някой канадски град заприлича малко поне на Ню Орлиънс или Ню Йорк по отночение на атмосфера и култура, а за доближаване до това, което носи Европа като история, култура и ценности - мисля, че Земята отдавна няма да я има когато това би могло да се случи... :(
От чисто любопитство:
Що не отидеш в някой от изброените от теб градове ами си се забила в Regina?
Отговора според мен:
Щото не можеш.
За коя атмосфера на New York, Париж и Лондон говорите?
За въздушната ли? Тя е по-мръсна от тази в Calgary.
Ако говорите за културната атмосфера - я не бъркайте туризъм с имиграция.
Голям смях са тя дето говорят за културен живот щото го нямат. Може да са в лайната, но гледат звездите. Което не намалява миризмата.
иване, аз съм живяла в Париж 4 години, пояти 2 години в Лондон и 5 в Атина, във Виена съм ходила много пъти, но на екскурзия - дано ти се е изяснило сега! ако съдиш по собствените си възможности за останалите, далече няма да стигнеш! къде съм се "забила" в момента и дали изобщо се чувствам "забита" е лично мой проблем, както и причините довели ме тук, които пък са още по-лични! както и факта, че аз мога да се върна в тези градове когато си пожелая, поради простата причина, че членове на семейството ми живеят все още там :D и така - айде сега по-спокойно, Канада няма да стане по-културна с речника, който ти си демонстрирал тука :?
О аз съм абсолютно спокоен. Успокой се ти. Това че не разбиреаш нещо не ти дава повод да го отричаш. Решавай си проблемите без да се опитваш да парадираш. Това тук изглежда просто смешно, но когато е съпроводено с отричане на това което не познаваш е неприятно.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Аватар
simplyaven
Обратна връзка:

Мнение от simplyaven »

изобщо не ме интересува на теб как ти изглежда! ако ти не си имал шанса да посетиш въпросните градове, много жалко, обаче това не ти дава право да се нахвърляш върху тези, които са го имали :shock: аз нищо не отричам, просто изразявам личното си мнение, за което е място този форум. ако на теб то не ти харесва - обори ме, много е просто :D
ka

Мнение от ka »

Ei tazi Kanada,po ubavo ot neia niama!!!Na koito ne mu haresva,6te e obiaven za neuda4nik i neuspial.Ne dai si boje niakoi da kaje 4e mu haresva Evropa!To se po4va edno stoi si tam,pak kade si jivial,kakvo si ial na zakuska i v kolko si hodil na rabota-haha.
Аватар
simplyaven
Обратна връзка:

Мнение от simplyaven »

аз не мисля, че е до харесване/нехаресване! според мен тук си има и хубави неща и изобщо не ги отричам, но каквото ми липсва го казвам! и се започва... :?
Ognen_led
Обратна връзка:

Мнение от Ognen_led »

simplyaven написа:
аз :lol: не мисля, че е глупост... напротив - всеки, който е живял в градове като Виена, Париж, Лондон или дори Атина с цялата й мърсотия и тотална дезорганизация :D , ще се сети, че Канада е една дълбока провинция, дори и на щатите... всички градове, които видях досега са на светлинни години културна отдалеченост от европейските! в Монтреал ще отида след Нова Година, но не мисля, че и там са се завихрили силни цивилизационни течения, предвид преобладаващото население :? мисля, че ще минат страшно много години още докато някой канадски град заприлича малко поне на Ню Орлиънс или Ню Йорк по отночение на атмосфера и култура, а за доближаване до това, което носи Европа като история, култура и ценности - мисля, че Земята отдавна няма да я има когато това би могло да се случи... :(
Simliaven, triabva da possetish Montreal za povechko vreme... grada opredeleno e priaten i si ima izlachvane... vav Viena, Paris i London sym bil... i kato izkliuchim niakoi istroricheski i arhitekturni zabelijitelnosti lichno az ne smiatam che s koi znae kakvo jivota tam e po-interessen... inak v shtatite i ottatak Otawa ne sym hodil i zassega ne moga da govoria za drugite gradove...
ivanova_m

Мнение от ivanova_m »

Simlyaven ,mnogo dobre razbiram kakvo iskash da kajesh ,a tova che ima hora kato Ivan1007, koito ne biha mogli da razberat si e tehen problem.
Sigurna sum ,che i v montreal niama da otkriesh vaprosnata civilizovanost, prosto Evropa si ima naistina drugo izluchvane.....
Последно промяна от ivanova_m на Вто Дек 19, 2006 8:36 pm, променено общо 1 път.
ivanova_m

Мнение от ivanova_m »

Lele, dokade stigna temata ti hankroumeeeee......., a ti iskashe prosto da dadesh informacia.....
Аватар
AleksandrAI

Мнение от AleksandrAI »

Toi narochno gi puska takiva, za da drazni horata. :wink:

Evropa si e Evropa.
Canada ima samo da dogonva :lol:
beckythomas9

Мнение от beckythomas9 »

simplyaven написа:на мен не ми е скучно, аз след работа ходя на тренировка, или излизаме на питиета, или просто се прибираме, правим си нещо вкусничко и си почиваме, но не мога да си кривя душата и да отрека, че според мен Канада изпитва липса на цивилизованост - който иска да си хвали града, нищо лошо, просто на мен всичките ми простеят - тези, които съм видяла досега, де :roll: ами за пролетта имаме други планове, а лятото може една ваканция някъде на океан да направим... поне така ни се иска, ще видим :) в Ню Орлиънс не съм била, дадох го като пример за северно-американски град, който обаче има атмосфера, която според много хора съчетава доста успешно характерните черти на живота от двете страни на океана и това го прави много самобитен град :D най-добрата приятелка на бившата ми шефка е омъжена за българина, който поне до миналата година беше директор на Марди Гра - носила е в офиса невероятни снимки, а като започнеше да разказва с часове сме я слушали... не знам дали човека още е директор - мисля, че творчески се водеше, той по професия е художник, но може би ще го посетим в скоро време :) той искаше да се преместят след наводненията, защото са с малко бебе, може би са го направили :roll:
Зависи си от човека. Сигурна съм че има хора които и в Париж и в Лондон и във Виена да живеят, ще имат по-малко културни развления отколкото някой, живеещ в Канада, който избирателно си търси такива. Побнеже аз избирателно си ги търся, мога да твърдя, че културни развлечения изобщо не ми липсват! И то на нелошо ниво. Е, вярно че не живея в Реджайна, а на Източния бряг; затова Отава, Монреал и Торонто ми дават ГОЛЯМ избор от развлечения (ако става на въпрос и Щатите не са чак толкова далече). Друг е въпросът, че в повечето градове на Канада липсва атмосферата, която предполагам визираш. Защото в една Отава примерно атмосфера няма, обаче културни развлечения колкото искаш! Виж, Монреал и Квебек сити са друго нещо - там и атмосферата е налице! Наистина иди през лятото. Разходи се из Монреал по време на джаз фестивала или на Just for Laughs и после си кажи мнението.
Цивилизоваността всеки сам си я прави според мен. Живея "in the middle of nowhere", обаче цивилизовано! :haplio: Само форума да не се скапе, че ми отидоха културните развлечения на кино! :thumbsup:
Аватар
hankroum
Обратна връзка:

Мнение от hankroum »

Imam dobro predlojenie kam moderatorite:
Predlagam vseki da ima pravo do 1000 (primerno) postinga i sled tova da mu se zabrani da pi6e.vse pak vseki 6te se saobraziava kakvo 6te pi6e i taka glupostite 6te namaleiat va tozi forum. ili moje po dobre da se taksuvat.

AZ UVAJAEMI GOSPODA SE OPITVAM DA POMOGNA ZA PRISTIGA6TITE TUK V CALGARY A TO KAKVO STANA GLUPOSTI AMA GLUPOSTI SE NAPISAHA. PITAM ZA6TO. IMA OPREDELENO DRAZNITELI V TOIA FORUM!

na nikoi lo6o ne sam kazal. Montreal e hubav grad no az ne se vijdam da jiveia i rabotia tam. ne e za men. pak i tiahnia ezik... mersi sam.

koito go haresva neka ostane i da raboti.az neiskam. i niakakvi idioti da se opitvat da me ubejdavat 4e po hubavo ot Montreal niama da si gleda rabotata!!!

Mejdu drugoto az sam jivial v tazi ka6ta i mnogo biah dovolen ot usloviata tam. a az idvam ot dRUG GRAD NE SAM NOV IMIGRANT (novopristigna). Zna4i e vazmojno!!!

USPEH NA VSI4KI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
АЗ СЕ ГОРДЕЯ ЧЕ СЪМ БЪЛГАРИН!!!
НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ОТ КЪДЕ ИДВАТЕ!!!
bateto

Мнение от bateto »

не се коси ,наздраве :beer:
Заключено