Моля за съвет и помощ!!!!!!!!

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
elinor
Обратна връзка:

Моля за съвет и помощ!!!!!!!!

Мнение от elinor »

Здравейте всички, които обитавате този форум! И честито на успелите през тази сесия! :D
От известно време следя темите тук и преди месец аз имои приятели събрахме кураж и решихме да опитаме също като вас, да превземем Канада... по-точно Квебек! От месец и половина учим френски, интезивно. Няма да ви казвам до къде сме стигнали, просто имайте предвид, че го започнахме от нулата! Искаме до Коледа да подадем документи, опасяваме се, че може да ни поканят по-рано отколкото ни се иска, но предвид настъпилите промени в точкуването и в теста, не искаме да рискуваме с протакане, което може да доведе до нови промени и да не успеем да покрием нормативите!
Кандидатствам сама, на 32 години съм, магистър-финанси, без стаж по специалността. Средно - счетоводство на промишлеността, 2.5год. стаж. Общо стаж 6год-доказуем. Английския ми е слаб. Според новия тест покривам минимума с две-три точки. Моля ви бихте ли ми казали да ли имам шанс и според вас, по новото точкуване какво ниво на френски трябва да посоча и съответно да защитя на интервюто и дали да поема риска с ранното подаване на документите! Освен това някой би ли ми дал повече информация за тези "ордери". Благодаря предварително и очаквам с нетърпение вашата присъда.
:)
Аватар
nevergiveup

Мнение от nevergiveup »

http://www.professions-quebec.org/ - това е един сайт за ордерите.
http://www.go-to-quebec.net/index12a.htm - тук за ордерите но на български
Ти колко точки за език си пишеш на теста като го покриваш с две-три точки. Ако си пишеш малко точки има вероятност да ти поискат документ доказващ по високо ниво на владеене(но не е сто процента задължително - по мои наблюдения това става с кандидати чиито професии не са сред търсените). Ако си пишеш повече - има пък вероятност да не ги покриеш(зависи изцяло от времето което отделяш за езика и дали ти се отдават езиците). Но колкото повече - толкова по добре. Езика няма да ти е необходим само за интервюто.
Успех!!!!!!! :beer:
"Life isn't about finding yourself, Life is about creating yourself" (unknown)
elinor
Обратна връзка:

Мнение от elinor »

Благодаря за бързия отговор!
Според новото точкуване, максимума за френски е 16! По съвет на преподавателката си, попълних в теста 10, но ми се струва много... ако напиша осем това дали ще бъде достатъчно?
nikito

Мнение от nikito »

ако се оценяваш на ниво 6/6 от 12 степената скала, т.е. ниво интермедиер това означава, че вземаш 8 точки. ако се оцениш 7/7 вземаш 12 точки. защо така? това е взето от таблицата за оценяване на правителството на квебек. ако искаш да я разгледаш ще трябва да дръпнеш един много голям файл около 30 мегабайта файл пдф с много страници за четене.
Lilyana

Мнение от Lilyana »

За ниво 10/10 трябва да влдееш свободно френският и да си го учила дълги години. Поне в училище като начало, френска гимназия или нещо такова. Просто си сложи ниво, което би могла да покриеш до интервюто, но в никакъв случай не се надценявай.
Аватар
Helena

Мнение от Helena »

elinor написа:Благодаря за бързия отговор!
Според новото точкуване, максимума за френски е 16! По съвет на преподавателката си, попълних в теста 10, но ми се струва много... ако напиша осем това дали ще бъде достатъчно?
Можеш всичко да пишеш, но въпроса е дали ще го защитиш :) Това може да ти изиграе и лоша шега. Аз писах 10/10, но бях сигурна че ще го защитя. Ако ти се чувстваш уверена в себе си, тогава е ок. :)
elinor
Обратна връзка:

Мнение от elinor »

Страхотни сте тук!
Това 6/6 най-много ми допада и смятам, че е по близо до възможностите ми от 7/7, пък и само с осем точки пак покривам минимума... А 10/10 дори не сънувам!
А дали не рискувам прекалено с ранното подаване на документите!
Можете ли да ми кажете долу горе в какви срокове какви нива на френски постигнахте, ако сте го започнали от нулата разбира се!?
ramone

Мнение от ramone »

6tom sabira6 to4kite,nyama kakvo da 4aka6 ami si podavai dokumentite!
Ezika e re6ava6t za tezi,na koito ne im dostigat to4ki! Deistvai! :thumbsup:
Какво ще бъде утре,най-лесно се познава в другиден...
elinor
Обратна връзка:

Мнение от elinor »

Ами така и ще направя! :D
Какво пък, най-много да ми се наложи да уча спешно по 25часа в денонощието! Ще имам нужда и от малко помощ с документите. За превод са приготвила дипломите, трудовата книжка и акта за раждане! Трябва ли да се заверяват нотариално?
ramone

Мнение от ramone »

Pravi6 kopiq na vsi4ki dokumenti,zaverqva6 gi notariqlno i gi dava6 za prevod! Sled tova pravi6 kopiq na prevodite i gi pra6ta6 za Viena! Originalite gi pazi6 za intervjuto! Uspeh!
elinor
Обратна връзка:

Мнение от elinor »

Благодаря, Рамоне!
Другата седмица ще ти докладвам до къде съм я докарала!
:lol: А какво ще ме посъветваш за превода на таксата... с чек или банков превод!? :D
Аватар
estoyanova
Обратна връзка:

Мнение от estoyanova »

Здравей~!Много различни мнения ще чуеш тук!Аз не те съветвам да подаваш веднага документи,особено ако започваш език от 0.Ако сега много хора имаха късмет на тази сесия с Линда,това не означава,че на всяка следваща ще е така.Всеки е минал по различен път докато стигне до финала.Защо да се притесняваш ,ако те извикат след 3 месеца на интервю примерно?Особено,ако ти е натоварена работата,френският си иска време.Аз си оставих 3 месеца яко учене на френски толеранс и сега ще подавам.Не гониш влак,предполагам.Седни,почни,поучи малко да влезеш с новият език и тогава подавай!
Успех ти желая!
КОЛКОТО ПОВЕЧЕ-ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ
elinor
Обратна връзка:

Мнение от elinor »

Благодаря за съвета!
Не че не изпитвам колебания, но ме притесняват промените, от няколко месеца разглежда документите и таблиците за точките, те нещата се попромениха! Сега поне техникумското ми образование е търсено, страх ме е да не направят промени в търсените професии, тогава и перфектен френски няма да ме спаси! Уча наистина много в момента и дори смятам да увелича темпото и се надявам да не ме викнат след три месеца! Успех ти желая! :D
ramone

Мнение от ramone »

Az gi pratih 4rez bankov prevod. Otkrih si smetka v purva investicionna banka i taka! Trqbva da pod4ertae6,4e taksata za polu4avane ot tqhna strana e za tvoq smetka!
Аватар
Bubi

Мнение от Bubi »

На актовете за раждане и граждански брак, които имат печат от общината, че са издадени за чужбина няма смисъл да се правят нотариални заверки. Ако се поровиш с тэрсачката ще намериш страшно много мнения по този въпрос.
Заключено