Е как да отидеш пак?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
alkaponbg

Е как да отидеш пак?

Мнение от alkaponbg »

Отново българската действителност в действие... :twisted: :twisted: :twisted: . Вчера се обадих в Алианс-а в Търново да си поискам сертификат или някакво удостоверение, че съм изкарал 2 нива на френски при тях и какво се получи. Първомалко предистория: карахем 4 месеца там, като "уж" ни направиха услуга, понеже нямаше каднидати за сформиране на група и бяхме само аз и жена ми, на 2 пъти след 2-3 урока направиха опит да се включат 2-3-ма души но не успяха и така си останахме с жена ми само 2-та до средата на септември, когато нашата преподавателка и се наложи да замине за 3 месеца за Франция и се наложи да прекъснем. След това попитах дали ще се сформира група около октомври месец и наистина такава щеше да се сформира, но аз пътувам 40 км до ВТ за да ходя на курс и от АФ искаха да е курса вторник и събота от 18ч. което изобщо не ме устройваше впредвид зимата и късния час. Отговорих им, че ще изчакам нашата страхотна учителка да се върне от Франция и отказах предложението.
И се почнаха проблемите...бил съм им правил номера, защо не съм се включил и тнт. Отговорих им че никои не може да ме накара да правя насила нещо, не стига че съм си плащал съвсем коректно до сега (никакви касови бележки за дадените от нас пари или фактура), ами сега почнаха и с някакви долни номерца. Снощи ми се обади директорката на Алианса в ВТ и ми каза че щяла да ми издаде 2 сертификата за това че сме учили с жена ми определени часове, но щели да ми струват по 30 ЛВ на човек :?: :twisted: :?: :twisted:
Просто онемях по телефона, ясно ми е цялата работа че директорката на АФ си прави каквото си иска, оше от самото начало и личеше че само за пари мисли, и сега се опитва от немай къде и това да изкрънка от нас, ако мине-мине.

Сега май ще взема да драсна едно кратко гневно писмо до централния им офис в СФ, ама нали знам, гарван-гарвану око не вади, нищо аз пък ще пиша. То щото все мълчим сме на това дередже...

Няма да отида да взема този седртификат, па ако ще и да ми искат такъв на изпита, дано да не ми потрябва макар че беше хубаво да го имам...Знам че на повечето не е бил необходим, дано и на нас не го искат
Ако не опиташ, винаги ще съжаляваш...
И сега съжалавам...че не го направих по-рано :)
Аватар
Seny

Мнение от Seny »

Извадил си късмет , в Стара Загора за такъв изпит вземат 40лв.
Ако искаш по-тънко ела в Казанлък - само 15.
:shock: :shock: :shock:
polinpo

Мнение от polinpo »

Наистина трябва да се разправяш.Щом си си платил курса трябва да ти го дадат .Аз помолих да взема моето преди края на курса и нямаше никакви проблеми не са ми искали пари./Алианса Ст.Загора/
nikito

Мнение от nikito »

Seny написа:Извадил си късмет , в Стара Загора за такъв изпит вземат 40лв.
Ако искаш по-тънко ела в Казанлък - само 15.
:shock: :shock: :shock:

еееееех, ама че мафиот си, капонкааааа :lol:

Сени, той не говори за полагане на изпит, а че иска да му дадат сертификат, че е учил при тях. ако правилно съм разбрал.
мафиот, не бой се. както се вижда Линда сертификати не иска.

хайде, човече, не остана..... следващия петък сме с теб.
alkaponbg

Мнение от alkaponbg »

Мисля, че и да поиска, бих предпочел да и разкажа (на български дори) защо не нося такъв, тъкмо ще и отговоря на част от въпроса "Защо искате да напуснете България?" :wink:
Майната му...ще се мъчим без него да минем...

ПС.
Сега драснах едно саркастично писмо до afbg@afbg.org, ама то ще е глас в пустиня...
Аватар
AnnaR

Re: Е как да отидеш пак?

Мнение от AnnaR »

alkaponbg написа: Снощи ми се обади директорката на Алианса в ВТ и ми каза че щяла да ми издаде 2 сертификата за това че сме учили с жена ми определени часове, но щели да ми струват по 30 ЛВ на човек :?: :twisted: :?: :twisted:
Не зная как стоят нещата в Алианс Франсез в София, но нищо чудно и там да се плаща. Мисля че, става дума за ДИПЛОМА със снимка, а не само за обиковен сертификат (лист хартия, на който е написано името ти и колко часа си изкарал). Още преди 10 години в ИЧС в София ни караха да си плащаме издаването на "сертификатите", но си изглеждаха точно като дипломи: със снимка и твърда корица. В тях пишеше какво е обхванато в курса и какво се очаква, че можеш да правиш. Тогава струваха естествено по-евтино, а сега нищо чудно и там да струват толкова.
Мисля, че е нормално да ти изискват да платиш, ако става дума за същия документ.
Аватар
Gonzo#1

Мнение от Gonzo#1 »

alkapon, probvai v instituta v sofia, frenskia, ako triabva da otidesh na vhoden test i da ti dadat certificat, shefkata e gotina, i znae za kvo ide rech, sekretarkata na kursovete, pone predi 3 god. beshe Diana Venkova-Sokolova sashto e mnogo tochna i mrazi nepravdi, obesni im za kvo stava duma, niama da otkajat smiatam...

uspeh!
alkaponbg

Мнение от alkaponbg »

Мисля, че е нормално да ти изискват да платиш, ако става дума за същия документ.
Изобщо не е така, обадих и се вчера сутринта, вечерта ми се обажда по телефона да ни иска данните...няма снимки няма нищо, ще пише там на една бланка с логото на АФ и толкова, и какви курсисти сме биле в АФ след като ни нямат данните...ясна е работата, върти си далаверите оная под шапката на АФ и си свирка...наема си учителки, плаща на тях от нашите пари, а по голямата част прибира, иначе как ще сформира група от 2-ма човека... като не може, не може, щяхме да се оправяме някак си, а тя гледа да прилапа каквото може, пък ако ще да е законно и да накърнява авторитета на алианса...
Последно промяна от alkaponbg на Вто Ное 28, 2006 9:59 am, променено общо 1 път.
NaviD

Мнение от NaviD »

Разбирам защо се ядосваш. Аз си извадих такъв документ, но не си спомням дали платих нещо. По скоро не. Става въпрос за същия АФ. Сега ще ти е трудно да ми повярваш, но тази хартийка изобщо не ти трябва...Знам, че сте на ръба с точките, но все пак само ще си я носиш. Според мен интервюиращия гледа да ти пише повече точки, а не да те пореже...това не е изпит в МЕИ-то. Мадлен как пък ги измисли тия 30 лв?
alkaponbg

Мнение от alkaponbg »

NaviD написа: Мадлен как пък ги измисли тия 30 лв?
:?:
NaviD

Мнение от NaviD »

Директорката на АФ ВТ, ако вече не е друга...
Jean

Мнение от Jean »

Позната история. Май важи само за Алианс Франсез - докато си взема документа, че съм посещавал курсовете в Пловдив ходих 8-9 пъти при тях и всеки път все някой от шефовете липсваше и все неможеха веднага да го дадат документа. Накрая се наложи да помоля мой роднина (доста нахален, арогантен и безскрупулен към мърляви и самозабравящи се секретарки и администраторки, но знаещ как да действа) да помогне и резултата беше налице след 1 проведена среща и директен разговор с техния шеф документа го взех е ...естествено ме помоли скоро да не ходя пак при тях :lol: , но нищо. Линда въобще на ми поиска документ за езика но усърдно ми препоръча курсовете на Алианса - помолих преводачката да и каже, че по-тромава и безотговорна асоциация няма и моите предпочитания са свързани в друга насока и Линда остана озадачена, та така - Позната българска мудност и безотговорност. Нищо не съм плащал за документа.

Тук е момента пак да пожелая Успех на всички!!!
1. DCS Виена - 22.07.2006 г.
2. Покана за интервю - 07.09.2006 г.
3. Интервю - 24.11.2006 г. / УСПЕШНО
4. Документи Букурещ - 16.12.2006 г.
5. Медицински - 15.05.2007 г.
6. Покана за Визи - 23.07.2007 г.
7. Визи - 29.08.2007 г.
Аватар
AnnaR

Мнение от AnnaR »

alkaponbg написа: Изобщо не е така, обадих и се вчера сутринта, вечерта ми се обажда по телефона да ни иска данните...няма снимки няма нищо, ще пише там на една бланка с логото на АФ и толкова, и какви курсисти сме биле в АФ след като ни нямат данните...
Е, дерзай тогава, искрено се надявам, че ще успееш да си пребориш. Наистина е грозно, ако ви мародерстват само . :evil:
Успех
Владислав

Мнение от Владислав »

Капоне,мен пък не пожелаха да ме вземат на курс към Алианс,защото заеквам и другите курсисти щели да се дразнят,че ги бавя! Добре,че попаднах на страхотна учителка! Супер професионалист! Разработи отговорите на 200-те въпроса специялно за мен,защото някои думи и изрази ги казвам трудно и се наложи да подбира такива каквито по-лесни изговарям! Представям си как щяха да ме подготвят в Алианс...
Аватар
manman
Обратна връзка:

sertificat

Мнение от manman »

а бе какви са тези работи за снимка и за пари?
Аз карах 9 нива в АФ в София и повреме на 5то ниво си извадих сертификат където пише че съм следвал едиколко си часа курс , което се равнявало на А2 или нещо такова и го изпратих с DSC.
sega predi interw\to pak si izwadih za 9to niwo и нощо не струва.
пише ми името ,цветен е сетификата но няма снимка. има номер d'inscription i че се равнява на Б1 и c'est tout
изпр.док.до Виена - 10/04/2006
Accuse de reception- 15/05/2006
intervew- 29.11.06, 11:00h.
rezultat - Uspeshno
docs Bucurest - 09/01/2007
medicinski - 02/06/2007
OK na medicinskite - 10/06/2007
pokana za visi -07/09/2007
visi - 05/10/2007
Заключено