Здравейте, имам един въпрос, на който не мога да намеря отговор и не знам как да действаме. Ще се радвам някой да помогне. В началото на годината(февруари) щяхме да подаваме документите, но поради куп причини подаването се отложи за известно време и сега вече ще ги пуснем. Имаме всички документи, запознати сме почти на 100% с изискванията на процедурата с малки пропуски, документите ни седят в плик , готови за пускене. Само едно ме мъчи, тъй като преводите са правени в началото на годината имат печат на нотариус от януари месец и се чудя дали ще има проблем по стажа ни от трудовите книжки. В смисъл че от както са преведени документите са минали 10 месеца и малко, но ние и двамата със съпругата ми не сме си сменяли работата. Питането ми е дали да превеждам наново трудовите книжки или да пратя преводите от януари месец, но в молбата за селекция да си напиша за настоящата ми работа, че работя от 2004 година до днес както е в действителност. Дали това , че книжките са преведени януари ще е от значение, като не сме си сменяли работата. Интересувам се , защото се чудя дали няма по този начин ако ги пратя преводите от януари, дали няма да ми сметнат стажа само до януари.
С две думи , някой ако може да даде мнение, дали да превеждаме наново или да пращаме тези , които имаме.
То стана много дълго, ама как да го обясним иначе
Това е , благодаря предварително:)