Трудови книжки

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Venko
Обратна връзка:

Трудови книжки

Мнение от Venko »

Здравейте, имам един въпрос, на който не мога да намеря отговор и не знам как да действаме. Ще се радвам някой да помогне. В началото на годината(февруари) щяхме да подаваме документите, но поради куп причини подаването се отложи за известно време и сега вече ще ги пуснем. Имаме всички документи, запознати сме почти на 100% с изискванията на процедурата с малки пропуски, документите ни седят в плик , готови за пускене. Само едно ме мъчи, тъй като преводите са правени в началото на годината имат печат на нотариус от януари месец и се чудя дали ще има проблем по стажа ни от трудовите книжки. В смисъл че от както са преведени документите са минали 10 месеца и малко, но ние и двамата със съпругата ми не сме си сменяли работата. Питането ми е дали да превеждам наново трудовите книжки или да пратя преводите от януари месец, но в молбата за селекция да си напиша за настоящата ми работа, че работя от 2004 година до днес както е в действителност. Дали това , че книжките са преведени януари ще е от значение, като не сме си сменяли работата. Интересувам се , защото се чудя дали няма по този начин ако ги пратя преводите от януари, дали няма да ми сметнат стажа само до януари.
С две думи , някой ако може да даде мнение, дали да превеждаме наново или да пращаме тези , които имаме.
То стана много дълго, ама как да го обясним иначе :lol: :oops:
Това е , благодаря предварително:)
alkaponbg

Мнение от alkaponbg »

мисля че не е проблем, така или иначе ще актуализират и сверят всичко на интервюто
Ако не опиташ, винаги ще съжаляваш...
И сега съжалавам...че не го направих по-рано :)
Venko
Обратна връзка:

Мнение от Venko »

alkaponbg, благодаря ти за бързия отговор. И аз си мисля така, но исках да попитам за мнение.
и другото нещо , което ме тревожи е: имам сертификат за изкаран курс, по графичен дизайн(пускал съм тема и друг път), който е за със срок 1 година, само че е малко "неистински", работя и като графичен дизайнер, но образованието ми е съвсем друго.Та сега с новите критерии се чудя дали да го пращам този сертификат, тъй като май долкокото гледам по новите изисквания май няма да ми дадат никакви точки за него. Дали има смисъл да го пращам и после на интервюто да трябва да обяснявам за него. Но пък от друга страна , ако не го пратя става така , 1е съм завъшил икономика , а пък изведнъж работя като графичен дизайнер, без да съм учил за това. ще се радвам на съвети от ваша страна, както беше и предния път като питах за сертификата, но сега се чудя. Това са ми пропуските , закоито говоря по горе.
Благодаря предварително:)
tini

Мнение от tini »

Здравей Venko,ние сме в същото положение.По вечето от документите ни са преведени преди от около година и половина и смятам да не ги превеждам отново/освен трудовата ми книжка,защото имам малка промяна/.Успех!
Venko
Обратна връзка:

Мнение от Venko »

О.К. Тини, благодаря за отговорите. Успех.
Аватар
estoyanova
Обратна връзка:

Мнение от estoyanova »

От личен опит мога да ти кажа-пращай сертификата!Точките са точки,но 95% от интервюто е в ръцете на самите интервюиращи.Дадени са им такива правомощия от емиграционните,че понякога дори се чудя дали има точки въобще.Пиша ти това,защото препатих в тази процедура и това ми и второ явяване .Успех ти желая!
КОЛКОТО ПОВЕЧЕ-ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ
Venko
Обратна връзка:

Мнение от Venko »

Ясно, ок, благодаря и на теб:) Успех:)
canat

Мнение от canat »

estoyanova,
koga si na interviu?
Заключено