Kakvo to4no se prevejda ot BG za 6of. knijka?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
anju

Kakvo to4no se prevejda ot BG za 6of. knijka?

Мнение от anju »

Zdraveite,
imam belejka ot KAT kadeto pi6e staja mi kato 6ofior, nomer i data na izdavane na drive license - prevedena i legalizirana. Sega se okaza 4e ne go priemat tova i iskat prevod tuk v konsulstvoto.
Vaprosa mi e - koe da zanesa za prevod - dali samia driving license (plastikata) ili tova koeto imam ot KAT eventualno samo da go zaveriat?
BMO
Обратна връзка:

На мене бележката от КАТ не ми свърши работа.

Мнение от BMO »

Искаха ми документ от застрахователна компания, че няма искове срещу мен последните 7 год. И аз им дадох такава бележка от ДЗИ.
Аватар
iliana
Обратна връзка:

Мнение от iliana »

Скоро беше обсъждан този въпрос.
Виж тази тема:

http://bgcanada.com/pforum/viewtopic.php?t=23319
Защо предпочитат Квебек?
Защото ги е страх от Алберта.
Kоя е Aлберта?
Жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонто
Аватар
Ivet
Обратна връзка:

Мнение от Ivet »

Миналата седмица ходих до посолството за заверка на шофьорска книжка, та инфото ми е съвсем пресно. Изискаването е на канадците - искат само и единствено легитимно и официално преведена и легализирана книжка. Не знам в БГ кой е органа, който прави тази легитимация, може би КАТ, но тук посолството вече не може да удостоверява легитимността на книжките, длъжни са да направят запитване до БГ и след като получат потвърждение да подпечатат и легализират превода. Услугата превод/легализация струва 24$ отнема около месец и половина -2 месеца. Документ - превод от легитимни (или лицензирани, не знам точно как се водят в БГ) преводачи не важат.

И още нещо - точка 10 от БГ книжките е датата на издаване на първата книжка, така че за нищо не ви трябва документ за стаж, само си давате парите на вятъра.
Let it go...
Аватар
simplyaven
Обратна връзка:

Мнение от simplyaven »

така е, днес си взех изпита за тукашна шофьорска книжка. отидох с превод, направен тук - в Open Door Society - не знам дали го има във всички провинции, но мисля, че да, защото са оторизирани да предлагат безплатни услуги за имигранти - курсове по езици, намиране на работа и жилища и преводи също. направиха го за 2 седмици. не знам къде са намерили преводач да удостовери БГ превод, но стана :D не знам също дали в другите провинции ще е достатъчен, но това си е тяхна правителствена (Associate) организация, на която правителството (федералното) плаща за услугите и я издържа. та, с този превод от тях отидох днес и нямах никакви проблеми, нищо друго не ми искаха освен ID card... тук става така... :roll:
Аватар
Todd

Мнение от Todd »

simplyaven написа: Open Door Society - не знам дали го има във всички провинции, но мисля, че да ...
Тези ги има само в Regina, Saskatoon и Ottawa.
simplyaven написа: Open Door Society са оторизирани да предлагат безплатни услуги за имигранти ...
Това не е основание да съществуват в цяла Канада. То и Мултиетническия център в Квебек предлага същите услуги, но е само ТАМ.
Успех на всички с преводите!
По-добре малък ум, отколкото голям цирей!
Аватар
Todd

Мнение от Todd »

Между другото - в B.C. не ми искаха никакъв превод. Имат образци на разни видове книжки от къде ли не по света, сравняват оригинала с образците и готово. На всичко отгоре ми разрешиха да карам още 6 месеца с БГ-книжката!
По-добре малък ум, отколкото голям цирей!
Аватар
tolumbi4ka

Мнение от tolumbi4ka »

A osven tezi immigrantski slujbi,nali ima i otorizirani prevoda4i tuk na miasto.Te dali ne mogat da svurshat rabota?
Zmei Gorianin

Мнение от Zmei Gorianin »

V Konsulstvoto se izdava udostoverenie sreshtu $10, kogato predstavish prevedeniia i legaliziran dokument ot KAT.V tozi dokument sa izbroeni kategoriite, koito imash, ot koia data,dokoga e validna knijkata ti i che ne si bil prichina za PTP.
Maja mi skoro vze G1. Kazaha mu kogato se iaviava za sledvashtoto nivo da nosi tova udostoverenie. :roll
Заключено