Мога ли да иэтегля потребителски кредит ?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Аватар
hullboy
Изгонен от форума

Canada

Мнение от hullboy »

Zdr.

Hullboy ne e saglasen s tova tvardenie:
Човек има 1г. до заминаване, даже и повече в някои случаи, време достатъчно да си върне заема, ако има такъв.
Koito chete vnimatelno BgCanada sigurno e zabeljazal che v sluchaja s parite stava tochno obratnoto.

Ako si imal iziskvanite pari v momenta na kandidatstvane , kato tragvas te stavat na polovina.
Ako pak si imal zaem kogato kandidatstvash toi stava dvoen dokato tragnes.

Na vapros zasto taka se poluchava? i vapros
Vie ne rabotite li tam prez tazi godina dokato chakate?

Dosega sam poluchil slednite otgovori:

- Pravihme remont na apartament ( neznaino zasto kato se tragva za Canada )
- Rodihme si bebe
- Sluchi mi se nesto koeto ne pozelavam na drug
- poharchihme pari za meditsinski, dokumenti, uchitel po frenski
- poharchihme za bileti za samolet
- normalno e da ne si izkaral i spestil osobenno mnogo ( tova e moja favorite otgovor ) Az bih kazal taka: "Ne mozah da spestja osobenno nisto"
- Imam apartament misleh da go prodam kato tragvam no blizak pritel ot Canada me posavetva da ne go prodam za da moga da vzimam sotsial v Canada.

Dosega Hullboy ne e chul njakoi da e kazal primerno spestih 1000 - 3000 CAD prez vremeto dokato chakah.

Ei sega stava nai interesnoto.:)

Kato doidat horata v Canada i nedai boze nestata da ne potragnat dobre s rabota i dohodi se pochvat edni hvalbi za zivota i dohodite v Bg koito bili po 2000 - 3000 USD na mesets. Edinia imal internet zala, drugia bingo zala, tretia magazin na bul Vitoshka.
Kak standarta na zivota padnal na novite emigrati v momenta v koito stapili v Canada.

Ako ne vjarvaite chetete Bateto, i vsichki optimisti na tema BG.:)

Vapros kam optimistite ne tama BG v Canada ( ne kam novite emigranti)
Bihte li mi objasnili che ne mozah da razbra zasto ne mozaha da spestjat nesto prez poslednata godina, pri tova kato golemi spetsialisti s mnogo praktika i opit kato Filipne.:)

Hullboy
Последно промяна от hullboy на Сря Ное 22, 2006 12:57 am, променено общо 1 път.
Аватар
tasdevil

Мнение от tasdevil »

Личен опит!
Спокойно си теглиш, няма никакъв проблем, те не могат да проверят.
А за референцията, зависи от банката, Пощенска ми я издаде за един ден, вече не помня колко струваше, сега ОББ ми я издава за три дни и струва 10 лева.

hullboy....Na vapros zasto taka se poluchava? i vapros
Vie ne rabotite li tam prez tazi godina dokato chakate?
Батка, колкото и да бачкаш тука като луд, разходите по процедурата никога не можеш да покриеш с един среден и малко над среден доход. Изводите оставям на тебе.
Наздраве на успелите :beer: и успех на все още чакащите ;)
Живей ДНЕС, защото ВЧЕРА няма да се върне, а УТРЕ може и да не дойде :))
интервю 06.12
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

Samo ne mozah da razbra zasto ne mozaha da spestjat nesto prez poslednata godina, pri tova kato golemi spetsialisti s mnogo praktika i opit kato Filipne.Smile

Hullboy
Практика и опит в какво ? Спестяването или харченето , не стана ясно.

Ето ти и моята последна година, Хул, да я прибавиш към останалите.
Учих малко фре. Кръстосвах България на шир и длъж ( и не само нея ) и си правех веселото, като за последно. Нямаше място дето не отидох. Накрая даже и спестих ( някъде към -10 000 а и повече)
... тиренцето да се чете "минус"

Като гледам всички останали точки също съм ги изпълнил (с изключение на тази "да си родя бебе") ама нещо не ми се открояват като нещо съществено.
Поздрави !
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Re: Canada

Мнение от filipne »

hullboy написа: Vapros kam optimistite ne tama BG v Canada ( ne kam novite emigranti)
Bihte li mi objasnili che ne mozah da razbra zasto ne mozaha da spestjat nesto prez poslednata godina, pri tova kato golemi spetsialisti s mnogo praktika i opit kato Filipne.:)

Hullboy
Май нещо ме обърка с Люпчо .. Той е големият специалист, не аз.

Айде тоя път ти е простено !
Аватар
Milenka

Мнение от Milenka »

hullboy написа:Zdr.

Hullboy ne e saglasen s tova tvardenie:
Човек има 1г. до заминаване, даже и повече в някои случаи, време достатъчно да си върне заема, ако има такъв.
Koito chete vnimatelno BgCanada sigurno e zabeljazal che v sluchaja s parite stava tochno obratnoto.
Hullboy
Миленка мисли следното:
Всеки гледа от собствената си камбанария.
Ако човек изтегли или вземе заем, за да покаже на интервюто, като поеме за Канада може да продаде апартамент (евентуално), земя, кола (ако има такива), компютър и друг вид покъщнина, която така или иначе не може да вземе със себе си. А преди това, ако продаде гореизброените неща и не го повикат на интервю, какво се случва не ми е ясно. Та затова дадох и цитирания от теб съвет.

Иначе защо се случват изброените от теб примери, ами случват се. Съдби всякакви, но от скромния опит в четеното във форума, Миленка може да направи следния извод, с колкото и пари да тръгне човек за Канада, толкова и ще похарчи. И накрая пак ще остане без пари и ще се чуди какво да прави, ако не може нищо да прави.

Хайде със здраве.

За Kan_Tangra, Никито е от Б-с, но ще се обадя със сигурност.
I'll try being nicer if you'll try being smarter.
canat

Мнение от canat »

Milenka написа: с колкото и пари да тръгне човек за Канада, толкова и ще похарчи. И накрая пак ще остане без пари и ще се чуди какво да прави, ако не може нищо да прави.
savsem viarno, i nai-golemite sumi se stopiavat, a kato opre do kokal, togava stavat "chudesata"!...
Панайот

Мнение от Панайот »

Здравейте и от нас.Повдигнахте интересен въпрос-за кредитите.При нас има сл.ситуация-моята съпруга има кредит,който трябва да се изплаща още 3год./аз съм й съкредитоискател/, а аз съм поръчител на кредит,който не се обслужва, но от банката не ме търсят и не ми удържат пари засега/и аз не разбирам/.Отврат, а? :shock: :evil:
Въпросът ми това би ли било проблем,могат ли да проверяват такива неща и въобще има ли логика това да е пречка?
Благодаря предварително!
Аватар
hullboy
Изгонен от форума

Canada

Мнение от hullboy »

Zdr.

Milenka ne razbira kade iska da nablegne Hullboy.
с колкото и пари да тръгне човек за Канада, толкова и ще похарчи. И накрая пак ще остане без пари и ще се чуди какво да прави, ако не може нищо да прави.
Ne govorim kakvo ste stane v Canada.
Vaprosa mi beshe:
Zasto ne mogat da spestjavat golemite spetsialisti? ( varha na spetsialistite v BG, nali za tova vi vzimat za Canada)
Ako te ne mogat da spestjavat kakvo ostava za obiknovenja chovek v BG?

Tova e vapros za razmisal ne za novite emigranti a za tezi koito sa v Canada no sa tragnali za BG.

Hullboy vizda nestata taka.

Samoletnia bilet za Canada e koito struva 600 Euro e raven na edna ljatna vakantisa v BG.
Taka che ako se otkaze chovek ot ljatna vakantsia v BG v godinata v kojato tragva za Canada e vse sastoto che ne si tragval za Canada.

Drugite razhodi sa.
- 200 lv za meditsinski pregled.
- 1000 lv taksi za emigratsia ( 740 CAD *1.35 )
- 300 lv za prevodi i legalizatsiaa
------
Total 1500 lv. za 1 chovek.

Dopuskame che i dvamata v semeistvoto rabotjat.
Neka da ima i edno dete.

Vaprosa sega e:
Kato e tolkova hubavo v BG zasto nai visoko obrazovanite spetsialsti, s nai mnogo opit i staz, odobreni za Canada ne mogat da spestjat 1500 lv. ili 1111 CAD ( 1500 lv. / 1.35 )

Ako v Canada si visoko obrazovan spetsialist dali ne bi mogal da spestish 1111 CAD za edna godina?

Novite emigranti sa na prav pat po vaprosa za Canada, moze i da ne otgovarjat
Darza da chuja kakvo ste kazat tezi koito sa tragnali obratno za BG ili tezi koito sa na mnenie che v BG nestata mnogo se promenili i ne si struva da se tragva za Canada.

Hullboy
Аватар
Milenka

Мнение от Milenka »

Миленка иска отново да вземе отношение по темата. Тя разбира прекрасно каква е идеята на писаното от батко й Hullboy. Но тъй като е част от “големите специалисти” визирани по-горе би искала да каже, че понякога не са такива нещата, каквито изглеждат. Миленка се радва, че Hullboy е намерил мястото си под слънцето, тъй като тя все още го търси. Разходите са малко по-различни от долупосочените.
hullboy написа: Samoletnia bilet za Canada... struva 600 Euro...
Drugite razhodi sa.
------
Да не говорим, че сумата тотал е различна от 1500 лв + самолетния билет. В повечето случаи визираните “големи специалисти” са семейства и с по две (даже и три) деца. Така, че сумата придобива по-различно измерение. Да не говорим, че от семейството с “големи специалисти” може да е останал без работа единия или просто да не работи.

А колкото до факта, че има българи, които се връщат, Миленка не смята, че парите са основното в живота, но когато човек ги няма те са доста важни. Миленка също мисли, че ако Канада не е нейното място за живот, може да се върне отново и да го потърси отново в БГ. И тъй като, тя е и от новите емигранти, и от тези, които евентуално не си затварят вратата назад, поздравява Hullboy за това, че е намерил душевното си равновесие.

По темата:
Панайот написа: При нас има сл.ситуация-моята съпруга има кредит,който трябва да се изплаща още 3год.
Вие за подаване на документи към Виена ли говорите? Ако е така, има достатъчно време да се разреши проблема. Ако сте пред заминаване, аз не съм компетентна да отговоря.
Аватар
hullboy
Изгонен от форума

Canada

Мнение от hullboy »

Zdr.

Milenka gleda samo v neinata panitsa i ne razbira che moze da ima i drugi semeini varianti.

Kakto ima semeistva s 2- 3 detsa, taka ima i semeistva bez detsa. Hullboy ne sluchaino e slozil edno dete.
Otdelno za detsata taksite sa po niski.
Taka che 1500 lv. sa razumna tsena na chovek.
Osvena ak one polzvate firmi za popalvane na dokument i davate pari za urotsi po frenski.

Hullboy iska da chue slednoto.

Kazava li Milenka che: V BG e po lesno da se pestjat pari ot kolkoto v Canada?

Da pripomnja che v Canada sasto ima semeistva s 2-3 dori poveche detsa, sasto ima semeistva samo s edin rabotest roditel.

Vaprosa obache e za spestjavaneto. A ne kakvo stjala da pravi Milenka ako ne i haresva v Canada.
I kolko detsa ima sredno v edno semeistvo.

Hullboy
Аватар
Milenka

Мнение от Milenka »

hullboy написа:Zdr.
Kazava li Milenka che: V BG e po lesno da se pestjat pari ot kolkoto v Canada?
Hullboy нещо се е объркал, никъде Миленка не казва къде е по-лесно да се пестят пари. Миленка моли Hullboy да й покаже къде е това нещо.

Миленка каза и пак повтаря, че за една-две години може да се изплати някакъв потребителски заем. Примерно с вноски от 50-100лв. месечно.
Аватар
mastika

Мнение от mastika »

Drugite razhodi sa.
------

Dopuskame che i dvamata v semeistvoto rabotjat.
Neka da ima i edno dete.

Vaprosa sega e:
Kato e tolkova hubavo v BG zasto nai visoko obrazovanite spetsialsti, s nai mnogo opit i staz, odobreni za Canada ne mogat da spestjat 1500 lv. ili 1111 CAD ( 1500 lv. / 1.35 )

Ako v Canada si visoko obrazovan spetsialist dali ne bi mogal da spestish 1111 CAD za edna godina?

Hullboy[/quote]

Malko vsrani ot temata no zabludata na tamo6nite hora e dosta goliama , ve4e gubite predstava za jivota v BG (makar4e ti be6e samo predi 2 meceza tuk) ta:
1. 1200lv. (2 du6i)sme dali do tuk kato o6te neznam dali 6te ni vikat na intervi + 600Franseto do tuk . Pak posle tvoite smetki ot 3000lv.
2. ti za6to izbega na zaplata 3000$ a ne si ostana v BG na 300lv.(ve4e 400) , znae6 li 4e v Sofia biva , ama provinciata tea pari prez kriv makaro gi vigdat, ta aide BRATKO mi smetni vseki mesec kat ti ostanat ot 400lv. 150 v joba da te vidim kak 6te sabere6 tvoite 1000-3000$ za 1 god - ama ina4e SITIA NE VERVA NA GLADNIA , i e barzo zabravihte niskia standart
Нема, нема току си $#% майката.
Описание на гейзер от прост човек
http://vbox7.com/play:c94fc5bb
Angie

Мнение от Angie »

Аз не разбрах какъв е крайна сметка извода, но специално за Хълбой репортаж за прогнозните разходи:
1) - 2500 CAD такси до визи за 2 човека без деца
2) - 3500 CAD за 1вия месец (полет + 1ви+последен наем + около 500 CAD за сметки / двойно ако са на хотел
3) - 1500 CAD всеки следващ месец до намиране на работа
4) - 1400 CAD за обратен билет до спасителния кораб БГ при изчерпване на капитала
т.е. "инвестициатя" по български стандарти е доста по-големичка от ходенето на море, особено като се има предвид, че този път в БГ няма да ни чака заплатка следващия месец и със затягане на колана няма да поизбием разхода
Кажете сега как да се измъкне семейство без познати (т.е. безплатен подслон), без деца (т.е. детски) и тръгнало за фед. канада (т.е без социал 6 месеца) от тази стресираща ситуация. Сигурна съм, че има начин, но аз не го знам :?:
Аватар
Milenka

Мнение от Milenka »

Angie написа: безплатен подслон
такова животно нема
Angie написа: Кажете сега как да се измъкне семейство без познати (т.е. безплатен подслон), без деца (т.е. детски) и тръгнало за фед. канада (т.е без социал 6 месеца) от тази стресираща ситуация. Сигурна съм, че има начин, но аз не го знам :?:
ами аз имам предложение, раждате деца и се запътвате за Мон.

дотук с шегата. ще се справите, от малки обяви квартира, от сега се ориентирате към най-ниско квалифицирана работа и оживявате първите 6 месеца..сигурна съм, че ще се оправите
Angie

Мнение от Angie »

:beer: Миленка Успех и късмет!
Заключено