Интервю с Линда - ОК!

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Аватар
Milenka

Интервю с Линда - ОК!

Мнение от Milenka »

За да не повтарям цялата инфо, ще използвам цитат от колегата, който надявам се, че няма да ми се сърди,..интервюто ни протече по абсолютно аналогичен начин. Отидохме много рано. Излезе един младеж, който си се хилеше сам..Решихме, че излиза от интервю, имаше червена раница на гърба си..Честито!
Помотахме се порядъчно и влязохме в чакалнята. Тоалетната е прилична, няма тоалетна хартия. И зачакахме. 11.40. Една девойка влезе да иска документи за кандидатстване за емиграция в Канада. Аз й казах за форума, успех пожелавам. После излезе семейството преди нас и ги поразпитахме порядъчно. И на тях честито!
И след това
bobsarcho написа: Prewodachkata ni pokani .....и се pochna kaza che interwuto moje da ima 3 izhoda 1 - da ni odobri, 2- da ni warne za dopalnitelni dokumenti w ramkite na 60 дни i 3 - da ni skasa kato ni dade obyasnenie za towa.
Pochans pasportite razgleda gi posle popita za diplomite kato wechgensamo prewodachkata gi gledache i potwarjdawache napisanoto warhu demandeto. Taka se stigna i do trudowite knijki. Mejduwremenno tya picheche postoyanno na laptopa si yawno si ima programa s tochkite. Dokato picheche zadade waprosi ot tipa zasto iskate da emigrirata, na koito zapochnah sas standartbite otgowori. da i razkaja nesto za rabotata mi, posle pita i zaprugata mi za neinata rabota. Popita i kwo znaem za Quebec pak standartni otgowori ta wmetnah i deklaratsiata ot priyatel notarialno zawerene w Montreal. zaradwa se
Нямах оферти за работа, но й казах, че съм се регистрирала в интернет монстер поан ка и получавам оферти. Тя попита за преводач ли са, аз викам не, за секретарка. Стана на два три пъти фал с моя френски, но всичко вървеше страшно добре. Въобще не ме прекъсваше, а пък на мен ми се искаше. Жената е супер добронамерена и страшно печена. Интервюто продължи около 30 мин., след това 10 мин принтиране и това е..
- Четете ли на френски?
- Страшно обичам да чета.
- Какво четете?
- “Малкия Никола?
- ...
- ...
- Малкия Никола?
- Разкажете една история от “Малкият Никола”
- Oui
- Това е много интересна книга.
- Когато се е родила сестричка на малкия Никола, той е доволен и в училище всички казват, че родителите няма да гледат малък Никола, грижат се за малка сестричка.
- Исках само да проверя френския ви. Ву зет аксепте.
Друг въпрос:
На мен на дипломата френският ми е втори език. И въпросът е:
- Вие на курсове (predmeti) на френски език ли сте имала или курсове по френски език?
- Oui (С голямо самочувствие)
- Вие на курсове (predmeti) на френски език ли сте имала или курсове по френски език?
- Oui (Самочувствието ми понамаля)
Въпросът ми беше ясен, но ...
Преводачката внесе яснота по въпроса.

Въпроси на френски..
Какво знаете за Квебек?
Защо искате да имигрирате в Квебек? към двамата
Откъде и откога познавате приятелите?
Къде сте учили френски? (към съпруга ми)
Какво очаквате да намерите като работа в Квебек?
Какви трудности очаквате в началото?

На английски:
Can you tell me something about your work experience?

Майчинството ми беше много болен въпрос, т.е. за 5г.трудов стаж имам 2 деца през 2 г. Казах, че съм стояла вкъщи по 3 месеца с всяко дете. Никакъв проблем не направи.

Хубавите ми изречения бяха за децата. Мъжът ми се представи страхотно.

Инфо за нас: аз ФР 8/8, англ. 12/12, мъжът ми ФР 6/6
Аз 33г, мъжът ми е на 51 (никакъв проблем не направи).
2 деца – 2г и 4г

ами това е..питайте..и двамата сме франкофони хехе

Благодаря на всички за подкрепата, поименно: Никито, Линко, Тереза123, Хелена, Мюхтебер, Жана Николова (учител по френски), всички минали преди мен на интервюто, които бяха така добри да ми се обадят, и на майка ми, и съпругът ми, на свеки. И въобще стана си като благодарност за Оскар.

Успех на всички, които им предстои да минат. Сертификатите ви чакат. Идете и ги вземете.
Последно промяна от Milenka на Сря Ное 15, 2006 5:24 pm, променено общо 1 път.
I'll try being nicer if you'll try being smarter.
nikito

Мнение от nikito »

УУУУУУРРРАААААААА, БРАВО НА МИЛЕНА И ЕМИЛ

:wave: :wave2: :partytime: :partysmiley: :beer2: :haplio: :tuut: :dance: :wave:
Аватар
oganche

Мнение от oganche »

Браво, Миленка, и честита победа!
:D Още много късмет в процедурата! :P
Докато се усмихнеш...се озъбиш!
Аватар
toro40
Обратна връзка:

Мнение от toro40 »

Браво !!!
Честито!!!
Много се радваме като четем, дано да открием следващата седмица с Успех!!!
19.05.2009 - DCS Vienne-за 2ри път
04.06.2009 - Accusé de réception
30.07.2009 - CSQ - без интервю
02.02.2010 - Документи Букурещ
22.02.2010 - Баркодове
17.03.2010 - Формуляри Медицински
=======
Светльо, Вики, Кари и Емо
Варна
tini

Мнение от tini »

миленка честито и у мен! Успех на всички!!!!!!!!!!
jordi

Мнение от jordi »

Браво, Миленка...4естито...избихте рибата

:beer2:

Неколко питанки...много ли разпитваха съпруга ти? Други въпроси за loisirs имаше ли? Подробно ли се разхождаше по док-тите или отгоре отгоре....Какво питаха съпруга ти? Отоговорите-дълги или кратки с по едно изречение...Ади стига засега :roll:
Аватар
Helena

Мнение от Helena »

Честито :beer:!
Задава се подобаващ купон :lol: Кой знае кое питие пиете вече :D
Oui, oui ...mais oui :rotfl: :mrgreen: :rotfl:

Обещавам на 6.12 да си взема сертификата, след като ме чака и да празнуваме заедно :lol: :lol:
Аватар
Milenka

Мнение от Milenka »

благодаря за подкрепата, приятели
успех и на вас
jordi написа: Неколко питанки...много ли разпитваха съпруга ти? Други въпроси за loisirs имаше ли? Подробно ли се разхождаше по док-тите или отгоре отгоре....Какво питаха съпруга ти? Отоговорите-дълги или кратки с по едно изречение...Ади стига засега :roll:
ами сега си даваме сметка, че бая го разпитваха..имаше един въпрос какво точно е работил на различните длъжности...отговорите са според зависи, ама по-големи от 2-3 изречения нямахме.. а бе ще минете всички..
хайде наздраве, наш'та маса на ваш'та.. :beer:

пс..хелена, хехе по темата се сетих още един гаф
питат мъжа ми: вие къде учите в момента френски, вие (аз демек) ли го преподавате, на курс ли ходите, заедно ли си помагате да го учите..и това всичкото в един въпрос..и аз Oui :oops: и тя се втрещи
и после викам, ма бел-мер е професор де франсе..и мадам много доволна...вицове и бисери от интервюто мога да издам..майтап
lucky_family

Bravo!

Мнение от lucky_family »

4setito Milenka!!!!!!!!!!
Nadqvqm se,4e ve4e ste se pouspokoili! A izbrahte li v koi grad 6te jiveete :)
o6te vednuj vi pozdravqvame!Uspeh i zanapred!
Аватар
RobinHood

Мнение от RobinHood »

Браво Milenka! Честито и от нас и успех и късмет и занапред! :dance: :haplio: :partytime: :partysmiley: :dance:
alkaponbg

Мнение от alkaponbg »

Честито! Късмет и успех за напред!
Ако не опиташ, винаги ще съжаляваш...
И сега съжалавам...че не го направих по-рано :)
Аватар
Milenka

Мнение от Milenka »

мерси на всички! и вие ще минете, сигурна съм..

лъки, към Мон съм се насочила..и ще ви чакам..

пс. на нас на интервюто ни дадоха лист със старите такси към Букурещ и мъжът ми се стъписа от цените и намалихме сумата за влизане в Канада, а после се разровихме и видяхме, че таксите са значително по-малки..хайде със здраве..
Аватар
RobinHood

Мнение от RobinHood »

Milenka, само да те питам, вие кога ги попълнихте тези двата листа дето трябва да се носят на интервюто със сумата за която ще вземете - преди това или на самото интервю?
alkaponbg

Мнение от alkaponbg »

Да бе актуални ли са тези 2 декларации дето ги пратиха с уведомлението за интервюто, за финансова независимост? На моите е задраскано с химикал и пише да се носят на интервюто? Нали вече има договори?
Ако не опиташ, винаги ще съжаляваш...
И сега съжалавам...че не го направих по-рано :)
Аватар
Milenka

Мнение от Milenka »

на Робин Худ му пратих ЛС, ама и тук ще кажа..онзи лист по факса си го попълних в чакалнята, ама те не го гледат, след сертификатите дават едно писмо бла, бла, една книжка и договор, който трябва да прочетете и попълните пред тях. Аз нали прочетох тук, да си го чета и като го зачетох, те взеха да ми викат, ама то е същото като онова, ама с повече думи..аз го прочетох, написах си имената, сложих сумата, която ми каза мъжа и така..поздрави..
Заключено