Това е съвсем вярно. Тук с Линко сме на едно мнение, и сме го обсъждали в "Дървеното" многократно. Точките зависят от кандидата и от закона а не от настроението на изпитващия. Той е изпитал хиляди такива като вас, и не влага чувства в работата си.Linko написа:При това е необходимо всеки да знае точно колко точки събира преди интервюто и колко се надява да получи от прословутите 10 т. за адаптивност, давани по личната преценка на интервюиращия по време на самото интервю. Основната идея е да се провери дали и в каква степен има шансове за успех и при по-неблагоприятно развитие на събитията т.е. имаме ли определен толеранс от точки или разчетите ни трябва да се сбъднат на всяка цена.
Но понеже на мен ми беше широко около врата, не съм прочел дори и една малка част от това което на Линко му се налагаше. И за това имаше разминавания между предварителната ми оценка и резултата на интервюто.
На пример:
- Мосюто не ми призна търсената професия. Убеден съм че в закона ясно е описано защо, но кой да чете. (е, на Линко му се налага да чете, защото е на границата с точките). Тук загубих няколко точки.
- Вместо очакваните 8, мосюто ме изкара франкофон и ми даде цели 12 (от максимално 16) за френски. Това е защото преводачката не обели нито дума на интервюто. Хубави точки за добро ми представяне.
- От очакваните максимални 6 точки за английски получих 4. Ами така си е, не се представих добре. Ако аз бях този който оценява резултата щеше да е същия.
ВАЖНО:
Точки за адаптивност. Според статистиките на министерството за имиграция (MICC), много голяма част от кандидатите които са минали интервюто са получили между 6 и 8 точки за адаптивност (от максималните 10). Спокойно заложете тук 7 точки и очаквайте при добро развитие 8 а при лошо 6. Не е разумно да очаквате повече от 8 точки, защото е изключително трудно да ги изкарате.
Късмет на всички!