Калгари - въпроси

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Аватар
simplyaven
Обратна връзка:

Калгари - въпроси

Мнение от simplyaven »

Ще идваме в Калгари на 10 ноември на разходка :D Моля ви да ни помогнете - ако знаете - с имена и контакти на свестни хотели (по възможност на нормални цени), както и с рент-а-кар фирми... Сега ще дойдем с колата, но после пак ще идваме за интервю за американска виза и ще сме със самолета, та ще ни трябва кола, с която от Калгари да продължим за Lake Louis и да останем там 2 дни, че сме на сватба :wink: благодаря ви :D
също ако може да ми кажете магазини, където има БГ стоки да се дозаредим, че от Отава мъжа ми надонесе разни работи, ама още да понакупим :lol:
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

www.expedia.ca
www.travelocity.ca

Pisna mi da im pravia reklama, ama tozi vupros go ima pone vednuzh sedmichno. :lol:
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Аватар
simplyaven
Обратна връзка:

Мнение от simplyaven »

благодаря ти, страшно мило, но и аз ги знам тези - там магазините с БГ стоки кой знае защо не са отбелязани :shock: също така не мисля, че подобни сайтове могат да се сравнят с информация от хора, които живеят в града! още веднъж ти благодаря за инфото, ще оценя ако някой реши да сподели личен опит :)
koceto77

Мнение от koceto77 »

Магазин за български стоки в Калгари няма. Има един гръцки магазин, в който се продават българско сирене, лютеница и разни туршии, но това е общи линии. Магазинът се намира тук Каламата

Хотели може да си избереш от линковете на Иван и аз мога да ти дам информация дали са на удобно място. Ето един, който не е лош: Best Western.

За рент-а-кар трябва да повериш коя компания дава най-добрата оферта за момента когато ти трябва колата. Аз съм ползвал Avis, Enterprise, Discount. Заслужава си също да провериш Budget и Hertz.
Аватар
simplyaven
Обратна връзка:

Мнение от simplyaven »

koceto77 написа:Хотели може да си избереш от линковете на Иван и аз мога да ти дам информация дали са на удобно място. Ето един, който не е лош: Best Western
добре изглежда, благодаря ти. ще се пробвам да запазя места :)
koceto77 написа:За рент-а-кар трябва да повериш коя компания дава най-добрата оферта за момента когато ти трябва колата. Аз съм ползвал Avis, Enterprise, Discount. Заслужава си също да провериш Budget и Hertz.
ясно, ще проверя тези, искам да знам. че някой ги е пробвал... понякога в Европа са големи гадняри и в договорите им има какви ли не щуротии! :evil:
koceto77

Мнение от koceto77 »

simplyaven написа: ясно, ще проверя тези, искам да знам. че някой ги е пробвал... понякога в Европа са големи гадняри и в договорите им има какви ли не щуротии! :evil:
Затова трябва да четеш дребния шрифт :lol: Аз съм доволен от тези трите, които съм ползвал. Само Enterprise веднъж ми казаха, че ще дойдат да ме вземат, но пък се оказа, че точно в събота не правели тази услуга. За сметка на това на края се объркаха и ми взеха около $150 по-малко, така че аз пак останах доволен 8) .

Хайде весело изкарване и ако има още нещо ако искаш ми пиши на лична.
bateto

Мнение от bateto »

В Каубоистан европейски магазини с български стоки няма .Има само каубойски,европейските са дислоцирани в в по цивилизованата част на Канада,компренендо то East Coust. :D
Аватар
Jeeves

Мнение от Jeeves »

bateto написа:В Каубоистан европейски магазини с български стоки няма .Има само каубойски,европейските са дислоцирани в в по цивилизованата част на Канада,компренендо то East Coust. :D
Бате, ти хубаво поживя в Едмънтън, но в Калгари стъпвал ли си? И ако Да, живял ли си? Или това е едно от изказванията ти тип "800 дни"? :wink:
bateto

Мнение от bateto »

Да няколко пъти съм стъпвал,защо питаш. :wink:
Аватар
simplyaven
Обратна връзка:

Мнение от simplyaven »

koceto77 написа:
simplyaven написа: Само Enterprise веднъж ми казаха, че ще дойдат да ме вземат, но пък се оказа, че точно в събота не правели тази услуга. За сметка на това на края се объркаха и ми взеха около $150 по-малко, така че аз пак останах доволен 8)
какви са приблизително цените? на ден ли се плаща? благодаря ти за инфото! :D
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

simplyaven написа:
koceto77 написа:
simplyaven написа: Само Enterprise веднъж ми казаха, че ще дойдат да ме вземат, но пък се оказа, че точно в събота не правели тази услуга. За сметка на това на края се объркаха и ми взеха около $150 по-малко, така че аз пак останах доволен 8)
какви са приблизително цените? на ден ли се плаща? благодаря ти за инфото! :D
Цените варират според това за колко време искате колата, каква кола искате, откъде ще я вземете, датата. Направих си труда да проверя в Експедия и цените са от 18-20 долара на ден за economy цлас 22-25 долара на ден за full size за веекенда 10-12 Ноември. Можеш да провериш в Експедия на линка който ти препоръчах
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Аватар
simplyaven
Обратна връзка:

Мнение от simplyaven »

blagodarq, shte proverq :)

pak izchazna butona s fonetichnata :shock: samo pri men li e taka?
Аватар
hankroum
Обратна връзка:

Мнение от hankroum »

Bate - po dobre da jiveia v Kauboistan kakto mu vika6 ti ot kolkoto v Negrostan (Montreal).
Aide molia ti se da ne se obijdame na gradove 6toto za 1 godina vidiah vsi4ki Canadski gradove i znam na kakvo nivo sa drugite!!!

KOI KADETO MU HARESVA TAM DA SI JIVEE. SAGLASEN LI SI!!!
Nikoi ne iskam da ubidia s tozi posting.
АЗ СЕ ГОРДЕЯ ЧЕ СЪМ БЪЛГАРИН!!!
НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ОТ КЪДЕ ИДВАТЕ!!!
Аватар
bliasaka
Блясъчко Мечтателник

Мнение от bliasaka »

simplyaven написа:
pak izchazna butona s fonetichnata :shock: samo pri men li e taka?
I pri men
Заключено