Alians Francais Burgas,struva li si ?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Dupik

Alians Francais Burgas,struva li si ?

Мнение от Dupik »

Има ли някой от Бургас който е карал курсове или поне има информация за Ал.Фр. Добри ли са преподавателите там и т.н.?
Може би ще почвам курс там та затова питам.Благодаря предварително на всички отговорили.
nikito

Мнение от nikito »

пълна грешка в бургас е да караш в алианс. няма стабилна подготовка. отиди в глобус на улица лермонтов. там е добра подготовката.
другата школа е икар при моканова ама забравих улицата.
потърси я в ако бургас за курсове, написано й е името.
бабата, която е в алианса е голяма скръб. говорих с нея не е ориентирана за нищо. мисли само за с***.
Hristova

АФ - Бургас

Мнение от Hristova »

Още едно "ПРОТИВ" Бургаския екип на АФ! Ако държиш на документ от тях, разбери кой води курса, може и да не е същото лице. И ми драсни едно лично.
Моканова се оказва не лош вариант, съдейки по доброто представяне на няколко семейства напоследък.
Успех!
Аватар
kurta007

Мнение от kurta007 »

Които и Алианс да хванеш в бг не си струва ,нито обучение,нито организация нито нищо !! Но пък кебекарите гледат с добро око на документи за завършен курс от там на интервютата,и винаги сам се питал защо ???!?!? Масова практика е хора да учат в Алианса за документ и едновремено с това ходят и на частен учител за да научат езика ! направи си сметка :twisted:
dada

Мнение от dada »

v nikakyv slu4aj ne hodi v Alliance Franзaise! pi6i mi na li4ni, 6te ti dam koordinati za Ikar!
Аватар
ivanko13
Модератор

Мнение от ivanko13 »

Аз не споделям горните мнения. Две години уча френски в Алианса в Стара Загора и съм ИЗКЛЮЧИТЕЛНО доволен от служители, преподаватели, съкурсници и най-вече от отношението, желанието за работа и професионализма на споменатите. Бил съм при три различни преподавателки и искам да кажа ,че и трите са прекрасни педагози.
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
evgenieva

Мнение от evgenieva »

И аз съм страшно доволна от Алианса в България, по-точно Варна. Ходила съм там и в Ню Йорк, но съм много разочарована. Мисля, че в България има много добри преподаватели, дори и в Алианса, колкото и да им е трудно на някои хора да се съгласят с това. Но винаги можеш да попаднеш на лош преподавател, няма гаранция.
Darkblade

Мнение от Darkblade »

kurta007 написа:Които и Алианс да хванеш в бг не си струва ,нито обучение,нито организация нито нищо !! Но пък кебекарите гледат с добро око на документи за завършен курс от там на интервютата,и винаги сам се питал защо ???!?!? Масова практика е хора да учат в Алианса за документ и едновремено с това ходят и на частен учител за да научат езика ! направи си сметка :twisted:
По принцип уважавам меннието ти, но в случая май си склонен да генерализираш и да стереотипизираш негативните си лични впечатления. Очарован съм от Маркова от Варненския Алианс - жената много систематизирано и внимателно си преподава материала.
I am here because you broke something!
alkaponbg

Мнение от alkaponbg »

ако преподавателя е добър, и курса ще е добър. Аз лично ходих 2 нива в Алианс Велико Търново, от самия Алианс не съм доволен, гледат само материалната страна, но преподавателката, мадам Царкова, беше страхотно добра и невероятно добра, жалкото е че се наложи да замине за 2 месеца за Франция и останахме точно за последните 2 месеца без човека който наи много може да ни помогне за интервюто, та сега се чудим какво да правим...
Ако не опиташ, винаги ще съжаляваш...
И сега съжалавам...че не го направих по-рано :)
Аватар
kurta007

Мнение от kurta007 »

Darkblade написа:
По принцип уважавам меннието ти, но в случая май си склонен да генерализираш и да стереотипизираш негативните си лични впечатления. Очарован съм от Маркова от Варненския Алианс - жената много систематизирано и внимателно си преподава материала.
Напротив ти генерализираш добрите си лични впечатления.Ако знаеш само на редовните срещи на форума с колко хора съм говорил и то лично които са учили в Алианса .От тях е имало такива които са го посещавали преди 2-3г.сега са в Канада както и такива които в момента го карат ,лично и аз съм карал 1-2 урока там преди време ,и в момента чакам вече втори месец да се събере група а сме 6 човека ??? .Та от тези всичките хора един нямаше които да доволен ама един , даже напротив всички бяха супер недоволни. .Единствено и само тук в форума съм чул един-двама да са доволни, е кажи ми сега аз ли говоря от лични впечатления или ти.А да не говорим и че в момента самите учителки забележи учителките не са доволни от системата на преподаване Кампус ,е кво да говорим повече.... :roll:
alkaponbg

Мнение от alkaponbg »

Като стана въпрос за КАМПЮС, само аз ли съм карал по Инициал? Системата е много добра за супер начинаещи...разработена е главно за китайци и араби, дето не знаят как се редят нашите изречения :).
Според мен е доста добра за хора дето си нямат хабер от френски, даже на моменти ти се струва че те правят на глупак :) толкова "по-лъжичка на час" се подава информацията..жалко че е само 2 нива
Ако не опиташ, винаги ще съжаляваш...
И сега съжалавам...че не го направих по-рано :)
Dee

Мнение от Dee »

Az poznavam edna ot prepodavatelkite v Alliance Fraincais v Burgas, zashtoto tq ni gotvi, samo che v uchilishta Aleksandar. kazva se Stanka Kuneva i az izkluchitelno mnogo se radvam, che se sluchi tq da ni podgotvq. az nauchih mnogo ot neq. i nai-vajnoto, uspq za kratko vreme da ni podgotvi za intervu.

ne znam dali samo tq vodi kursovete v Alliance v burgas, no ako ste pri neq, nqma da syjalqvate.

pozdravi i uspeh,
d
dada

Мнение от dada »

Kato cqlo sumprotiv Alliance-a, no ako naistina Kuneva vodi kursa e mnogo dobre!Tq me nau4i na A i B v gimnaziqta!Ima strahoten uset i e mnogo ambicirana!Prepory4vam q gore6to!
amigo

Мнение от amigo »

И нашето мнение да дадем-ние сме много доволни от АФ-Бургас!Нали знаете,за очакванията и възможностите-рядко се покриват и много труд се иска!Когато човек има избор,а такъв ще имаш като отидеш и разговаряш с преподавателите там,нещата се случват!Към нас подходиха с много добро отношение и се съобразиха с желанието ни-да се учи френски и да се коментира интервюто.Да,с много добро око се гледа на сертификатите от АФ,Мадам Орнер остана доволна и им обърна подобаващо внимание.Потърси Мадам Маринова-директорката,Мадам Кунева и ще останеш доволен от вниманието и разбирането!Часните уроци са друга тема,сертификатите от Алианса променят отношението на интервюиращия в положителна посока-това е изказване от личен опит!Направи най-практичния избор,а какъв е той-само ти ще решиш!Успех!
ICAR
Обратна връзка:

Мнение от ICAR »

За първи път си позволявам да коментирам във форума, но не мога да пренебрегна горната ‘леко’ обидна забележка по адрес на М.Моканова изказана вероятно от невежество и непознаване на процеса и възможностите за подготовка в Бургас. Не бих искала това да се приеме като реклама, а като призив към всички онези преминали наскоро интервютата си (Дора, Николай и Христина, Станимир и Златина, Милена и Борис и т.н. и т.н. ) и готвещи се за заминаване, а най-вече онези намиращи се вече в Канада да защитят един изключително амбициран, отдаден на работата си и кадърен преподавател! Моканова не е просто ‘не лош вариант” (виж по-горе) ! Недопустимо е така да се говори за преподавател с 100% успеваемост в подготовката за интервю ! Преподавател, който подготвя кандидати от 2003 година – когато „Глобус” не съществуваше като образователен център, а Алианса все така се интересуваше повече от приходите си отколкото от резултатите ! Нужно ли е да Ви напомням комерсиалната и абсолютно абсурдна такса на Алианс за издаване на сертификат? Не мога да цитирам точната бройка на успешно подготвените и преминали интервю от Моканова, но по груби изчисления са не по-малко от 35-40 души ! Радвам се, че все повече от вас осъзнават простата истина, че сертификат от Алианс не осигурява като с магическа пръчка успешното преминаване на интервю !

З.Арнаудова Езикова Школа „Икар”
Заключено