Статия за тези които тепърва ще кандидатстват за Квебек

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
mikemastercorp
Обратна връзка:

Мнение от mikemastercorp »

monkey написа:...за да видя дали ще се каже нещо по действителната тема.
Не, не се казва.
Ще трябва да свикваш.
И мен ме дразни, но кой ме пита.
Az znam che ti znaesh che az znam :)
Аватар
dog

Мнение от dog »

По ТЕМАТА. То теми много, коя по-точно :lol:
Та по вашатаТЕМА:
Интервю есента на 2002
Медицински февруари 2003
Пристигане лятот 2003
Намиране на квалифицирана работа в ИТ областта лятото 2005 - 12$ на час извън града. През изминалото време: 8 месеца френски, 8 месеца английски, нискоквалифицирана работа.
До момента над 50 интервюта, изпратени над 1000 сивита. Магистратура в областта на ИТ от БГ призната тук от правителството. 13 години работа в ИТ областта.
Причини за отказ след интервюто: много квалифициран, слаб английски или френски според случая.
Това е по вашата ТЕМА.

Сега по нашата ТЕМА
Преди 4 години въпросът беше къде да се емигрира легално.
Ако тогава се очертаваше влизане на БГ в ЕС нямаше да съм тук. Европа си е Европа. Даже и заради това че ако те обхване носталгията можеш да хванеш автобуса и за стотина евро да се прибереш да се убедиш че всичко си е по старому (че и по-зле) и да се върнеш. От тук ще ви струва скъпо това удоволствие.
"Искай и ще ти се даде"
Питай и ще ти се каже
Старото куче
chinois

Мнение от chinois »

Хей Dog !
Харесвам и уважавам начина ти на изразяване ... въпреки че сме много различни ... ако моя начин на изразяване не ти харесва , моля да ме извиниш предварително :?
Интервю лято 2001
Медицински февруари 2002
Пристигане лятото 2002
Първа работа 03.2004 – в мебелна фирма;
.... сега от 2 години съм в строителна фирма ... докато си намеря първата работа съм пуснал над 14 000 сивита, с които съм направил 25 интервюта (тогава беше лош момент за емигриране :) )... през цялото време съм поддържал становището че няма да пипна клавиатура тук за по-малко от 40 000 (за Junior позиция де ) на година ... Дипломата ми от ВМЕИ ИТ е призната тук като диплома :Бак по електричество, спецялност : Приложен програмен софтуер – много си се гордея с нея :D , “щото през далечната 1986 когато съм завършил таквоз чудо ИТ е нямало тук”:така ми каза жената в МРСИ и аз не проверявам – много ми харесва да си седи така ... а и какво общо има дипломата с работата ? ... единствената ми дупка в страхотната ми кариера (нямам заслуги за това, просто ИТ се развиваше с мен) е че нямах възможност да пипна Соларис, за което много съжелявам (ама има още време :) , а пък аз съм мераклия :) ), иначе съм си направил удоволствието, с почти всичко останало ...

и сега да кажа че вашата тема не е моя тема

.... щото по същия начин по които ти можеш за 100 евро да “вземеш” автобуса и да идеш в БГ, по същия начин някои от БГ може да "вземе" автобуса и да се появи там дето ти живееш ... през 1989 бях в по Европата и следващия път, като бях там вече беше съвсем различно – с вестници , които са хвърлени по улицата и малки магазинчета(във входове), в които хора продават цигари и бонбони “наливно” и ти ги подават вадейки ги от кутията, като ги пипат ... аз разбирам че у тях това е израз на гостоприемство , но аз ако исках това гостоприемство , щях да отида у тях :) Та на мен някак по ми допада Канада точно щото е далече ... щото Европа , беше Европа едно време ... тук всички дето четат и пишат нещо не им се нрави в БГ ... е след 01.01.2007 това ще бъде ЕВРОПА
Аватар
bbb

Мнение от bbb »

chinois написа: .... щото по същия начин по които ти можеш за 100 евро да “вземеш” автобуса и да идеш в БГ, по същия начин някои от БГ може да "вземе" автобуса и да се появи там дето ти живееш ...
Samo deto izobshto ne e sushtoto.. :wink:
Стойте далече от прожекторите.После ще е късно. :) :) :)
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

chinois написа: Пристигане лятото 2002
.... сега от 2 години съм в строителна фирма ... докато си намеря първата работа съм пуснал над 14 000 сивита,
e па това си е абсолютен световен рекорд :beer:
само не разбрах тези две години жена ти ли те е хранила или си дошъл с торбата пари :wink:
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
chinois

Мнение от chinois »

bbb написа:
chinois написа: .... щото по същия начин по които ти можеш за 100 евро да “вземеш” автобуса и да идеш в БГ, по същия начин някои от БГ може да "вземе" автобуса и да се появи там дето ти живееш ...
Samo deto izobshto ne e sushtoto.. :wink:
za nego niama da sashtoto ... no za mene , koito sam izbiagal ot nego :)
chinois

Мнение от chinois »

sasho71 написа:
chinois написа: Пристигане лятото 2002
.... сега от 2 години съм в строителна фирма ... докато си намеря първата работа съм пуснал над 14 000 сивита,
e па това си е абсолютен световен рекорд :beer:
само не разбрах тези две години жена ти ли те е хранила или си дошъл с торбата пари :wink:
това че разбираш, че не разбираш дава надежда ...
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

пак за ЕС, от бг преса
... след 1 януари ще има по-лек режим за пътуванията в ЕС. Въпреки запазването на някои гранични формалности пътуванията на българи и румънци в ЕС ще бъде облекчено от Нова година, е обяснил пред вестника дипломатически източник. Те пак ще трябва да носят задгранични паспорти за разлика от „шенгенците”, които могат да пътуват само с национална лична карта, но вече ще преминават през гишетата за членове на ЕС. Освен това престоят им в държавите от ЕС няма да се ограничава до 3 месеца на всяко полугодие, а ще могат да остават колкото си искат, стига да не търсят работа.
:wink:
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Аватар
totev

Мнение от totev »

е това за гишетата е голям плюс скоро някой може да го използва за предизборната си кампания
...мразя мастика без айрян...
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Причини за отказ след интервюто: много квалифициран, слаб английски или френски според случая.
За Ивропата, колко още езици ще трябва да се добавят? Плюс настроенията срещу емигрантите...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Аватар
dog

Мнение от dog »

Езиците вече не са проблем :lol: Проблемът е че името ми не започва с La... Le..а и завършва в най-добрия случай с руско звучене
"Искай и ще ти се даде"
Питай и ще ти се каже
Старото куче
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

dog написа: Проблемът е че името ми не започва с La... Le..а и завършва в най-добрия случай с руско звучене
хм, на много хора това им е предимство :roll:

Аз лично никога не съм вярвала, че с 1 година учене на френски език, 1 година учене на английски език и да сложим 2 години практикуването им езиците не са проблем - не са проблем само за хора, които не ги използват много в работата си.
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

dog, ти ако си мислиш, че тука те дискриминират, какво очакваш в Европа ми е много интересно?
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
xoflow

Мнение от xoflow »

dog написа:...Причини за отказ след интервюто: много квалифициран, слаб английски или френски според случая. ...
Ami to zatova se pishe razlichno resume i cover letter za vsyaka pozizia. Az sam nisko kvalifiziran a znaya (-;

Nali nyama da ochakvame da idem na gosti i domakina da se nagazhda spored nas.
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

xoflow написа:
dog написа:...Причини за отказ след интервюто: много квалифициран, слаб английски или френски според случая. ...
Ami to zatova se pishe razlichno resume i cover letter za vsyaka pozizia. Az sam nisko kvalifiziran a znaya (-;

Nali nyama da ochakvame da idem na gosti i domakina da se nagazhda spored nas.
И кой е домакина ?

Сега да не кажеш, че ние им отиваме в страната .. Щото щв бъде голяма глупост .. Щом живееш тук , страната, държавата и прочие са толокова техни, колкото и твои .. Другото е Д* давство ...
Заключено