ima li niakoi...

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Stoni

Мнение от Stoni »

Много от така наречените хора, разбраха че в щатите без мъка раат няма и предпочитат специфичните си за Кроко движения с езика, та не се ядосвай за това :D
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

canat написа:samo kato si pomislia kolko hora si puskat dok. po tazi lotaria, poluchavat zeleni karti, a posle ne hodiat v US ..... :evil: iad me hvashta !
i men ama те издажат 110000 писма и само 50 000 получават така че не е толкова опасно. кофти е за тея дето пускат без да знаят защо и за другите дето идват без да имат "хъс"...за тях ме е яд. Дано щатите направи програма за скилд лейбър - достатъчно шофьори и чистачки има вече а и мексико е на една крачка.
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

KolioBalkanski написа: аз съм работил в няколко американски компании и сега работя в такава и единственно в канадската комапния в която работих видях да се наема по познанство а не по заслуга.

в заключение ще кажа - внимавайте кой познавате - тези вопли по повод на шуробаджанащината са нелепи защото откакто свят светува винаги е било така. малко хора са наистина мъдри, безпристрастни...в щатите номера е че гледат кой най много ще изкарва и най малко ще краде.
Според теб връзкарството хубаво нещо ли е ? За мен то си е доста гадничко. А това че го има навсякъде в една или друга степен не е повод за гордост...
canat

Мнение от canat »

ostava samo da si pozhelaem uspeh na sledvashtata!...
Nie propusnahme sroka da podadem minalata godina :(
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

филипне - не знам хубаво ли е лошо ли е ама аз предпочитам българи да наемам и това ме поставя в неудобни ситуации въпреки че гледам да съм справедлив. А самото връзкарство като феномен е заложено еволюционно - всеки гледа да се обгради с близки хора като често близоста предполага близост и на генна основа. Някой са по далновидни но като става въпрос за големи компании всичко се изражда - няма конкретна отговорност поета от индивид, бил той и на най високо ниво. Абе аз само се намирам на приказка и си размишлявам на глас а не ти опонирам - и на мен не ми е приятно да се наема по връзки ама аз съм тук така, така си намерихме супер продавачи, така съм наел няколко човека и така е най удобно. тея дето съм наел произволно, дори и добри работници или си намират по добри места или имат проблеми с държането. когато в предишната ми компания назначиха един хърват - младок на една ужким лоша работа дето се превърна в супер хубава работа (по хърватски) ме беше яд на системата която не ме оценяваше :-)
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Stoni

Мнение от Stoni »

То уж е просто ама май не чак :D , за умици като Вас...

1.Частна фирма - такова чудо връзки няма , това си нечии частен проблем :D

2.Голяма фирма с отдел "ресурц Умен"- проблем на управителното тяло с избора си на менажер, който не може да се оправи с отдела...- и то при положение ,че има проблем с кадрите, право да плачат имат само акционерите ако е такова.Всички други зад борда нямат мнение.Връзки :nenam:

3.Общинска, държавна или там където имат всички дял с данъци - всеки има право да плаче...... ми борете се бе, градете си лоби , показвайте общност.....тук поне няма служби дето следят и управляват тези процеси...

Я ме изберете за кмет да видите :shock:
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

Кольо ти поне не отричаш, че има такова (връзкарство) ... :beer: :beer:
bateto

Мнение от bateto »

И95-НЙС-Балтимор-Филаделфия-Вашингтон-гууд,гууд. :o :o :o
canat

Мнение от canat »

bateto написа:И95-НЙС-Балтимор-Филаделфия-Вашингтон-гууд,гууд. :o :o :o
Bate, redat e:
I95: NY-Philadelphia-Baltimore-Washington D.C.
i za obshta kultura, prodalzhava:
Richmond- Savannah- Jacksonville- Miami.
bateto

Мнение от bateto »

Като се замисля географически прав си ,аз само исках да кажа какъв съм го ял по вашия край :D
potrebitel
Обратна връзка:

Мнение от potrebitel »

Az sega go jam po tozi kraj.....Aman ot plateni magistrali kat I-95,I-476,I-276,I-76....vse TPKA.....Goliam h..... :lol: :lol: :lol:
kakвото потърсило,такова намерило
Pincher

Мнение от Pincher »

mnogo hora se oplakvat ot shtatite. kazvat - Zakuchilo se e. imam priateli v Boston. kazvat che e mnogo skapo i niama mnogo bach. daje mnogo bg. se mestiat kam iujnite shtati che bilo po-evtino. ne si li na hubavi kinti kadeto i da si v shtatite niama da si dobre. chuval sam che nai-harno e v SF i Atlanta. :D :beer: :beer: :beer:
canat

Мнение от canat »

Pincher написа:mnogo hora se oplakvat ot shtatite. kazvat - Zakuchilo se e. imam priateli v Boston. kazvat che e mnogo skapo i niama mnogo bach.
Mislia che e otnositelno, zavisi ot profesiata ti i ot tova s kakva viza si
(dali s H1B ili sas zelena karta)

a kolkoto do tova:
Pincher написа:ne si li na hubavi kinti kadeto i da si v shtatite niama da
si dobre.
to vazhi za vsiaka strana!!!
Заключено