За очния преглед за шофиорска книжка
За очния преглед за шофиорска книжка
Искам да попитам някой знае ли какво точно е този вижън тест за вземане на шоф. книжка в Канада? И ако не си много добре с цветоусещането могат ли да не ти дадат такава - както е в България например? Все си мисля, че в страна, където е основно средство на придвижване автомобила, условията ще са по-либерални.
-
- Обратна връзка:
Не се безпокой, не е тест като в България - да гледаш цветни картинки и да виждаш какво има на тях. Единствено гледаш в една машина, все едно гледаш през бинокъл и трябва да видиш светещи и мигащи точки - от ляво, от дясно, от вътрешна, от външна страна и те пита къде и какво виждаш - проверка на периферното зрение, на всяко око поотделно. Дори не проверяват какъв диоптър, ако имаш очила - само те питат носиш ли очила и го записват, а ти си ги слагаш, когато гледаш в машината. Общо взето това е..
Дано да съм бил полезен. Става въпрос за Торонто - на други места не знам как е.
Дано да съм бил полезен. Става въпрос за Торонто - на други места не знам как е.
Интересно?
Интересно, сигурен ли си 4е е точно проверка на периферното зрение? Тези движещи се светлинки само точки ли са или и някакви знаци, които трябва да разпознаеш. Като казваш ''от ляво, от дясно, от вътрешна, от външна страна'' това единствено по абцисата и ординатата на Декартовата координатна система ли е или грубо казано ''радиално'', сире4 ''точките'' идват и под разли4ен ъгъл в I, II, III и IV квадрант на координатната система?
Поздрави,
dgovani
Поздрави,
dgovani
rosenvn1 написа: Единствено гледаш в една машина, все едно гледаш през бинокъл и трябва да видиш светещи и мигащи точки - от ляво, от дясно, от вътрешна, от външна страна и те пита къде и какво виждаш - проверка на периферното зрение, на всяко око поотделно.
Да споделя и аз опит за Калгари. В този апарат, в който наблюдаваш /може и с очила/има и един момент тест за цветоусещане. Казвам го защото съпруга ми е частичен далтонист и много се притеснявахме. Но какво стана. Явихме се с преводач на руски. Аз предварително минах и запомних цифрите в теста за цветоусещане. Те бяха 4 на брой. Казах ги на съпруга ми и той мина.
Държал съм такъв тест в Newfoundland, както и в Calgary.
На първото място имаше тест за цветоусещането, питаха директно какви цветове виждаш.
На второто пак в такъв "бинокуляр", трябваше да назова най-дребните цифрички, като в очен кабинет. Може да си ползваш очилата, така че нямаше проблеми.
Дано да съм бил полезен.
На първото място имаше тест за цветоусещането, питаха директно какви цветове виждаш.
На второто пак в такъв "бинокуляр", трябваше да назова най-дребните цифрички, като в очен кабинет. Може да си ползваш очилата, така че нямаше проблеми.
Дано да съм бил полезен.

Embrace your climate change!
-
- Обратна връзка:
Твърдо мога да заявя, че на мястото където ходих в Торонто, нямаше нищо свързано с проверка на цветоусещането.
Първо гледайки в апарата казваш какви цифри или букви виждаш също като на обикновен очен преглед - на редове, като всеки по-долен ред е с по-малки символи.
Второ казваш от коя страна виждаш светещите точки, които проверяващия сменя след всеки твой отговор.
Трето нямаше.
На друго място може и да е различно.
Първо гледайки в апарата казваш какви цифри или букви виждаш също като на обикновен очен преглед - на редове, като всеки по-долен ред е с по-малки символи.
Второ казваш от коя страна виждаш светещите точки, които проверяващия сменя след всеки твой отговор.
Трето нямаше.
На друго място може и да е различно.