Кандидатстване в университет като резидент преди кацането?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Аватар
Johny Bravo

Мнение от Johny Bravo »

Сашо, благодаря за бързия отговор. Ако не съм твърде нахален бих те помолил да ми отговориш и на още няколко въпроса. Не разбрах защо жена ми трябва да държи и GRE. Тя като проверява сайтовете на университетите (по специално U of Ottawa и U of Toronto) и искаха само дипломи, препоръки и TOEFL, но не видях никъде да трябва GRE. Мисля, че това важи и за магистърска и за докторантура. А другото за стипендиите казваш сме закъснели, до кога може да се кандидатства за тях, за мен е ясно че явно ще се целя за 2008/2009, но все пак не става ли заедно със самото кандидатстване. И последно OSAP не се ли отпускат и за MBA (евентуално и за право), все пак това е заем и след това ще го връщам. Ще съм ти много благодарен ако можеш да ми отговориш! :beer: :beer: :beer:
Аватар
simplyaven
Обратна връзка:

Мнение от simplyaven »

Johny Bravo написа: И последно има ли някой наблюдение дали в някой от университетите в Онтарио (например в Торонто или Отава) са по-склонни да признават дипломи от България - става въпрос за магистратура от България да се признае за да се запише направо докторантура.
вапроса не опира до склонни/несклонни, а до правила - без приравняване няма да стане... стипендии за graduate students има, а заеми - не, както вече ти казаха :roll: това, което казвам е за онтарио и бритиш колумбиа, по-специално за ванкувар - аз ще записвам магистратура там, трябва ми тоефл с не по-малко от 265, а най-добре с 270 за 50% стипендия варху tuition, accomodation and books... това е от личен опит... има малко стипендии, а желаещи много :? ако не ти трябва accomodation например или ти трябва само за определени периоди, както на мен, можеш нещо да се договориш да прехварлят част от парите за още tuition, но това е малко хипотетично... :(
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

Johny Bravo написа:Сашо, благодаря за бързия отговор. Ако не съм твърде нахален бих те помолил да ми отговориш и на още няколко въпроса. Не разбрах защо жена ми трябва да държи и GRE. Тя като проверява сайтовете на университетите (по специално U of Ottawa и U of Toronto) и искаха само дипломи, препоръки и TOEFL, но не видях никъде да трябва GRE. Мисля, че това важи и за магистърска и за докторантура. А другото за стипендиите казваш сме закъснели, до кога може да се кандидатства за тях, за мен е ясно че явно ще се целя за 2008/2009, но все пак не става ли заедно със самото кандидатстване. И последно OSAP не се ли отпускат и за MBA (евентуално и за право), все пак това е заем и след това ще го връщам. Ще съм ти много благодарен ако можеш да ми отговориш! :beer: :beer: :beer:
човече, от мен да знаеш- тук е дива джунгла, дори и да пръднеш без да искаш , някой ще изкара пари от това ! както каза някой в този форум тук всичко е на принципа "Кьорав карти не играе" :D И най малката грешка и недоглеждане тука се наказва с пари :D Примерно прибират ти 100 кинта за кандидатстване, ама ти си забравил да включиш Тойфела, ок, връщат ти документите да си ги оправиш , ама требва още 100$ да им дадеш, демек да си гледал.
Конкретно за GRE http://www.chem.utoronto.ca/graduate/ap ... ionreq.htm
най отдолу го пише

А за заема и кандидатстването - едното нишо общо с другото, те ти начилсяват парите дето ги дължиш и не ги интересува от къде ще ги вземеш, ти сам се спасяваш. Провери по гъгъл че ме мързи за OGS, NSERC, CIHR, NCIC. Towa са национални стипендии и мисля че до средата на Октомври беше кандидатстването за учебна 2007/8. Ама действай бързо че препоръките докато ти стигнат ще изтървеш срока.
А и стига с тоз OSAP, ottam пари няма да видиш, нали ти казах че чак след година тука "на тръстиката" ти се полага :lol:
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Аватар
Johny Bravo

Мнение от Johny Bravo »

Сашо, прав си моя е грешката, само в Отава не искат ГРЕ. Явно ще опитаме поне половинката да кандидатства и да я приемат по навреме, а аз ще поблъскам на тръстиката :D докато си оправя всички документи и успея да събера парите (или да убедя някой да ми ги заеме :D ).
Благодаря ти за отговорите, като пристигнем имаш почерпка от мен :P :beer:
Veliko

Мнение от Veliko »

Johny Bravo, zhena ti da se nasochi kym Chem. Eng. v U of T, ne kym Chemistry. W Chem. Eng ne ti iskat GRE, i mozhe da si namerish profesor oshte ot BG-to. Stipendiata e okolo 20 bona, ako ne sa ja vdignali/smyknali veche.

:lol: :beer:
Life goes on. It always does, until it doesn´t!
Аватар
Johny Bravo

Мнение от Johny Bravo »

Мерси, Велико, ще го проучим и там :D
Заключено