Кандидатстване в университет като резидент преди кацането?
- Johny Bravo
Сашо, благодаря за бързия отговор. Ако не съм твърде нахален бих те помолил да ми отговориш и на още няколко въпроса. Не разбрах защо жена ми трябва да държи и GRE. Тя като проверява сайтовете на университетите (по специално U of Ottawa и U of Toronto) и искаха само дипломи, препоръки и TOEFL, но не видях никъде да трябва GRE. Мисля, че това важи и за магистърска и за докторантура. А другото за стипендиите казваш сме закъснели, до кога може да се кандидатства за тях, за мен е ясно че явно ще се целя за 2008/2009, но все пак не става ли заедно със самото кандидатстване. И последно OSAP не се ли отпускат и за MBA (евентуално и за право), все пак това е заем и след това ще го връщам. Ще съм ти много благодарен ако можеш да ми отговориш!

- simplyaven
- Обратна връзка:
вапроса не опира до склонни/несклонни, а до правила - без приравняване няма да стане... стипендии за graduate students има, а заеми - не, както вече ти казахаJohny Bravo написа: И последно има ли някой наблюдение дали в някой от университетите в Онтарио (например в Торонто или Отава) са по-склонни да признават дипломи от България - става въпрос за магистратура от България да се признае за да се запише направо докторантура.
човече, от мен да знаеш- тук е дива джунгла, дори и да пръднеш без да искаш , някой ще изкара пари от това ! както каза някой в този форум тук всичко е на принципа "Кьорав карти не играе"Johny Bravo написа:Сашо, благодаря за бързия отговор. Ако не съм твърде нахален бих те помолил да ми отговориш и на още няколко въпроса. Не разбрах защо жена ми трябва да държи и GRE. Тя като проверява сайтовете на университетите (по специално U of Ottawa и U of Toronto) и искаха само дипломи, препоръки и TOEFL, но не видях никъде да трябва GRE. Мисля, че това важи и за магистърска и за докторантура. А другото за стипендиите казваш сме закъснели, до кога може да се кандидатства за тях, за мен е ясно че явно ще се целя за 2008/2009, но все пак не става ли заедно със самото кандидатстване. И последно OSAP не се ли отпускат и за MBA (евентуално и за право), все пак това е заем и след това ще го връщам. Ще съм ти много благодарен ако можеш да ми отговориш!![]()
![]()
Конкретно за GRE http://www.chem.utoronto.ca/graduate/ap ... ionreq.htm
най отдолу го пише
А за заема и кандидатстването - едното нишо общо с другото, те ти начилсяват парите дето ги дължиш и не ги интересува от къде ще ги вземеш, ти сам се спасяваш. Провери по гъгъл че ме мързи за OGS, NSERC, CIHR, NCIC. Towa са национални стипендии и мисля че до средата на Октомври беше кандидатстването за учебна 2007/8. Ама действай бързо че препоръките докато ти стигнат ще изтървеш срока.
А и стига с тоз OSAP, ottam пари няма да видиш, нали ти казах че чак след година тука "на тръстиката" ти се полага
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
- Johny Bravo
Сашо, прав си моя е грешката, само в Отава не искат ГРЕ. Явно ще опитаме поне половинката да кандидатства и да я приемат по навреме, а аз ще поблъскам на тръстиката
докато си оправя всички документи и успея да събера парите (или да убедя някой да ми ги заеме
).
Благодаря ти за отговорите, като пристигнем имаш почерпка от мен

Благодаря ти за отговорите, като пристигнем имаш почерпка от мен
- Johny Bravo