Някой ползва ли Линукс?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Veliko

Мнение от Veliko »

vladi написа:
Veliko написа:Vladi, dokazhi che XP-to butwa wsichki procesi w momenta na otwarianeto na Blissa.
Tova che ne go previ e edno ot preimushtestvata mu. Ideiata e che resursite vinagi sa ogranicheni i startiraneto im se raztiaga vav vremeto.
Towa beshe naj-goliamata prostotia, kojato sym chuwal dosega, ha-ha

Aj stiga che stanahme smeshni.
Life goes on. It always does, until it doesn´t!
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Ааа Пол Алън не е идиот, а един от най-предприемчивите хора на нашето време. Иначе не ми харесва идеята че някой може да инсталира нещо върхо съмнително ПС, свали няколко софтуера от интернет и спретне уеб сайт примерно, това направо е кошмарът на системният администратор :) И после защо било лесно да се хакват сайтовете ;)
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Veliko

Мнение от Veliko »

Izkarahme wi ot relsite maj a? Daj otgowor Lubo, towa e izlizane ot temata za symnitelnoto PC i hakerchetata.

DAJ FACTI, KOMENTIRAJ PROSTOTIATA, KAZANA PREDI ZA RESURSITE< AKO ZNAESH KAK NE MOGA DA SE HILIA SHTO IMA HORA kraj men.
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Любо, сарказма ти е изцяло неуместен. Първо този факт изобщо не умаломаважава използването на платформата с отворен код - напротив. Това показва, че системите с отворен код идеално се сработват с бекенда със затворен такъв. Второ, единствената причина дейтабейз бекенда да е все още същия е факта, че миграцията на подобни бази не е проста работа и изисква доста усилия и интелектуален потенциал. Но рано или късно и това се случва. Трето, както вече казах, има доста сериозни начинания, реализирани върху Линукс платформа и няма смисъл да си чешем езиците с подобни щуротии. ;)
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Абе какво да ви обяснявам, заболяха ме ръцете вече, аз лично не бих работил с фирма, чиято ситема е базирана изцяло на линъкс, пък вие правете каквото си искате, все пак живеем в свободна страна.
Lub0 for President!
###############
Veliko

Мнение от Veliko »

Lub0 написа:Абе какво да ви обяснявам, заболяха ме ръцете вече, аз лично не бих работил с фирма, чиято ситема е базирана изцяло на линъкс, пък вие правете каквото си искате, все пак живеем в свободна страна.
Emi kwo se mesite togaz, kat ne polzwash Linuks ne polzwash, a ne pishesh fermani da zaemame prostranstwoto. Nali sme w swobodna strana,

P.S. Lubo, wse pak ti niakoga polzwal li si Linukz, ako da, kazhi kakwo ne ti hareswa. Inache za kwo da goworim kat one poznawash wraga si. Predi 10 godini situaciata beshe druga, no kakto kazah, things changed.
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Опитах се да ви дам съвет, да не си губите времето с линъкс, ами с нещо по-серизно, ще ви помогне в професионален план според мен.
Ползвал съм линъкс да през 1993-94 година, вече ти отговорих какво не ми харесва: липсата не подръжка, секюрити, стабилност.
Lub0 for President!
###############
Veliko

Мнение от Veliko »

Lub0 написа:Опитах се да ви дам съвет, да не си губите времето с линъкс, ами с нещо по-серизно, ще ви помогне в професионален план според мен.
Ползвал съм линъкс да през 1993-94 година, вече ти отговорих какво не ми харесва: липсата не подръжка, секюрити, стабилност.
Кой ти е искал съвета за каквото и да било?

В професионален план компа ми е само за мейли и да си пиша публикациите. Ако има нещо за програмиране, плащаме на такива като теб да ни го направят.

Сори за латиницата през циалото време, но на корпоративния и не съмнителен комп не мога да пиша на фонетик, щото бате Бил ни е подминал (и бутона на форума го няма в ИЕ7 бета РК1). Това е от личното ПЦ, минало през injinera за кирилизация. Ако не знаеш, в Линукс може да пишеш на кирилик-фонетик без да правиш нищо допълнително.

П.С.
Между другото, ти каква подръжка искаш за нещо, появило се на бял свят само 2 години преди 1993, не от компания, просто ей така.

И още нещо, това за секюрито пак го изхвърли да не казвам като какво. Потърси из Гугъл (и той е изцяло на Линукс) за рисърч проведен върху 5 млн. реда код на линукс от професори от Станфорд университет. Тогава ще си отговориш на някои въпроси. Ама нали те мързи, :-)
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Lub0 написа:Опитах се да ви дам съвет, да не си губите времето с линъкс, ами с нещо по-серизно, ще ви помогне в професионален план според мен.
Любо, моят съвет към теб е да не се излагаш по този начин. ;) :D :beer: :beer:
Kiwi

Мнение от Kiwi »

За съжаление Линъкс е безнадежно далече от десктопите. Имах някаква надежда преди 5 г., но липсата на какъвто и да е съпорт, юзър хостайл го правят светлинни год. от Мак и Уин десктоп.
Stoni

Мнение от Stoni »

Oooo tuk si gi merqt majsorite, no majstor4eta waшето време изтече, днес и децата ги знаят вашите супер работи.Днес компа е химикала от вчера, майстори на химикали :D
Даже и милиционерите вече знаят да правят по нещо от днешните химикалки.
Я ми кажете, вярно ли е, че ако си загубите книжките, вашата гилдия не е способна да направи пак компютара :D :D :D
jet

Мнение от jet »

преди 7 години един приятел сисадмин човъркаше соларисите и ги плюеше, че са с много стар софт и с големи дупки които Сън много бавно ъпдейтвала и пачвала. Та той сваляше аpache, squid, netscape (тогава),...от сорсовете в нет-а и ги компилираше на солариса.
Бореше се с разни тъпи сън-овски клиенти, че имат проблеми с чужди файлови системи (например novell, майкрософтските фат-ове) а под линукс си правеше всичко. Има ли нещо такова СЕГА съм любопитен. Като скорост на пачване едва ли Сън ще стигнат опън сорса, но поне да се приближат.
Иначе дебианската система "unstable/testing/stable" е много яка- за всеки влак...и пътниците и с разните му там локални репозиторита, нетинстали и "снимки" на инсталираните пакети е точно за корпоративния пазар с хиляди бройки пц-та за поддръжка и инсталации.
Аватар
vladi

Мнение от vladi »

MrGeek написа:Любо, моят съвет към теб е да не се излагаш по този начин. ;) :D :beer: :beer:
Az pak mislia che saveta na Liubo e polezen, nai malkoto zashtoto toi izraziava mnenie koeto viarno ili ne, no se spodelia ot povecheto IT manageri v severna amerika.

MrGeek istina e che se namirat golemi proekti na Linux (kato Amazon), no sashto taka e istina che te sa izkliuchenie koeto ne otmenia praviloto. Mejduvprochem neznam dali si v techenie, no Amazon imat znachitelen spad v prodajbite (okolo 50%). Aktsiite im padat progresivno ot godina nasam. Neznam dali se dalji na linuxa, no iavno i tova si e kazalo dumata
http://finance.yahoo.com/q/bc?s=AMZN&t=1y

Saveta na Liubo e polezen za hora koito se iaviavat na interviu v seriozna kompania. Tuka vav foruma moje da si govorim gluposti no tova ne otraziava realnostta v severna america.

Inache e tipichno che linux fenovete sa dosta emotsionalni i vazpriemat temata tvarde "politicheski" zatova i nikoga ne se poluchava diskusia...
Аватар
Western

Мнение от Western »

Stoni написа:Oooo tuk si gi merqt majsorite, no majstor4eta waшето време изтече, днес и децата ги знаят вашите супер работи.Днес компа е химикала от вчера, майстори на химикали :D
Даже и милиционерите вече знаят да правят по нещо от днешните химикалки.
Я ми кажете, вярно ли е, че ако си загубите книжките, вашата гилдия не е способна да направи пак компютара :D :D :D
Uvelichavaneto na razmerite na IT "himikalkite" sa stepeni na 2-kata ta zatva trebe da se vnimava s erekciqta :rotfl: :dent:
Гьот кафа бат'лясва.
Veliko

Мнение от Veliko »

vladi написа:
MrGeek написа:Любо, моят съвет към теб е да не се излагаш по този начин. ;) :D :beer: :beer:
Az pak mislia che saveta na Liubo e polezen, nai malkoto zashtoto toi izraziava mnenie koeto viarno ili ne, no se spodelia ot povecheto IT manageri v severna amerika.

MrGeek istina e che se namirat golemi proekti na Linux (kato Amazon), no sashto taka e istina che te sa izkliuchenie koeto ne otmenia praviloto. Mejduvprochem neznam dali si v techenie, no Amazon imat znachitelen spad v prodajbite (okolo 50%). Aktsiite im padat progresivno ot godina nasam. Neznam dali se dalji na linuxa, no iavno i tova si e kazalo dumata
http://finance.yahoo.com/q/bc?s=AMZN&t=1y

Saveta na Liubo e polezen za hora koito se iaviavat na interviu v seriozna kompania. Tuka vav foruma moje da si govorim gluposti no tova ne otraziava realnostta v severna america.

Inache e tipichno che linux fenovete sa dosta emotsionalni i vazpriemat temata tvarde "politicheski" zatova i nikoga ne se poluchava diskusia...
Aj sega si spomni koj zapochna, i koj beshe naj-emocionalen sled men de,
Ti zapochna byzika, ama nikoj ne ti se wyrza, obache wleze w analite na foruma, da ne si trijnesh mnenieto. Ne che ne sym emocionalen, obache da mi wadish izmisleni linkowe, s prednamerena info e dosta neseriozno. Az ot suma ti i wreme go polzwam po prednaznachenie, a ti mi prikazwash wreli nekipeli, kato naprimer che adjaba Linuksa e winowen za prodazhbite na Amazon, je ja se osyznaj che stana za smiah w biznesa momche.
Заключено