Някой от провинцията с проблем с издаването на паспорт?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Аватар
fandjo
Обратна връзка:

Мнение от fandjo »

закъснях с 3 секунди :?
Аватар
zaia
Обратна връзка:

Мнение от zaia »

fandjo написа:закъснях с 3 секунди :?
Ама сме бързаци :dogrun: , че и единомислещи :lol:
Лека и бърза процедура и на теб :dance:
Аватар
fandjo
Обратна връзка:

Мнение от fandjo »

благодаря... :beer: :thumbsup: а пък някой ден ще пийнем по едно на джаз феста в Монреал :oops:
Аватар
Deso
Обратна връзка:

Мнение от Deso »

Аз също си подменям паспорта (8 месеца преди да изтече) и никои никъде не ме пита защо! Въпреки че има даже черен печат вътре.
Явно служителят се прави на интересен и се мисли за господ. :evil:
Всички посолства имат някакво изискване за срока на документите. Как да ти сложат виза за една година като ти изтича паспорта по рано например.
След като си плащаш за услугата не виждам за какво ще ти отказват.
Попитаи ги на какво основание ти отказват?
След като ти подаваш в писмен вид заявлението те са длужни да ти го приемат и ако иам отказ тои трябва да е в писмен вид по надлежния ред.

Борете се за правата си!
Успех! :beer:
Аватар
zaia
Обратна връзка:

Мнение от zaia »

Deso написа:Аз също си подменям паспорта (8 месеца преди да изтече) и никои никъде не ме пита защо! Въпреки че има даже черен печат вътре.
Явно в "наше село" сме най-великите... :?
Много ти благодаря, че писа, поне в Сф няма да имам проблем, надявам се.
Eagle
Напуснал форума

Мнение от Eagle »

zaia написа:
Deso написа:Аз също си подменям паспорта (8 месеца преди да изтече) и никои никъде не ме пита защо! Въпреки че има даже черен печат вътре.
Явно в "наше село" сме най-великите... :?
Много ти благодаря, че писа, поне в Сф няма да имам проблем, надявам се.
И в Пловдив. Жена ми го подмени 2005, една година преди изтичане на срока! :)

П>СИ аз не си го разбрах като го прочетох. Имам предвид, че в Пловдив също няма проблеми. Бяхме си в отпуска и жена ми си смени паспорта :)
Последно промяна от Eagle на Сря Авг 30, 2006 5:32 pm, променено общо 1 път.
canat

Мнение от canat »

Tova nishto ne e!...
Sled dalgo chakane (nie sme v US, a ot tam stava po-bavno) uspiahme da si napravim novi pasporti, predi da podadem doc.za CA.
Otivame da ni perforirat starite pasporti v BG. posolstvoto, te vzimat vsichko i.... ni perforirat (dupka i pechat nevaliden) - NOVITE PASPORTI!!!
Niama da vi kazha kak se pochustvahme!!! :evil: :x :( :?: :?: :?:
Na vsichkoto otgore triabvashe da se srazhavame te da si priznaiat greshkata i da napishat pismo, s koeto da obiasniat zashto shte iskame pak novi pasposti!...
Аватар
zaia
Обратна връзка:

Мнение от zaia »

Леле, това вече на нищо не прилича... Напълно ви разбирам как сте се почувствали, че и ония не искали да си признаят грешката...ужас :evil:
Eagle написа: И в Пловдив. Жена ми го подмени 2005, една година преди изтичане на срока! :)
Почвам списък с нормалните градове, където не е престъпление да си извадиш нов паспорт, въпреки че валидността на стария е по-големичка... Засега в челните редици се нареждат Русе и Пловдив, надявам се да докажа, че и София е такъв град, други предложения? :wink:
army

Мнение от army »

Ние и двамата си подновихме паспортите /Пловдив/- без проблеми.
За съвет :roll: - що не пробваш с познат или роднина полицай. Да дойде с теб при подаването и да се разберат като колеги :nenam:
Човек е голям, колкото са големи мечтите му
http://www.youtube.com/watch?v=8QnN4Ob_CPE" onclick="window.open(this.href);return false;
comptable

Мнение от comptable »

Zaia, такова нещо само в страната не неограничените невъзможности / Нашата мила, родна страна/може да ти се случи. Аз си поднових моя още в началото на годината, при положение, че изтича чак в средата. Просто казах на служителите, вероятно няма да съм в България, когато изтече, и не ми се рискува. Нямаха нищо против. Може би наистина е най - добре да постъпиш както Jeeves те съветва - покажи им черно на бяло, че има такива изисквания. А те ако могат, да ти покажат по съответния начин основанието, на което отказват да ти издадат новия паспорт. Навсякъде вече има законови срокове за изпълнение на административните услуги, както и изискване, ако не се извършат, в регламентиран срок да отговорят по каква причина. Поне така си мисля :idea:
Аватар
zaia
Обратна връзка:

Мнение от zaia »

army написа:Ние и двамата си подновихме паспортите /Пловдив/- без проблеми.
За съвет :roll: - що не пробваш с познат или роднина полицай. Да дойде с теб при подаването и да се разберат като колеги :nenam:
Какво да ти кажа...вече имах един отказ (бях пробвала преди месец-два) и уж сега задействах връзки ама я свършиха една...аз знаех какви са изискванията и каква е процедурата тук по-добре от "връзката", толкова си бяха направили труда, а уж близки... Само ми загубиха време и нерви. Както и да е, стана такова мазало, че си хващам багажа към Сф другата седмица и се надявам там да няма проблем.
Аватар
zaia
Обратна връзка:

Мнение от zaia »

comptable написа:Аз си поднових моя още в началото на годината, при положение, че изтича чак в средата.
Ако валидността на паспорта ти е била под 6 месеца и тук нямаше да ти направят проблем. Твърдят, че валидността трябва да е под 6 месеца, за да имаш право да си подновяваш паспорта. Не знам откъде го извадиха това правило, щом за други градове се разбра, че не важи. Ние няма да тръгваме веднага, така че не ни пречат кой знае колко на плановете. Все ще се оправи тоя проблем, но си е доста абсурдна и изнервяща ситуация.

Много ви благодаря на всички за подкрепата, много ми помагате от такава - :unhappy: да стана отново такава - :rotate:
:thumbsup:
Аватар
fandjo
Обратна връзка:

Мнение от fandjo »

още нещо проверих днес... инфото е на ухо 8) срока, в който се допуска смяна без проблеми е до една година преди срока на изтичане :shock: и аз така реагирах... всичко останало е въпрос на на решаване на местна почва и няма как де се пребориш с него.. :cry: за съжаление така е често тука .. царя дава пъдаря не :roll:
comptable

Мнение от comptable »

Единственото , което имам време сега да кажа е : Божеее, Божееее ...! Или както казва щерката " Ольельееее......" Айде чао на всички засега !
Аватар
zaia
Обратна връзка:

Мнение от zaia »

Като знам как чаках на една опашка с група от "мургавите братя" (и сестри де) и как никой си нямаше проблем и изведнъж мен ме заоглеждаха като престъпник заради свръх-голямата валидност на сегашния ми паспорт...и на мен ми идва да кажа "Божеее, Божееее ...!" или "Ольельееее......" :briah:
:lol:
Заключено