Някой от провинцията с проблем с издаването на паспорт?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Аватар
zaia
Обратна връзка:

Някой от провинцията с проблем с издаването на паспорт?

Мнение от zaia »

Аз ли съм единствената "късметлийка", на която правят световен проблем подновяването на паспорта? Валидността му е малко под година, трябва да пратя за полагане на виза такъв, който има валидност над 1 година. В полицията ми искат доказателства, че наистина ми трябвало. Аз не съм водещ кандидат, името ми никъде не фигурира в кореспонденцията с канадските власти. Честно казано много се изнервих, баси тъпотията. Ако не стане сега ще пробвам направо в централата в София, но по други причини трябва да остана още седмица в родния си град, така че не мога да задействам нещата веднага.
Има ли други като мен? Какви доказателства им показахте?
nikito

Мнение от nikito »

добре де със сертификата на мъжа ти ще отидеш да им обясниш, че цялото семейство се изнасяте навън. ще получавате виза и тъй нататък. няма ли да стане?
мале мале и аз ще требва да си го подновявам. дали нема да ме гърчат тъй?
todevkalin

Мнение от todevkalin »

Добре, нали и ти имаш сертификат?С него няма ли да стане?
alkaponbg

Мнение от alkaponbg »

много сме тези които ще си подновяват паспортите...да не се стигне до там да симулираме кражби :)
Ако не опиташ, винаги ще съжаляваш...
И сега съжалавам...че не го направих по-рано :)
nikito

Мнение от nikito »

alkaponbg написа:много сме тези които ще си подновяват паспортите...да не се стигне до там да симулираме кражби :)
това е идея за закъсал в блатото на българската идиотщина, ама май има глоби.
Аватар
Jeeves

Re: Някой от провинцията с проблем с издаването на паспорт?

Мнение от Jeeves »

zaia написа:Аз ли съм единствената "късметлийка", на която правят световен проблем подновяването на паспорта? Валидността му е малко под година, трябва да пратя за полагане на виза такъв, който има валидност над 1 година. В полицията ми искат доказателства, че наистина ми трябвало. Аз не съм водещ кандидат, името ми никъде не фигурира в кореспонденцията с канадските власти. Честно казано много се изнервих, баси тъпотията. Ако не стане сега ще пробвам направо в централата в София, но по други причини трябва да остана още седмица в родния си град, така че не мога да задействам нещата веднага.
Има ли други като мен? Какви доказателства им показахте?
Ще покажеш документа, от където си видяла това изискване. Ако трябва ще им го преведеш. Това не си си го измислила ти.
Успех
Аватар
zaia
Обратна връзка:

Мнение от zaia »

nikito написа:
alkaponbg написа:много сме тези които ще си подновяват паспортите...да не се стигне до там да симулираме кражби :)
това е идея за закъсал в блатото на българската идиотщина, ама май има глоби.
Има, май е 200 лв.

Мен вече ме е яд на тях и ще пробвам в София, нищо не искам да им доказвам. Иначе, да, писмото с поканата към съпруга ми + брачното свидетелство (може би и сертификатите за селекция от Квебек, за да докажа, че аз съм №2 в писмото с поканата, а не дете или някой друг) ми се струват подходящи за доказателства, НО ако в София ми ги поискат. Толкова голям емигрантски поток има, не вярвам да не им се е случвало преди някой да иска подмяна на паспорта по-рано.
nikito

Мнение от nikito »

а ти в кое "село" се пробва да си подновиш паспорта?
ама че глупендерска история.
сякаш от марс кацат
Аватар
zaia
Обратна връзка:

Мнение от zaia »

nikito написа:а ти в кое "село" се пробва да си подновиш паспорта?
ама че глупендерска история.
сякаш от марс кацат
Не искам да коментирам, че да не се познаят някои хора... :)
Аватар
fandjo
Обратна връзка:

Мнение от fandjo »

приеми качестевен съвет, който ползват всички често пътуващи, на които им трябват чисти паспорти 8) отиваш в РПУ по местоживеене и заявяваш, че паспорта ти е / изгубен, откраднат или унищожен / там ти състяват акт за установяване на административно нарушение по реда на чл.7, ал.1 от ЗБДС. Наказателното постановление ще излезе в срок от 25 дни, където ще бъде упоменат размера на наложената ти санкция. От там нататък и да не го платиш все тая, но практиката в момента е да се налага минимална глоба, което е 20 лв. Имам предвид практиката тази глоба да се налага за първи път на това лице, за това нарушение. Ако решиш да използваш версията откраднат, много внимателно трябва да убедиш, служителя, който те разпитва, че не желаеш да си пускаш жалба с входящ номер, който да ти предоставят, а просто ги уведомяваш, за да имат предвид, че там където си била / например "Синеморец" / се извършват джебчийски кражби и ако може да ти съдействат за издаването на новия паспорт. При този вариант може да минеш и без глоба или с 5 лв. :wink:
Аватар
fandjo
Обратна връзка:

Мнение от fandjo »

забравих нещо :wave2: :wave: :partysmiley: :partytime: :thumbsup: и други такива... успех и лек път
Аватар
zaia
Обратна връзка:

Мнение от zaia »

мерси мерси :D
а за вариантите - малко ме притеснява срока - 25 дни.. ама може и дотам да стигнем. Ще се оправим, не е фатално, но ми стана по-добре като споделих :oops:
Аватар
fandjo
Обратна връзка:

Мнение от fandjo »

не не нямам това предвид 25 дни... в момента, в който ти съставят акта с него отиваш на гишето и си подаваш заявление за нов. Като сам решаваш за колко дни мисля, че цени / време бяха нещо от рода на 8 работни часа / 120 лв - експресна., 3 работни дни / 60 лв - бърза и до 30 дни / 30 лв - обикновенна поръчка, но не съм много сигурен. Там където отидеш да си подадеш заявлението, задължително трябва да има таблица с цените и времето за изработка :wink: а относно глобата .. това е България все още.. ще плащаш като имаш 8) или както казва често един познат на мой приятел като циганите се живее лесно :evil:
Аватар
zaia
Обратна връзка:

Мнение от zaia »

fandjo написа:не не нямам това предвид 25 дни... в момента, в който ти съставят акта с него отиваш на гишето и си подаваш заявление за нов.
А-хаа... :idea:
А цените са 30 лв. за месец, 60 лв. за 3 дни, 150 лв. за 8 часа (т.е. 1 работен ден) за хора от 14 до 58г. http://www.mvr.bg/Guide/new_BG_documents_10.htm
Май наистина е по-лесно да си циганин в бг.. :roll:
Аватар
fandjo
Обратна връзка:

Мнение от fandjo »

справка такси МВР
Издаване на паспорт на лица между 14 и 58г.

обикновенна услуга- 30 лв., бърза услуга - 60 лв., експресна - 150 лв., а я най дабре разгледай това: http://www.mvr.bg/Guide/new_BG_documents.htm
Заключено