Съпругът ми не е служил, съответно не сме споменавали казармата във формулярите. Въобще не го питаха служил ли е или не. Той беше на 26г по време на интервюто. Едва ли ги вълнува толкова този въпрос. Според мен ако замениш времето, в което си служил, с описание "без работа", няма да има проблем, но се надявам и други да споделят мнение, за да не те подвеждам.
За снимките мисля, че ги закачихме на определеното им място върху формуляра на главния кандидат.
За подписите карам по спомен - подписвахме се навсякъде

Там, където пише "requérant principal" - той, а при "épous ou conjoint de fait" - аз.
p.s. Явно вече не помня снимките къде сме ги слагали, но видях този текст на формуляра и предполагам сме се съобразили с него:
Section photos : Le requérant principal doit joindre sa photo de même que celles de son époux ou conjoint de fait et de ses enfants
à charge. Lorsque l’époux ou le conjoint de fait remplit un formulaire, il n’y joint que sa photo.
Т.е. излиза, както си го казал - на формуляра на главния кандидат се слагат неговата снимка, тази на половинката, тези на децата, а на формуляра на половинката - само неговата/нейната снимка. По колко снимки трябваше да пращаме? Леле, вече нищо не помня..
p.s. 2 - четете ли нормално текста на френски?