За времето в казарма и др.

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
alkaponbg

За времето в казарма и др.

Мнение от alkaponbg »

Задължително ли е да го опиша в т.9 за стажа? Не искам да доказвам стаж от казармата, но ако не го напиша там, при положение сам бил в казармата в тези 10 г. грешно ли е?
И ако се появи там, трябва ли да пращам и копие на военната си книжка или всичко това е излишно, и мога да го спестя с пропускането на този факт, като не отбележа времето в казарма в т.9?

За снимките какво излиза че на формуляра на водещия кандидат се слагат всички снимки на всички заминаващи, а на формуляра на придружаващия само неговата (от това следва че главния кандидат с 1 снимка, а придружаващия с 2 :) ?

И кои си слага подписа за "requеrant" накрая на формуляра на придружаващия кандидат? главния кандидат или попълващия формуляра (в случая придружаващия кандидат)

Малко може да ви се струват тъпи въпросите но ... параноя
Ако не опиташ, винаги ще съжаляваш...
И сега съжалавам...че не го направих по-рано :)
Аватар
zaia
Обратна връзка:

Мнение от zaia »

Съпругът ми не е служил, съответно не сме споменавали казармата във формулярите. Въобще не го питаха служил ли е или не. Той беше на 26г по време на интервюто. Едва ли ги вълнува толкова този въпрос. Според мен ако замениш времето, в което си служил, с описание "без работа", няма да има проблем, но се надявам и други да споделят мнение, за да не те подвеждам. :roll:
За снимките мисля, че ги закачихме на определеното им място върху формуляра на главния кандидат.
За подписите карам по спомен - подписвахме се навсякъде :D Там, където пише "requérant principal" - той, а при "épous ou conjoint de fait" - аз.

p.s. Явно вече не помня снимките къде сме ги слагали, но видях този текст на формуляра и предполагам сме се съобразили с него:

Section photos : Le requérant principal doit joindre sa photo de même que celles de son époux ou conjoint de fait et de ses enfants
à charge. Lorsque l’époux ou le conjoint de fait remplit un formulaire, il n’y joint que sa photo.

Т.е. излиза, както си го казал - на формуляра на главния кандидат се слагат неговата снимка, тази на половинката, тези на децата, а на формуляра на половинката - само неговата/нейната снимка. По колко снимки трябваше да пращаме? Леле, вече нищо не помня..

p.s. 2 - четете ли нормално текста на френски?
alkaponbg

Мнение от alkaponbg »

zaia написа:p.s. 2 - четете ли нормално текста на френски?
да чета го...но не всичко е пояснено като за притеснен кандидат емигрант
Аватар
zaia
Обратна връзка:

Мнение от zaia »

Виж тук:
http://www.immigration-quebec.gouv.qc.c ... Vienne.pdf
По-специално това изречение:
"Une photographie d’identité par personne (adultes et enfants) doit être agrafée à la section photos de la demande du requérant principal." Това ме навежда на мисълта, че наистина сме направили така - снимките, прикрепени към формуляра на главния кандидат, в крайна сметка и моят формуляр е в същия комплект документи, ориентирали са се :)
А в тази статия:
http://bgcanada.com/portal/index.php?mo ... icle&id=81
си харесах това:
"От отслужилите наборна военна служба през последните 10 години преди датата на подаване на документите до Виена (т.9 от Молбата за селекция) представят документ (ксерокопие на военната книжка или удостоверение), че са били в казармата.
Ако не сте отбили военната си служба, няма проблем, защото липсва изискване да сте отслужили."
Дишай спокойно, пази нерви за интервюто и процедурата нататък. :D Успех :beer:
alkaponbg

Мнение от alkaponbg »

мисля да напиша в формуляра годината си на служене, но няма да изпращам никакви документи (преснета военна книжка) сега до Виена, евентуално си ги извадя за интервюто по късно
Заключено