Standart i sredna klasa dohodi v Canada

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

jovani написа:За Кримон - икономиката на България се е развивала много добре до началото на 80-те години - и ако се позамислиш, ще видиш, че качеството на живот, хигиена, чистота, индустриализация не са отстъпвали много на тези в развитите капиталистически страни в нито едно отношение - наука, медицина, образование, технологии, култура и каквото се сетиш. Проблемът е, че нещата "спират" в онзи момент, а наскоро (2002) БГ успя да надмине БВП-то на България от 1980 година.
тук трябва да се смеем или да плачем ???

Ти не беше ли икономист :shock: Чувал ли си за преструктуриране на икономика и изкуствено развитие на тежката промишленост в България за сметка на всичко останало, без да има ресурсна база ? Много явно в днешно време България няма да може да се съвземе от икономическия раздел със СИВ.

Обаче аз също отивам на басейн :) и те оставям пред твоите дилеми, защото за мен те не са такива ... и извинявай, но обясненията ти са като за профани, а аз също съм учила икономика, не само история :wink:
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Stoni

Мнение от Stoni »

Здравей "младо звено от веригата",
- казал показалеца на удобно настанилото се "младо звено от веригата".
Мога ли лекичко да те поместя, ей така съвсем малко, по насам?
- може казало "младото звено", нали сме приятели, щом ме молиш :roll:
- ми аз питам и да не питам искам да те преместя, няма избор драги, казал показалеца..
-как така, за какво иде реч, защо така аз съм толкова добро "звено" на никого нищо не съм направил :shock:
- знам, че не си но премесити се все пак, че виж как се треса, треперя страшно..
мл.з..
- коя е причината, нищо не разбирам
пок-ца..
- ами притиснало си гръкляна, много силно едвам устата си взима въздух, как да ти каже :(
мл.з..
- ааа ама аз на гушата ли съм легнало така удобно, мекичко нежно..
пок-ца..
- да на гушата си драги, там си се родили и още си малко и незнаеш но когато пораснеш всичко ще разбереш, ама сега се мърдай малко че не се търпи :x
мл.з..
- добре, мърдам но нещо много съм се впило тук, мекичкоо а и баща ми ме дърпа така силно от ляво та немога да помръдна :?
пок-ца..
- пробвай от дясно :cry:
мл.з..
- не става изобщо, там дядо ми така ме дърпа а и се закопал дълбоко, нали е стар казва, че се смазва с червена смазка, щот е стар и скърца
пок-ца
- това е кръв глопако, каква смазка:x - дърпаи силно и аз ще мушна да дърпаме дано се скъса..
мл.з..
-ооооооооооооооооооооооооо не нееееее не пипай ми връзките,че ако се скъсам от мен нищо не става веднага ще падна в прахта,ще раждясам ще изчзна :shock: :x :shock: :x
- твойта мама, ще се задушим бе, мозъа вече блуждае :evil:
- незнам неее..., това са глупости, не е вярнооо,нашата верига е добра, блестяща, виж на Кримон нейната как се разкъсала и нас ли това искаш да сполети, не по скоро да умира тогава и ще се местим в Канада, голямо тяло, дебел врат..тате дърпай по силно, викаи и на чичо, че тук един пръст показалец нещо си е въобразил, колко добре си бях до вчерааааа,дядоооооо...
jovani

Мнение от jovani »

Отново Кримон - идеята на комунистите в Русия е била да се премине към демокрация след първоначалната борба с контрареволюцията. Този първоначален период е наречен "диктатура на пролетарията" (сега се употребява терминът "тоталитаризъм"). Проблемът е че едно от следствията от втората световна война е укрепването на един диктатор, наречен Сталин, останалото е история.

Отново искам да напиша, че лично смятам, че има комунисти в България, които са били съвестни и са вярвали в идеята си, и са попречили, доколкото са могли на репресиите. Дори по-късно, при турският проблем не се е стигнало до гражданска война, каквато имаше у някои съседи - говорил съм с турци, тук в Канада, които са били изселени тогава, но нямат лошо отношение към Българите в България. Моля те Кримон, направи си труда да ми прочетеш писанията - на мен ми е по-трудно да пиша, отколкото ти да четеш, преди да отправяш критики.
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
Stoni

Мнение от Stoni »

Сега иди Джолани да плуваш но внимавай да не се намокриш, че може да раждясаш :D 8)
jovani

Мнение от jovani »

България не е имала голям избор за решенията на СИВ, все пак е лапнала някои добри хапки, като например Информационните технологии, АЕЦ, Девня, Военните заводи (аз съм пасифист и съм против тях, ама никой не ме е питал :) ), има и други добри попадения. Отново твърдя, че са се е взимали оптимални решения в рамките на поставените ограничителни условия, при съществуваща неминуема грешка "човешки фактор" и "лични вражди и интереси". Сравни Канада 1980 с България 1980 (както и акумулираният дълг за този период и пак ще си говорим, икономисте :) )

Мнението на Стони оставям без коментар.
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Stoni

Мнение от Stoni »

Казах ти да отидеш да плуваш или искаш шамар във врата(където удобно си полегнал), виж си аватара, показва нещо :D :beer: :beer: :D
jovani

Мнение от jovani »

И последно, преди да изляза - аз не се боря за връщане на комунизма - в момента съм капиталист в Канада (макар и без наемни работници, защото го смятам за несправедливо, ако не са ми партньори в някаква степен - но това са си мои виждания и не ги натрапвам на никого). На моменти се поувлякох и се надявам Стони и Мухата да ми простят, както и всеки друг, който се е почувствал засегнат. Целта ми бе една пледоария за разкриване на другата страна на медала, както и надежда за възбуждане на действието наречено "здравомислие", както и подобряване на качеството на мненията във форума - нещо, което надявам се, би било от полза за всички.
Stoni

Мнение от Stoni »

Doktora написа:
Ivan1007 написа:Не може да си почтен човек и да си комунист. Както и да си секретар на ЦК на БКП и да спасяваш хората от репресии. Уважавам личното ти мнение, роднинските ти чуства, въпреки че тези обичани от теб хора не уважаваха тези неща. Ама просто заради децата дето пишат и четат тук трябва да ти напиша това. Щото те могат и да ти повярват на безсмислиците.
Може!
Имало е и все още има такива почтени хора.Идеалисти - комунисти.
А някои хора дето само приказват за да правят вятър да вземат да попитат първо по-големите от тях пък тогава да говорят.
Док.............

Док, може по ващо село да има дървени камъни, ама по нащо нема :nenam:
Последно промяна от Stoni на Нед Авг 13, 2006 2:28 pm, променено общо 1 път.
Stoni

Мнение от Stoni »

jovani написа:И последно, преди да изляза - аз не се боря за връщане на комунизма - в момента съм капиталист в Канада (макар и без наемни работници, защото го смятам за несправедливо, ако не са ми партньори в някаква степен - но това са си мои виждания и не ги натрапвам на никого). На моменти се поувлякох и се надявам Стони и Мухата да ми простят, както и всеки друг, който се е почувствал засегнат. Целта ми бе една пледоария за разкриване на другата страна на медала, както и надежда за възбуждане на действието наречено "здравомислие", както и подобряване на качеството на мненията във форума - нещо, което надявам се, би било от полза за всички.
Искаш да ми кажеш, че си съгласен да се попреместиш ли :?: :shock:
Аватар
Joana

Мнение от Joana »

Ivan1007 написа:Не може да си почтен човек и да си комунист. Както и да си секретар на ЦК на БКП и да спасяваш хората от репресии. Уважавам личното ти мнение, роднинските ти чуства, въпреки че тези обичани от теб хора не уважаваха тези неща. Ама просто заради децата дето пишат и четат тук трябва да ти напиша това. Щото те могат и да ти повярват на безсмислиците.
Аз пък много съжалявам, че много изключително почтени млади хора са дали живота си в най-продуктивната възраст, за да можеш ти сега да водиш жалкото си нещастно съществуване и да се изказваш като платен бгхелпски капацитет. Съжалявам още за един изключително почтен човек, който е могъл да се облагодетелства от системата, а не го е направил и сега трябва да слуша глупостите на платени издънки като теб. Съжалявам и, че не се е крил като теб в мишите дупки и не си е трайкал там, а най-почтено е изтъквал негативните страни на системата, наслоявани не от почтени хора като него, а от използвачи като теб, скътали се в системата, за да я доят. Съжалявам за всичките доноси на мишки като теб, които е трябвало да преживее, за да може мишка - мълчаливка като теб да си ходи щастливо и необеспокоявана по земите тогава. Когато стъпиш на малкия нокът на малкия пръст на всички тези почтени хора, тогава ще се изказваш по този начин, платен бгхелпски куриер.

Чаровни усмивки,
Joana
"... и аз открих свободата, дивата соколова свобода, която ме остави без дъх, сякаш пред мен се откри един живот с вятър, слънце и гонени от вятъра облаци, живот, за чието съществуване не бях и подозирал." "Сенки в рая", Ремарк
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Брех, то станало още по-интересно. Ама така е, като не слушате чичо ви Гийк, мухахахахахахахахаха. :lol: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Аватар
myha

Мнение от myha »

MrGeek написа:Брех, то станало още по-интересно. Ама така е, като не слушате чичо ви Гийк, мухахахахахахахахаха. :lol: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Mnogo Geek izspyskash !!!L:))
Na edna vrata pishelo ''Ne razbivai, ne vlizai ,niama nishto za kradene '' a ot doly pishelo
'' nie sme dlajni da proverim '' !!!
Cherna Kosmata Raka se e spysnala nad foryma
jovani

Мнение от jovani »

[quote="todor73"][quote="jovani"]
5. Ако изкаш да си говориш за политика, комунизъм или каквото и да е там, може да ми задаваш въпроси: [color=red]имам двама дядовци, които са работили на много високи постове в ЦК на БКП[/color], баба преподавателка по математика и по-късно заместник министър, баща и майка строителни инженери с много проекти в България и половин дузина страни по света, пра-дядо богат землевладелец преди 9 септември, пра-пра дядо учител и т.н. Живял съм в квартал Лозенец в София, съседи са ми били Пенчо Кубадински, Пеко Таков, Добри Джуров и други подобни, някои от които съм виждал да се събират на една маса с дядовците ми. [color=red]Мога да ти разкажа защо, какво и как се случвало преди 10 ноември, а и след това[/color] - желателно е преди това да прегледаш някой учебник по социология и политология от което искаш издание и година за да разбереш информацията, която мога да ти предоставя.
[/quote]

Та имам един въпрос :D
гледах филма Дунав мост наскоро, там бащата на двамата синове, бивш партиен деец, разказа как са го извикали в окръжния комитет на партията и са му дали една торба с пари, ей така да си оправел живота, той се шашнал човека, не знаел какво да прави, но в края на филма изкопа под едни рози в двора на къщата си , едни буркани пълни с едни гущери ... почти хепиенд беше ... потресен си рекох това е само филм, не може да са се случвали таки неща, от друга страна като се замисля моите баби и дядовци все по 80 лв пенсия получаваха, викам си може и да е верно ... ти кво ще кажеш по въпроса, сам предложи да ни осветлиш за тия времена ...[/quote]

Върнах се за малко, че си забравих нещо и се подсетих за този върпос... Еми аз никога през живота си не съм виждал с очите си някой да дава нещо изключително ценно на друг ето така, за да си оправил бил живота, пък било то и торба пари... Аз лично давам по няколко хиляди долара на година за благотворителни цели, спонсорирайки нон-профит организации, на които съм привърженик, но това си има личен, макар и алтруистичен мотив - знам за хора, които помагат на болни деца, бедни, борба с рака и т.н., ама да даваш торба с пари на член от твоята партия просто така... хм.

Ако така ставаха нещата, нямаше да имаме нужда от "Виза Кард" :)

Чао, по-късно ще се "видим" пак.
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Джовани, хауядуинг :D !
Стига с тези плажове, облачно е вън 8), ами виж сега, ти отдавна не си наминавал, но тука едно много хубаво момиче дойде, Джоана, ей там по-нагоре е писало, ама учено, ама способно, красиво ... и в Торонто е вече ...
Помня преди време че другарка търсеше ти, пишете ми деца, дайте да уредим тази работа :smlove: .
Джоана, като видях че Джовани пак е прописал се сетих за теб, обърни му внимание, той е добро, богато, щедро, умно момче, обича красивото, пътуванията, само за Италия да ти заразказва :krila: ... Ще ти хареса Канада ако излезеш с Джовани ... ( предполагам де, аз не съм го правила :lol: )
Хайде, стига глупости за минали свършени времена, дайте нещо полезно да свършим :twisted: .
Циганите - на Сатурн !
jovani

Мнение от jovani »

Ние пак сме тук!

Ами аз отдавна наблюдавам моята съименничка и се чудя вие хора сърце нямате ли? Що за другарчета сте си, като не си помагате, само драскотите врели-некипели във форума? На няколко пъти си викам - ами то друг не остана, ще трябва аз да се вдигам пак до Монтреал да я свърша тази работа, при все че съм зает и ще ми се сърдят контрагентите - нали сте чували, че "приятел в нужда се познава"? Сега ако пък е в Торонто веднага паля колата при първото ЛС и ето ви една приятна вечеря в Даунтаун - да видите как стават работите, на мен не ми трябва 3 пъти да ми дават телефон - мога да загрея и от първият път и да се представя както подобава!
Заключено