Standart i sredna klasa dohodi v Canada

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
jovani

Мнение от jovani »

myha написа: 1 Jovani aide da te pitam niakolko vaprosa
Kak se otarva ot kazarmata sam li go postigna ili na diado i tatko familiata ?
2 Stoni moje da si e prostovat,no si go kazva kakto si e po negov nachin jivota ,taka e ocelial v onezi vremena i onazi sistema ,do tolkova sa my stigali znaniata za niakoi neshta ne kato PRAVILIGIROVANITE OT CK NA BKP
3 Za ychilishteto da ne govorim navsiakade vi galeha i biahte s predimstvo
4 Kato kandidatstvashe za Canada popalni li Deklaracita che tvoite rodnini sa ot CK NA BKP ???????
Mai ne si !!!
Znachi si izlagal :)
Mai po Vtoria NACHIN si stignal s yspehite si v JIVOTA !!!!!!
Sega se peresh tyka i se razkrivash koi si zashtoto imash ''KANADSKI PASPORT" a mi predi 7 meseca zashto ne se predstavi ?:))))))
''STRAH LOZE PAZI " !!!:))))))
1. Специално за казармата се отървах "по болест", сам си се измъкнах (щото годината беше 1995) , но не отричам че по принцип съм ползвал привилегии в други случаи
2. Съгласен съм с теб - проблема е че прекалява с натрапчивостта си - ако беше се ограничил "само" с 2-300 мнения в подобна насока нямаше да се намесвам.
3. Така е, но специално аз съм бунтар по природа - такива са били впрочем много от роднините ми от поколения насам, и затова са си жертвали имуществото и живота дори. Баща ми например не е бил на едно мнение с дядо ми и затова е станал инженер. Общото м/у нас е че винаги се изправяме с/у несправедливостите (които оценяваме като такива) и се опитваме да ги решим (а не се плюмчим по форумите). Освен това в професията ми миналото не ми е помогнало с нищо (бях на 17 години през 1990).
4. Не са ми искали подобни данни, иначе щях да ги напиша - разказвал съм за миналото си на хората с които работя - било то Италианци или Канадци и понеже те са интелигентни хора никога не съм имал проблем да бъда откровен в почивките. Много от проблемите тук не са по-различни от тези в БГ или където и да е по света и радостното е, че има хора които са готови да ги идентифицират и да работят за отстраняването им.

С поведението си мисля, че помагам много повече на бъдещите имигранти, но понеже не ме познаваш ще ми е трудно да ти го докажа.
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
Аватар
myha

Мнение от myha »

jovani написа:
myha написа: 1 Jovani aide da te pitam niakolko vaprosa
Kak se otarva ot kazarmata sam li go postigna ili na diado i tatko familiata ?
2 Stoni moje da si e prostovat,no si go kazva kakto si e po negov nachin jivota ,taka e ocelial v onezi vremena i onazi sistema ,do tolkova sa my stigali znaniata za niakoi neshta ne kato PRAVILIGIROVANITE OT CK NA BKP
3 Za ychilishteto da ne govorim navsiakade vi galeha i biahte s predimstvo
4 Kato kandidatstvashe za Canada popalni li Deklaracita che tvoite rodnini sa ot CK NA BKP ???????
Mai ne si !!!
Znachi si izlagal :)
Mai po Vtoria NACHIN si stignal s yspehite si v JIVOTA !!!!!!
Sega se peresh tyka i se razkrivash koi si zashtoto imash ''KANADSKI PASPORT" a mi predi 7 meseca zashto ne se predstavi ?:))))))
''STRAH LOZE PAZI " !!!:))))))
1. Специално за казармата се отървах "по болест", сам си се измъкнах (щото годината беше 1995) , но не отричам че по принцип съм ползвал привилегии в други случаи
2. Съгласен съм с теб - проблема е че прекалява с натрапчивостта си - ако беше се спрял само с 2-300 мнения по тази тема нямаше да се намесвам.
3. Така е, но специално аз съм бунтар по природа - такива са били впрочем много от роднините ми от поколения насам, и затова са си жертвали имуществото и живота дори. Баща ми например не е бил на едно мнение с дядо ми и затова е станал инженер. Общото м/у нас е че винаги се изправяме с/у несправедливостите (които оценяваме като такива) и се опитваме да ги решим (а не се плюмчим по форумите). Освен това в професията ми миналото не ми е помогнало с нищо (бях на 17 години през 1990).
4. Не са ми искали подобни данни, иначе щях да ги напиша - разказвал съм за миналото си на хората с които работя - било то Италианци или Канадци и понеже те са интелигентни хора никога не съм имал проблем да бъда откровен в почивките. Много от проблемите тук не са по-различни от тези в БГ или където и да е по света и радостното е, че има хора които са готови да ги идентифицират и да работят за отстраняването им.

С поведението си мисля, че помагам много повече на бъдещите имигранти, но понеже не ме познаваш ще ми е трудно да ти го докажа.

Ti pak si pomagai na horata,no neshto ne si popalnil deklaraciata kakto triabva ,neshto si zabravil mai
BKP e partia izvan zakona i e IZVARSHILA PRESTAPLENIE S/Y CHOVECHESTVOTO ''
A do kolkoto za kazarmata v dalechnata 1995 az lichno biah v VMA SOFIA i moga da ti kaja kolko stryvashe otlaganeto 2500 DM po bolest -tolkova mi iskaha v ortopedichna klinika kam VMA
na 18 g ot kade shte imash tolkova pari, iavno si spestiaval !!!:)))
Na edna vrata pishelo ''Ne razbivai, ne vlizai ,niama nishto za kradene '' a ot doly pishelo
'' nie sme dlajni da proverim '' !!!
Cherna Kosmata Raka se e spysnala nad foryma
jovani

Мнение от jovani »

Това е доста фриволно твърдение, Муха :)
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Аватар
myha

Мнение от myha »

Jovani mnogo dobre znaesh che za vsichko sam prav !!!:)))
Na edna vrata pishelo ''Ne razbivai, ne vlizai ,niama nishto za kradene '' a ot doly pishelo
jovani

Мнение от jovani »

Ами в канада има Комунистическа партия, която не е обявена като "извършител на престъпления против човечеството", в Бълария също, много от хората в сегашната БСП са били в БКП преди това. Аз лично не съм бил член на БКП (малко ми оставаше :) ). Това, дето го пишеш не е вярно - ако е съм готов да се откажа от гражданството си. Апропо и преди съм писал, че съм със социалистически убеждения, както съм и демократ (тези две понятия не са несъвместими), както и пасифист (затова не исках да ходя в армията).
Аватар
myha

Мнение от myha »

jovani написа:Ами в канада има Комунистическа партия, която не е обявена като "извършител на престъпления против човечеството", в Бълария също, много от хората в сегашната БСП са били в БКП преди това. Аз лично не съм бил член на БКП (малко ми оставаше :) ). Това, дето го пишеш не е вярно - ако е съм готов да се откажа от гражданството си. Апропо и преди съм писал, че съм със социалистически убеждения, както съм и демократ (тези две понятия не са несъвместими), както и пасифист (затова не исках да ходя в армията).
Zatova Bg e :tk: i povecheto hora sa tyka !!!!!!
Daaa i BZNS e imalo !!!
Dobre be ybejdeniata moje da sa ti vsiakakvi ako iskash badi i marksist i obraten i nabojen i ..... v Armiata vsichki gi vzimaha
jovani

Мнение от jovani »

Хайде лека нощ засега - утре може да си поприказваме още, а от понеделник пак съм на "тръстиката" :)

И да напиша нещо по темата:
Във всяка една страна съществува неравномерно разпределение на доходите. В Канада например най-богатите 10% от населението притежават 30-40% от частните материални и финансови ресурси в тази страна. Най-бедните 10% пък притежават под 2% от тези ресурси. Така че проблемът не е какви са средните доходи, а какви са личните ви доходи - те могат да бъдат както много високи, така и много ниски, а също и всяко число по средата. Това какви ще бъдат доходите ви зависи от вас самите - предимствата на Канада пред България са в съществуващата законова уредба и принципът на равнопоставеност пред закона. Недостатъците на имигрантите са в липсата на връзки, езикови познания и професионални умения, пригодени към съответният пазар, но от вас зависи да се справите тези недостатъци с времето. Същото важи и в България, предполагам и на много други места.

Желая успех на всички и гледайте по-смело и позитивно - щом аз съм готов да напиша това, което пиша, значи и вие можете да се реализирате добре в Канада (или на други места по света). :)
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

jovani написа:...

Желая успех на всички и гледайте по-смело и позитивно - щом аз съм готов да напиша това, което пиша, значи и вие можете да се реализирате добре в Канада (или на други места по света). :)
Амин! :lol: :rotfl: :beer: :beer:
Аватар
Doktora

Мнение от Doktora »

Ivan1007 написа:Не може да си почтен човек и да си комунист. Както и да си секретар на ЦК на БКП и да спасяваш хората от репресии. Уважавам личното ти мнение, роднинските ти чуства, въпреки че тези обичани от теб хора не уважаваха тези неща. Ама просто заради децата дето пишат и четат тук трябва да ти напиша това. Щото те могат и да ти повярват на безсмислиците.
Може!
Имало е и все още има такива почтени хора.Идеалисти - комунисти.
А някои хора дето само приказват за да правят вятър да вземат да попитат първо по-големите от тях пък тогава да говорят.
Док.............
TROUBLEMAKER
potrebitel
Обратна връзка:

Мнение от potrebitel »

Batka .....i az sam na 39,iaz zavarshih /IMT/.Tikoga go zavarshi kolega.pitam prosto ot interes kolega shtot sme kolegi..../upravitel na hotel i restorant/.Az ti viarvam,kojto ne ti viarva si e negov problem......Za shivani chengeta vaobshte niama da govoria. ....... :D :D :D
kakвото потърсило,такова намерило
Аватар
JoroF

Мнение от JoroF »

jovani написа:Хайде лека нощ засега - утре може да си поприказваме още, а от понеделник пак съм на "тръстиката" :)

И да напиша нещо по темата:
Във всяка една страна съществува неравномерно разпределение на доходите. В Канада например най-богатите 10% от населението притежават 30-40% от частните материални и финансови ресурси в тази страна. Най-бедните 10% пък притежават под 2% от тези ресурси. Така че проблемът не е какви са средните доходи, а какви са личните ви доходи - те могат да бъдат както много високи, така и много ниски, а също и всяко число по средата. Това какви ще бъдат доходите ви зависи от вас самите - предимствата на Канада пред България са в съществуващата законова уредба и принципът на равнопоставеност пред закона. Недостатъците на имигрантите са в липсата на връзки, езикови познания и професионални умения, пригодени към съответният пазар, но от вас зависи да се справите тези недостатъци с времето. Същото важи и в България, предполагам и на много други места.

rakopliaskania v zalata
THE LAST LINE OF DEFENSE
bateto

Мнение от bateto »

86,87,88 без откъсване от производството,задочно/така му викаха тогава/.аз съм на 42г. :D
todor73

Мнение от todor73 »

jovani написа: 5. Ако изкаш да си говориш за политика, комунизъм или каквото и да е там, може да ми задаваш въпроси: имам двама дядовци, които са работили на много високи постове в ЦК на БКП, баба преподавателка по математика и по-късно заместник министър, баща и майка строителни инженери с много проекти в България и половин дузина страни по света, пра-дядо богат землевладелец преди 9 септември, пра-пра дядо учител и т.н. Живял съм в квартал Лозенец в София, съседи са ми били Пенчо Кубадински, Пеко Таков, Добри Джуров и други подобни, някои от които съм виждал да се събират на една маса с дядовците ми. Мога да ти разкажа защо, какво и как се случвало преди 10 ноември, а и след това - желателно е преди това да прегледаш някой учебник по социология и политология от което искаш издание и година за да разбереш информацията, която мога да ти предоставя.
Та имам един въпрос :D
гледах филма Дунав мост наскоро, там бащата на двамата синове, бивш партиен деец, разказа как са го извикали в окръжния комитет на партията и са му дали една торба с пари, ей така да си оправел живота, той се шашнал човека, не знаел какво да прави, но в края на филма изкопа под едни рози в двора на къщата си , едни буркани пълни с едни гущери ... почти хепиенд беше ... потресен си рекох това е само филм, не може да са се случвали таки неща, от друга страна като се замисля моите баби и дядовци все по 80 лв пенсия получаваха, викам си може и да е верно ... ти кво ще кажеш по въпроса, сам предложи да ни осветлиш за тия времена ...
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

jovani написа:5. Ако изкаш да си говориш за политика, комунизъм или каквото и да е там, може да ми задаваш въпроси: имам двама дядовци, които са работили на много високи постове в ЦК на БКП, баба преподавателка по математика и по-късно заместник министър, баща и майка строителни инженери с много проекти в България и половин дузина страни по света, пра-дядо богат землевладелец преди 9 септември, пра-пра дядо учител и т.н. Живял съм в квартал Лозенец в София, съседи са ми били Пенчо Кубадински, Пеко Таков, Добри Джуров и други подобни, някои от които съм виждал да се събират на една маса с дядовците ми. Мога да ти разкажа защо, какво и как се случвало преди 10 ноември, а и след това - желателно е преди това да прегледаш някой учебник по социология и политология от което искаш издание и година за да разбереш информацията, която мога да ти предоставя.
:rotfl: :rotfl: :rotfl:

Мерси, Тоше за този цитат, нямам нерви да изчета всички писаници по въпроса, обаче това е трепач !

Видехте ли саа къде изгони дИмокрацията синчетата и внуците на партийния апарат и не просто партийния апарат, а висшите му ешалони. И не само къде ги изгони, ами какви реализанти са те :lol: :lol: :lol:

Аз на мястото на джовани бих се покрила, но виж той се гордее особено с родата си :oops: :oops: Ами какво да го правиш, никой не може да си избере роднините, по-добре да се гордеем с тях отколкото да се срамуваме, нал' тъй, джовани :beer: :beer:
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Аватар
myha

Мнение от myha »

Doktora написа:
Ivan1007 написа:Не може да си почтен човек и да си комунист. Както и да си секретар на ЦК на БКП и да спасяваш хората от репресии. Уважавам личното ти мнение, роднинските ти чуства, въпреки че тези обичани от теб хора не уважаваха тези неща. Ама просто заради децата дето пишат и четат тук трябва да ти напиша това. Щото те могат и да ти повярват на безсмислиците.
Може!
Имало е и все още има такива почтени хора.Идеалисти - комунисти.
А някои хора дето само приказват за да правят вятър да вземат да попитат първо по-големите от тях пък тогава да говорят.
Док.............
Da ama ne sa ot CK NA BKP DOKTOREEEEEEEEEEE!!!!!!
I kakvo kato ste po golemi ?
I az sam zakachil ot Socializma
Ne moje da si v kazata s meda i da ne si oblijesh prastite !
Заключено