Продавам канадски долари

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
Stoni

Мнение от Stoni »

Йо,
Тоя пират от няколко дни го наблюдавам, още щом закачи кораба на хоризонта и започна да оглежда с далекогледа.
Що ми се сторва, че и ти го наблюдаваше, опасна си ей :wink: :beer: :beer:
Аватар
Joana

Мнение от Joana »

Stoni написа:Йо,
Тоя пират от няколко дни го наблюдавам, още щом закачи кораба на хоризонта и започна да оглежда с далекогледа.
Що ми се сторва, че и ти го наблюдаваше, опасна си ей :wink: :beer: :beer:
А на мен що ли ми се сторва, че и той ни е наблюдавал, а?! :wink: :beer: :beer:

Чаровни усмивки,
Йо
"... и аз открих свободата, дивата соколова свобода, която ме остави без дъх, сякаш пред мен се откри един живот с вятър, слънце и гонени от вятъра облаци, живот, за чието съществуване не бях и подозирал." "Сенки в рая", Ремарк
Stoni

Мнение от Stoni »

Пиратска му работа :D :wink: :wink: :beer: :beer:
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Абе какво става с тези канадски долари, не се ли продадоха вече или минахме на пиратски съкровища? :lol: :rotfl: :rotfl:
Stoni

Мнение от Stoni »

Здрасти Гика, този тук нещо конкурент ти се избара.Ще кредитираш ли операцията :?:
Аватар
hullboy
Изгонен от форума

Canada

Мнение от hullboy »

Zdraveite

Eto vi oste finanosvi "biseri"

Poumpy napisa:
а ако не плащаш такса, то плащаш тегленето и при внасяне на 100 долара
Mnogo darza njakoi da mi objasni kakvo iska da kaze Poumpy. Kolko tochno plastas ?

Utochnihme che ima finansovi institutsii bez mesechna taksa, che ima vazmoznost da ne plastas mesechna taksa ako podarzas min 1000 $ po smetkata.

Kam poumpy

Primera sas 100 dolara na zaem e za da pokazem na camedia che deposit v banka ne e pechalba a zadalzenie na bankata.

Ne e vjarno che deposita na sredstva v banka ne nosi lihva kolkoto i malka da e tja. Pri goljam kapital ne e malka tazi lihva.

Zasto se hvastas za primer s 100 $ deposit. Tolkova li e srednia deposit na horata v Canada za edna godina?
Zasto trjbva da gi depoziras tezi 100 dolara, draz si gi v djoba. Patja do bankata ne si struva za deposit ot 100 $ na godina.

Kakvo ste kazes ako imas 100 000 $ v bankata .
Pak li ste vzemes po malko ot 100 000 $ v kraja na godinata, dori i da ti odarzat 12 mesetsa * 4 $ taksa na mesets = 48 dolara taksa za bankata na godina. Kolko oste tranzaktsii napravi za tezi 48 $ v udobno za teb vreme, 24 chasa v denonostieto ne spomenavas umisleno.

Da kazem che lihvata e 2 % na godina.

100 000 $ * 2 % = 2000 $ ot lihva
2000 $ - 48 $ taksi = 1952 $ dohod ot lihva predi danak.

Mnogo hora imat dosta poveche ot 100 000 $ v bankovata si smetka.

Hullboy
mama_kenga

Мнение от mama_kenga »

Давайте по-сериозно, де! На човека са му останали 2000 долара - хайде някой да ги купи, че да си нямаме после проблеми. :lol:
pumpy

Re: Canada

Мнение от pumpy »

hullboy написа:Zdraveite

Eto vi oste finanosvi "biseri"

Poumpy napisa:
а ако не плащаш такса, то плащаш тегленето и при внасяне на 100 долара
Mnogo darza njakoi da mi objasni kakvo iska da kaze Poumpy. Kolko tochno plastas ?

Hullboy
ще ти обясня:

1. ако си на месечна такса имаш определен брой транзакции, които са безплатни
2. ако не си на месечна такса плащаш всяка отделна транзакция
3. аз не държа 100к в checking acount
4. checking account в TD Canada trust и в NBC са безлихвени, тоест не 2%, а 0%

нямам време и желание да ти търся сайтове на банки, доказващи горните ми думи
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

hullboy написа:
Za bankata tova e zadalzenie, Tova sa tvoite pari koito ti depoziras pri tjah. Te imat zadalzenie da ti gi varnat kogato ides da gi teglis. Dali ste ima pechalba izobsto ne e sigurno. Tova zavisi ot tova kak bankata upravljava parite na klientite.
Kakvi uslugi predlaga i kolko vzima za tjah. Kakvi sa i razhodite.
Dori moze i da zagubi (obrazno kazano ) ako tochno tezi pari gi dade na njakogo kato zaem i toi ne gi varne. Ima mnogo takiva sluchai. Narichat se nesabiraemi krediti.

Ima li simisal da sporja s teb poveche, i da ti objasnjavam.

Ako az ti dam 100 CAD na zaem ( depoziram ) pri teb, a ti obestaes da varnes tezi 100 CAD plus lihva tova pechalba li e za teb?
Moze i da e ako njamas namerenie da gi vrastas i da me " izparzis" no ne mislja che takav e sluchaja s bankite v Canada.

Hullboy
Значи ако приемем че тази логика е вярна, то банките вместо да се конкурират как да привличат повече нови клиенти (съответно повече нови депозити), трябва да почнат да връщат кандидат-клиентите си под предлог че всеки нов клиент им създава ново задължение, а те не искат да работят на загуба. :roll: :roll: :roll:

Нещо май му куца на Хълбой логиката.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Аватар
hullboy
Изгонен от форума

Canada

Мнение от hullboy »

Zdraveite

Poumpy ne otgovarjas kolko struva da depoziras i izteglis 100 $ .
Tova pitam.
Tova sa dve tranzaktsii po 0.30 c = 0.60 na godina ako tova e edinstvenoto koeto pravis.

Ako depoziras 5000 ili 10000 $ v lichna smetka ( ne biznes smetka ) pak tolkova po 0.30 c. na tranzakrsia.
Problem li sa tezi 0.60 c na godina?
Kakvo iskas da kzes s tozi posting.
Che bankite v Canada ne rabotjat dobre?

Povtarjam moze nisto da ne ti stuva izbroih veche kak v po goren posting.
Samo dve banki li ima v Canada TD i NBC? Koi te kara da stois s tjah ako ne davat lihva po chequing account. Kakvo ste kazes che bankite vkluchitelno TD, NBC predlagat saving account koito e zakachen kam chequing na sastata debitna karta koito nisto ne struva. Kakvo ti prechi da slozis chast ot partie tam.
V tozi saving account davat lihva.

No nai dobre spodeli kakvo kazvas.
Primer: Bankite v Canada v sa mnogo loshi ne si otvariajte smetki tam, otvariaite samo v BG kadeto sa super.

Che bankite v BG zavljakoha horata predi 10 godini, che 2 godini me motaha da si vzema moite depozirani pari na chasti prez 6 mesetsa po 25 % max., tova njama veche znachenie.

Da znaes podoben sluchai v istorjata na Kanadskite banki?

Kam Koko

Koko napisa:
трябва да почнат да връщат кандидат-клиентите си под предлог че всеки нов клиент им създава ново задължение, а те не искат да работят на загуба
Nikade ne sam pisal che po goljamo zadalzenie ( poveche depozirani pari ) vodjat kam zaguba na bankata.

To va sa izmislitsi na Koko.

V postinga mi pise:
Dori moze i da zagubi (obrazno kazano ) ako tochno tezi pari gi dade na njakogo kato zaem i toi ne gi varne. Ima mnogo takiva sluchai. Narichat se nesabiraemi krediti.
Dumite: dori, moze, obrazno kazano ne oznachavat zaguba sas sigurnost.

Hullboy
Аватар
iliana
Обратна връзка:

Мнение от iliana »

poumpy написа:
ще ти обясня:

1. Ако имаш над определена сума (1000 или 2000 долара зависи от банката) месечната такса се премахва
2. Има банки които изобщо нямат месечна такса - такава е President's Choice
3. Ти не държиш, но има хора които държат и повече от 100 к.
4. Освен тия двете банки има и други, които дават лихва и на чекинг акаунт.

И изобщо какво толкова ви трови живота тая такса за поддръжка на акаунта? Всъщност изобщо не е задължително да имаш сметка, дръж си парите в буркани, нищо не струва.
Защо предпочитат Квебек?
Защото ги е страх от Алберта.
Kоя е Aлберта?
Жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонто
pumpy

Мнение от pumpy »

iliana написа:
poumpy написа:
ще ти обясня:

1. Ако имаш над определена сума (1000 или 2000 долара зависи от банката) месечната такса се премахва
2. Има банки които изобщо нямат месечна такса - такава е President's Choice
3. Ти не държиш, но има хора които държат и повече от 100 к.
4. Освен тия двете банки има и други, които дават лихва и на чекинг акаунт.

И изобщо какво толкова ви трови живота тая такса за поддръжка на акаунта? Всъщност изобщо не е задължително да имаш сметка, дръж си парите в буркани, нищо не струва.
на мен не ми трови живота таксата за поддръжка, но да се твърди, че банките не печелят от нея е просто смешно - и от такса поддръжка 22,95 на месец ли нищо не печелят ????
Аватар
iliana
Обратна връзка:

Мнение от iliana »

Общо взето банката печели от много неща. Тея такси които вземат за поддръжка на акунтите са много малък процент.
Айде да не ти разправям какви такси взимат ако имаш бизнес сметка че ще ти се изправят косите.
Защо предпочитат Квебек?
Kоя е Aлберта?
pumpy

Мнение от pumpy »

iliana написа:Общо взето банката печели от много неща. Тея такси които вземат за поддръжка на акунтите са много малък процент.
Айде да не ти разправям какви такси взимат ако имаш бизнес сметка че ще ти се изправят косите.
ето за това иде реч, и аз така казвам, но твоя партнер казва, че не печелят от месечните такси........
Аватар
iliana
Обратна връзка:

Мнение от iliana »

ето за това иде реч, и аз така казвам, но твоя партнер казва, че не печелят от месечните такси........
Абе той се опитва друго да каже ама понякога се изразява сложно
Пък аз не съм му адвокат или ПР да обяснявам какво искал да каже
Защо предпочитат Квебек?
Kоя е Aлберта?
Заключено