Ако получаваш по малко от 80000 семеен доход преди данъци, няма да си купиш къща за 300 000 и нагоре,а за 200 000 и надолу и няма да водиш мъчителен живот. Аз друго не съм казала. Къде написах ,че човек който не получава 80 000 чисто е мизерник?
Наистина какво четете ,какво разбирате .
AlexAA написа:А така, гледай каква полемика се развихрила. Кви 8 кинта/час, кви пет лева.
Любо е прав, по-добре е ако моргиджа е не повече от 25% от нетния доход
И аз твърдя това през цялото време ,ама харата си разбират някакви други неща.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Здрасти Ира,
Сравняваме ябълки и портокали.
Какви 300000 за къща, какви 200000 за къща, кви пет лева. Аз за това питах какви са цените в Монтреал.
В Калгари хава е следната:
Таунхауз, в готин квартал, за 330000 (25 годишен, 1200 фута). Нормални семейни къщи (поне 2000 фута), в готини квартали, почват от 450000.
Такива ми ти работи
НАздраве
така си е то, аз затова не си купувам къща, защото за по-малко от 500 000 барака не съм съгласна да се напъвам и да им живея в някакви си скапани 300 000 барачки
ИРА, не те пу-пу-пун-нк-ти-рах теб, а Джой, която твърдеше малко по-нагоре това
Joy написа:Извадката ти сочи само, че тези квалифицирани кадри не са 100% от обществото. Което е съвсем нормално. Трябва да има и развозвачи на пица.
(а моята извадка беше в културната сфера за престижен пост в световно известна институция в ТО в границите на 52-60 000 годишно)
... аз общо взето от това умозаключение на Джой разбрах, че по-добре да си взема шапката и да почна пиците
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Ама AlexAA, ти сега сравняваш цените на недвижимите имоти или какво може да си купиш при определен семеен доход.
Трудно е да се сравнява така, аз не знам какво наричаш тузарски квартал. Аз имам представа от цените за апартаменти и при това в определени квартали , от къщи не съм се интересувала.
Кримон, и аз повече на Джой отговарях ,ама се вмъкнаха няколко постинга по между
Последно промяна от IRA на Чет Авг 03, 2006 7:08 pm, променено общо 1 път.
bbb написа: Semeistvo s bruten dohod 50-80K ( mrusen , ne chist ) shte vidi kushta za 300K v niakoi drug jivot.Vij ako slojat 50% down payement moje i v segashnia . Sashtoto i za
Средна Класа - 80000-125000. Могат да мислят за спретната, семейна къща за около 450000-550000
Canadamortgage и повечето големи банки май не са сагласни с теб.
V tazi tablica ne se vzimat predvid dosta drugi neshta- kato godishnite taksi, otoplenieto, drugi zaemi.
VorGrigorov написа:
IRA написа:Ми те банките ще ти отпуснат голям заем , ама въпросът е как ще го изплащаш.
За мен лично ипотеката + данъците върху споствеността не трябва да са повече от 1/4 от чистият семеен доход. Другото е мъчение.
Въпроса беше дали може да се купи къща за 300 К с 80 К доход без да се слагат 50% на масата.
Vuprosa ne beshe dali e vazmojno da se kupi kashta s 80K dohod, az s dohod 50-80K.
napravi simulacia za 50K i 80K, da vzemem idealnia sluchai , na semeistvo s 0$ pasivi .Sloji nai-niskia lihven procent, i dolnata granica koiato e dadena za razhodi za taksi i otoplenie(za kashta 300K da kajem 650$).
Някои искат красива къща, други по-голяма финансова свобода, а трети не искат нищо друго освен да ти казват какво не можеш да направиш. Свят широк - хора всякакви!
Inache vseki moje da si pravi i kupuva kakvoto iska.Ima hiliadi nachini da si otrejesh glavata.Sviat shirok, hora vsiakakvi
Последно промяна от bbb на Чет Авг 03, 2006 9:07 pm, променено общо 1 път.
Егати готината тема! От яд си измих прозорците и изпрах пердетата. Трябва по-често да си говорим за пари, че има още за миене.
Ако станем от средната класа може да помислим за чистачка. Колко според вас трябва да и плащам? Няма да стига 30-те долара със сигурност, а? Кви 60к, кви пет лева...
Ира, я кажи сега, колко трябва да получавам бруто за да не съм мизерничка, да не си мия сама прозорците и да си купя барачка за 200к?
Joy написа:Ако станем от средната класа може да помислим за чистачка. Колко според вас трябва да и плащам?
да си дойдем на думата - евреите на черно плащат по 8 на час
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Joy написа:Ако станем от средната класа може да помислим за чистачка. Колко според вас трябва да и плащам?
да си дойдем на думата - евреите на черно плащат по 8 на час
Такаааа, за експлуатацията на хорски труд може да взимаме пример от евреите. Ако успеем да паднем чак до такава степен. Ама те нали парите разваляли...
Смятай сега, Ира! Колко трябва да ми е дълъг "салама", че да има и за рязане, и за мен да остане!
Ами не знам. Аз през цялото време казвам според мен, което значи че говоря само за себе си , на другите сметка не правя.Аз за себе си съм си сложила лимита и си го спазвам. А и мизерник никого не съм наричала. Казах факир.
Не знам колко мнения написах с обяснения какво искам да кажа. Никого не съм задължила да приема моето мнение за закон. Май трябва да почна да пускам упътвания с моите мнения, очевидно не се разбират лесно.
А за салами, колкото по-дълъг толкова по-добре .
последно, кажете една цифра за тези, които не могат да смятат /като мен
доход на човек или на семейство смятате
колко висок трябва да му е доходът на човека/семейството, за да си купи спокойно бараката от 200 или 300 000 долара и да си гледа между другото и основния живот
Бира за тези, които ще бъдат лаконични
никва бира за теб, ИРо
после ще искаш и телефония ми номер, амаха!
Хайде бе, Ира! Дай нещо сега насам обнадеждаващо..."според теб"! Пък крак ще повлечеш...Че никак не е лесно, ей! Знаеш ли кво е сто джама от пода до тавана да излъскаш и тия тежки пердета.
Мамата си таковата! Нокът си счупих. А какъв яд трябва за да почнеш...да не ти разправям.
Давай, давай нещо по-така като за "мизерници"! :dent:
survivor написа:Пумпи, всеки решава за себе си. Аз преди да реша какво точно да правя, се съветвах с доста представители точно на средната класа - хора с някакво положение и с висше образование, и от тях знам че за начално училище е добре да се търси добро квартално публично училище (което автоматично означава добър квартал), а след това частна гимназия.
............... Но всеки си решава поотделно де, просто говорехме за средната класа и дали е абсолюютно задържително за нейните представители да плащат 12 000 за начално училище на децата си. И друга особеност при нас е че по принцип смятаме да останем в Монреал.
тук си напълно права - аз споделих моето виждане за какво стигат 120к. За мен е важно детето ми да получи добро образование и да знае английски, което в публично училище не може да стане поради закон 101, по простата причина, че вероятността да останем в Монреал е много малка за съжаление....
В кобежа, в който си губя времето от 34 местни момичета 1-2 поназнайват английски, останалите джвакат на местния жоал...
за нищо не е абсолютно задължително да се плаща, въпрос на приоритети....