Standart i sredna klasa dohodi v Canada

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

krimon написа:човек може да си помисли, че който не получава 80 000 годишно е пълен мизерник и може само пици да разнася :wink:
Тук трябва да се съглася. Всичко зависи от гледната точка. За мен всеки, който изкарва по-малко от половин милиард годишно, даже и за пици не става. :lol: :rotfl: :rotfl:
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Ако получаваш по малко от 80000 семеен доход преди данъци, няма да си купиш къща за 300 000 и нагоре,а за 200 000 и надолу и няма да водиш мъчителен живот. Аз друго не съм казала. Къде написах ,че човек който не получава 80 000 чисто е мизерник?
Наистина какво четете ,какво разбирате :shock: .
AlexAA написа:А така, гледай каква полемика се развихрила. Кви 8 кинта/час, кви пет лева.
Любо е прав, по-добре е ако моргиджа е не повече от 25% от нетния доход
И аз твърдя това през цялото време ,ама харата си разбират някакви други неща. :roll:
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
AlexAA

Мнение от AlexAA »

Здрасти Ира,
Сравняваме ябълки и портокали.
Какви 300000 за къща, какви 200000 за къща, кви пет лева. Аз за това питах какви са цените в Монтреал.
В Калгари хава е следната:
Таунхауз, в готин квартал, за 330000 (25 годишен, 1200 фута). Нормални семейни къщи (поне 2000 фута), в готини квартали, почват от 450000.
Такива ми ти работи
НАздраве
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

така си е то, аз затова не си купувам къща, защото за по-малко от 500 000 барака не съм съгласна да се напъвам и да им живея в някакви си скапани 300 000 барачки :lol: :lol:

ИРА, не те пу-пу-пун-нк-ти-рах теб, а Джой, която твърдеше малко по-нагоре това
Joy написа:Извадката ти сочи само, че тези квалифицирани кадри не са 100% от обществото. Което е съвсем нормално. Трябва да има и развозвачи на пица.
(а моята извадка беше в културната сфера за престижен пост в световно известна институция в ТО в границите на 52-60 000 годишно)

... аз общо взето от това умозаключение на Джой разбрах, че по-добре да си взема шапката и да почна пиците :P
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Ама AlexAA, ти сега сравняваш цените на недвижимите имоти или какво може да си купиш при определен семеен доход.
Трудно е да се сравнява така, аз не знам какво наричаш тузарски квартал. Аз имам представа от цените за апартаменти и при това в определени квартали , от къщи не съм се интересувала.
Кримон, и аз повече на Джой отговарях ,ама се вмъкнаха няколко постинга по между :D
Последно промяна от IRA на Чет Авг 03, 2006 7:08 pm, променено общо 1 път.

Радой Ралин
Аватар
bbb

Мнение от bbb »

VorGrigorov написа:
bbb написа: Semeistvo s bruten dohod 50-80K ( mrusen , ne chist :) ) shte vidi kushta za 300K v niakoi drug jivot.Vij ako slojat 50% down payement moje i v segashnia :). Sashtoto i za
Средна Класа - 80000-125000. Могат да мислят за спретната, семейна къща за около 450000-550000
Canadamortgage и повечето големи банки май не са сагласни с теб. :-)

http://www.canadamortgage.com/calculato ... N=32297009
V tazi tablica ne se vzimat predvid dosta drugi neshta- kato godishnite taksi, otoplenieto, drugi zaemi.
VorGrigorov написа:
IRA написа:Ми те банките ще ти отпуснат голям заем , ама въпросът е как ще го изплащаш.
За мен лично ипотеката + данъците върху споствеността не трябва да са повече от 1/4 от чистият семеен доход. Другото е мъчение.
Въпроса беше дали може да се купи къща за 300 К с 80 К доход без да се слагат 50% на масата.

Vuprosa ne beshe dali e vazmojno da se kupi kashta s 80K dohod, az s dohod 50-80K.

Eto tuk primerche:
https://www.rbcroyalbank.com/RBC:RNJ@xo ... /appr.html

napravi simulacia za 50K i 80K, da vzemem idealnia sluchai , na semeistvo s 0$ pasivi .Sloji nai-niskia lihven procent, i dolnata granica koiato e dadena za razhodi za taksi i otoplenie(za kashta 300K da kajem 650$).

Някои искат красива къща, други по-голяма финансова свобода, а трети не искат нищо друго освен да ти казват какво не можеш да направиш. Свят широк - хора всякакви! :-)
Inache vseki moje da si pravi i kupuva kakvoto iska.Ima hiliadi nachini da si otrejesh glavata.Sviat shirok, hora vsiakakvi :)
Последно промяна от bbb на Чет Авг 03, 2006 9:07 pm, променено общо 1 път.
Стойте далече от прожекторите.После ще е късно. :) :) :)
Joy

Мнение от Joy »

Егати готината тема! От яд си измих прозорците и изпрах пердетата. Трябва по-често да си говорим за пари, че има още за миене. :lol:
Ако станем от средната класа може да помислим за чистачка. Колко според вас трябва да и плащам? Няма да стига 30-те долара със сигурност, а? :? Кви 60к, кви пет лева... :lol:

Ира, я кажи сега, колко трябва да получавам бруто за да не съм мизерничка, да не си мия сама прозорците и да си купя барачка за 200к? :lol:
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Joy написа:Ако станем от средната класа може да помислим за чистачка. Колко според вас трябва да и плащам?
да си дойдем на думата - евреите :wink: на черно плащат по 8 на час
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Joy

Мнение от Joy »

krimon написа:
Joy написа:Ако станем от средната класа може да помислим за чистачка. Колко според вас трябва да и плащам?
да си дойдем на думата - евреите :wink: на черно плащат по 8 на час
Такаааа, за експлуатацията на хорски труд може да взимаме пример от евреите. Ако успеем да паднем чак до такава степен. Ама те нали парите разваляли... :lol:

Смятай сега, Ира! Колко трябва да ми е дълъг "салама", че да има и за рязане, и за мен да остане! :rotfl:
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Ами не знам. Аз през цялото време казвам според мен, което значи че говоря само за себе си , на другите сметка не правя.Аз за себе си съм си сложила лимита и си го спазвам. А и мизерник никого не съм наричала. Казах факир.
Не знам колко мнения написах с обяснения какво искам да кажа. Никого не съм задължила да приема моето мнение за закон. Май трябва да почна да пускам упътвания с моите мнения, очевидно не се разбират лесно. :roll:
А за салами, колкото по-дълъг толкова по-добре .

Радой Ралин
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

последно, кажете една цифра за тези, които не могат да смятат /като мен :oops:

доход на човек или на семейство смятате

колко висок трябва да му е доходът на човека/семейството, за да си купи спокойно бараката от 200 или 300 000 долара и да си гледа между другото и основния живот

Бира за тези, които ще бъдат лаконични :beer: :beer:
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Кажи си гръдната обиколка и намерът на обувките и ще изчисля :lol:
Опс и височината, за малко да отидат сметките на кино.

Радой Ралин
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

никва бира за теб, ИРо :evil:
после ще искаш и телефония ми номер, амаха!
:rotfl: :rotfl:
Joy

Мнение от Joy »

Хайде бе, Ира! Дай нещо сега насам обнадеждаващо..."според теб"! Пък крак ще повлечеш...Че никак не е лесно, ей! Знаеш ли кво е сто джама от пода до тавана да излъскаш и тия тежки пердета. :rotfl:
Мамата си таковата! :evil: Нокът си счупих. :cry: А какъв яд трябва за да почнеш...да не ти разправям. :rotfl:

Давай, давай нещо по-така като за "мизерници"! :dent:
pumpy

Мнение от pumpy »

survivor написа:Пумпи, всеки решава за себе си. Аз преди да реша какво точно да правя, се съветвах с доста представители точно на средната класа - хора с някакво положение и с висше образование, и от тях знам че за начално училище е добре да се търси добро квартално публично училище (което автоматично означава добър квартал), а след това частна гимназия.
............... Но всеки си решава поотделно де, просто говорехме за средната класа и дали е абсолюютно задържително за нейните представители да плащат 12 000 за начално училище на децата си. И друга особеност при нас е че по принцип смятаме да останем в Монреал.
тук си напълно права - аз споделих моето виждане за какво стигат 120к. За мен е важно детето ми да получи добро образование и да знае английски, което в публично училище не може да стане поради закон 101, по простата причина, че вероятността да останем в Монреал е много малка за съжаление....
В кобежа, в който си губя времето от 34 местни момичета 1-2 поназнайват английски, останалите джвакат на местния жоал...
за нищо не е абсолютно задължително да се плаща, въпрос на приоритети....
Заключено