Проблеми на митницата в БГ

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

Ivet написа:Нееее! Учила ги е да пишат, въшките де, след като така или иначе са спътник на първолаците, барем да са полезни. :lol:
Ами да. Нали се сещаш какво става по време на контролно, ако детето с въшки седи точно пред отличника на класа? .. Въшките бягат на тила, надничат в тетрадката на отличника след което тичат до ухото на собственика си и му диктуват какво да пише :wink: :D !
Obey gravity ... It's the law!
speedy

Мнение от speedy »

VanBC написа:
Ivet написа:Нееее! Учила ги е да пишат, въшките де, след като така или иначе са спътник на първолаците, барем да са полезни. :lol:
Ами да. Нали се сещаш какво става по време на контролно, ако детето с въшки седи точно пред отличника на класа? .. Въшките бягат на тила, надничат в тетрадката на отличника след което тичат до ухото на собственика си и му диктуват какво да пише :wink: :D !
Така стават големи сакатлъци - отличникът пише отговор на уравнението "9", а въшките ми шепнат в ухото "хикс равно на шест".
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Stoni

Мнение от Stoni »

Бая изместихте темата та мога значи да ви разкажа една случка по митниците.
Даже ше взема и име да и сложа.

........ М ъ Т Н И Ц И и Т о В А Р И..........

Това е една истинска история и в нея има само една лъжа но ако щете ми вярвайте, данък вяра още не плащам :wink:
През лето господне 2001, дни преди 11.09 се запътих за Холандия.Пътуването на там беше с автобус през цръпско и т.н.до град Еде.Историйките на там по митниците са известни и няма да губим време с тях.
Значи отивам там при брачеда, който вече беше станал клечка във ферма за отглеждане на дъждовни червеи.Интересна работа имаше брачеда,хранене,сортиране,ринене и пакетиране на "Цървето"и изпращане в Канада на рибарите,щот там си нямали :shock:
Пристигам в Еде и се шматкам 2-3 дни, зяпам и гледам "човека"щот в Кракозия този вид е рядкост и ми е интересно.Всичко си е точно и по плана.Колата е готова и утре като стана, потеглям.Ама, като стана и когато стана щот си пиеме ХАЙНИКЕН,"всеки МЕН пие хайникен",
каса, две еее ее е.Даже и БОСА пи и нещо ме пита :roll:
:wink: :beer: :beer: :beer:
Брачеда е тарикат с двойно Т, подготвено е всичко, няма проблеми, предвидено е всичко.

-Брачет ставай, че си еба майката :(
-Ква майка бе Анга, кво става :?:
-Ставай брачетче, че брачеда е умрял.
-Кво, как е умрял, бе Анга, кой?
-В караваната в края отзад на градината намирам Ристо, другия брачет, то колонията от нелегални брачеди и Кракозиянци само.Май наистина е умрял.Ми сега, кво ша става тук всичко е нелегално.
-Изгоряхме брачетче :smhair1:
Брех мааму стара кво става, правя разследване бързо и констатирам бързо, брачеда е повръщал и се задавил, задушил се, че умрял, нещастен случай, ще да е, няма престъпление, няма напрежение.Ми ся?
Изгоря БОСА, изгоряха парите,заключава Ангата, изгоряха и другите.Ко ша прайм брачед?
Незнам :nenam:
Отиваме отпред към къщата и минаваме през двора там, един баш джанбазин стяга багажа ша тръгва.Този е "Баш"не е като мен ала-бала.Гледаме товари багажника, не е толкова чист товара 8)
Ангата мисли бързо пича, нали си му е свободен кеша от 6 клас нагоре не го е товарил и чатка бързо.
-Брачет, ти ша ни спасиш.
:shock:
-Взимаш брачеда с теб в багажника, аз плащам на аверчето да те кара с него, той е опасен, тук е всеки месец, спи при нас и ми е разправял и умрял да кара няма кой да го провери.Плаща си, има си маршрут, хора....
А :shock: Анга ти, а ме ша замириса :?
-Няма страшно, брачет калеката ме е научил,той това му беше хоби, пък ако видиш много зор, отваряш капака, нямаме избор брачетче.
ОК.Май мм.. :nenam:
Гларуса незнае точно, знае само, че не е стока нашата "стока" ама каква е не иска и да знае.Ангата си плаща.Едно е условието, да слушам точно и няма проблеми 8)
Отиваме с Ангата отзад и той нещо го ортосва, знае от калеката.Малко трудно се побира брачеда,зор си дадохме и май малко по главата, ама ша прощава.Така и ние и боса и вуйнта ще е доволна обявява ми Ангата.Той, Ристо и церозата, скоро пак, така та... бърборе Ангата...
Всичко в норматив, още не ми се вярва, че можем ама май всичко можем ние от Кракозия.
Другите са на работа от рано, рано та няма много наплив и ша се потегля.
Първа спирка на границата с Германия,там горивото е на далавера, разпорежда гларуса от Бургас 8)
Stoni

Мнение от Stoni »

Ся ша карам колело и кат се върна шъ ви доразкажа :beer: :beer:
Аватар
some

Мнение от some »

Abe Majka tia deto svasvat vezdi na granicata da ne sa gi turili tam da gledat koj prodal nivata i stoial 2-3 godini v Kanada.
Tia sa SLUZITELI i trebe da sa darzat kato takiva profesionalno ne da sa pravat na vazni a da si varshat rabotata, nali za tva Gancho e plashtal danaci 25 - 30 godini.
Mitnicata i Granicata ne e nito na majka im nito na bashta im. Te sa slozeni tam ot darzavata. A na sashtata taia kalpava darzava Gancho e plashtal 25 - 30 godini ot zivota si i to ne samo s danacite a i sas truda si i ako shtesh s zivota si, sluzil e v armiata na sastata taia darzava i zasluzava tia deto sa naznacheni za SLUZITELI tam da se darzat kato takiva a ne da mu sazdavat izlishni trudnosti shtot gi e iad che nemat na Gancho Kanadskoto grazdanstvo.
Ama kvo sam tragnal da razpraviam az, te i na tia deto cial zivot si prekarvat v BG pak taka visokomerno she im se darzat.
Ili she kazesh che kat ta vidat smotan nashenec namachkan ot tezak selski trud i she ti pravat metani.

He, he.

A za taa darzava kakto i drug pat sam kazval
"Tri dena benzin da vali, na chetvartia ....."
Аватар
perah

Мнение от perah »

some написа:Abe Majka tia deto svasvat vezdi na granicata da ne sa gi turili tam da gledat koj prodal nivata i stoial 2-3 godini v Kanada.
Tia sa SLUZITELI i trebe da sa darzat kato takiva profesionalno ne da sa pravat na vazni a da si varshat rabotata, nali za tva Gancho e plashtal danaci 25 - 30 godini.
Mitnicata i Granicata ne e nito na majka im nito na bashta im. Te sa slozeni tam ot darzavata. A na sashtata taia kalpava darzava Gancho e plashtal 25 - 30 godini ot zivota si i to ne samo s danacite a i sas truda si i ako shtesh s zivota si, sluzil e v armiata na sastata taia darzava i zasluzava tia deto sa naznacheni za SLUZITELI tam da se darzat kato takiva a ne da mu sazdavat izlishni trudnosti shtot gi e iad che nemat na Gancho Kanadskoto grazdanstvo.
Ama kvo sam tragnal da razpraviam az, te i na tia deto cial zivot si prekarvat v BG pak taka visokomerno she im se darzat.
Ili she kazesh che kat ta vidat smotan nashenec namachkan ot tezak selski trud i she ti pravat metani.

He, he.

A za taa darzava kakto i drug pat sam kazval
"Tri dena benzin da vali, na chetvartia ....."
Много си прав за това че някой от тях (подчертавам някой ,не всички )наистина са се самозабравили и си спомням в едно интервю Николай Василев (не че и той е цвете) беше казал , че повечето служители по границите се държат така все едно са цитирам "феодали".
If you aren't the star of your own life, you're the supporting player in someone else's.
Аватар
taralej

Мнение от taralej »

:lol:
"Книгата на живота започва с един мъж и една жена в една градина, а завършва с Апокалипсиса." - Оскар Уайлд
Аватар
Инспектора
Местоположение: Където е необходимо и законът и честта го изискват.

Мнение от Инспектора »

И какви още митнически закононарушения сте направили освен тези г-н Стони?
И дотук не са малко......
Хм.
Любопитството е признак на любознателност,най-вече в моята професия.
Stoni

Мнение от Stoni »

Ааа.. Гусин инспектор Страшников, още нищо не съм извършил 8) до тук, освен ако не се брои подготовката ама нея много трудно ще я докаже разследващия от обективна гледна точка :shock:
Сега чакам музата и като дойде ще ти навлезна с изпълнително деяние, нарушение но на фона на твоето митническо престъпление по време на служба, прокурора ше ме вземе за свидетел за да си върже обвинителния акт в подигнатото срещу теб обвинение на базата на моите свидетелски показания :wink:
bravo

Мнение от bravo »

A edin dobar advokat moje mnogo lesno da dokaje, 4e ne si nadejden svidetel, Ston4o.
Stoni

Мнение от Stoni »

Ами браво, то обвиняемия има нужда отадвокат, а за да е субекта в такова си качество, спукана му е работата и най важното мен не ме е грижа за чуждите грижи, при токава ситуация да му мисли държания обвинител но съм сигурен, че ша му извадят 9 ножа, защото вече е умряло коте, щом е допуснал да му се повдигне обвинение т.е. субекта се е превърнал в играчка в ръчички, не до там чисти......
ма Браво, не бързай порасти и ако имаш късмет или некъсмет, може и да ти пресветне нещо, дано не ти светне много силно та да се поопържиш или слабо да настинеш и само да кихаш, ех браво, браво... :beer:
bravo

Мнение от bravo »

Da be, nai6 li kak iskam kat na Sofianski /primerno/ edno obvinenie da mi povdignat :twisted: , v kraen slu4ai moje i za korupcia v osobeno golemi razmeri, niama da se sardia :lol: :lol:
Stoni

Мнение от Stoni »

1.Да ама по напред трябва интерес към теб да събудиш Браво, после този интерес да е от интересите на имащите интереси, примерно като на Софиянски, после ще видим дали ще ти повдигаме обвинения или ще си ни служиш и дружиш.
2.Браво, не всички искат да имат това за сметка на онова, това не е по лесния вариянт, но щом така искаш :?
bravo

Мнение от bravo »

Niama da si vi sluja,zabravi pile!!!!!!! Vikni Van4eto, tia po moje, az ne sluja , samo se vazpolzvam!!
bravo

Мнение от bravo »

Zabraih, Ston4o, V St-Cyr sam karala 1 godina......ako ne ti govori ni6to, iazak za fatmaka det si......
Заключено