Бая изместихте темата та мога значи да ви разкажа една случка по митниците.
Даже ше взема и име да и сложа.
........ М ъ Т Н И Ц И и Т о В А Р И..........
Това е една истинска история и в нея има само една лъжа но ако щете ми вярвайте, данък вяра още не плащам
През лето господне 2001, дни преди 11.09 се запътих за Холандия.Пътуването на там беше с автобус през цръпско и т.н.до град Еде.Историйките на там по митниците са известни и няма да губим време с тях.
Значи отивам там при брачеда, който вече беше станал клечка във ферма за отглеждане на дъждовни червеи.Интересна работа имаше брачеда,хранене,сортиране,ринене и пакетиране на "Цървето"и изпращане в Канада на рибарите,щот там си нямали
Пристигам в Еде и се шматкам 2-3 дни, зяпам и гледам "човека"щот в Кракозия този вид е рядкост и ми е интересно.Всичко си е точно и по плана.Колата е готова и утре като стана, потеглям.Ама, като стана и когато стана щот си пиеме ХАЙНИКЕН,"всеки МЕН пие хайникен",
каса, две еее ее е.Даже и БОСА пи и нещо ме пита
Брачеда е тарикат с двойно Т, подготвено е всичко, няма проблеми, предвидено е всичко.
-Брачет ставай, че си еба майката
-Ква майка бе Анга, кво става
-Ставай брачетче, че брачеда е умрял.
-Кво, как е умрял, бе Анга, кой?
-В караваната в края отзад на градината намирам Ристо, другия брачет, то колонията от нелегални брачеди и Кракозиянци само.Май наистина е умрял.Ми сега, кво ша става тук всичко е нелегално.
-Изгоряхме брачетче :smhair1:
Брех мааму стара кво става, правя разследване бързо и констатирам бързо, брачеда е повръщал и се задавил, задушил се, че умрял, нещастен случай, ще да е, няма престъпление, няма напрежение.Ми ся?
Изгоря БОСА, изгоряха парите,заключава Ангата, изгоряха и другите.Ко ша прайм брачед?
Незнам :nenam:
Отиваме отпред към къщата и минаваме през двора там, един баш джанбазин стяга багажа ша тръгва.Този е "Баш"не е като мен ала-бала.Гледаме товари багажника, не е толкова чист товара
Ангата мисли бързо пича, нали си му е свободен кеша от 6 клас нагоре не го е товарил и чатка бързо.
-Брачет, ти ша ни спасиш.
-А
-Взимаш брачеда с теб в багажника, аз плащам на аверчето да те кара с него, той е опасен, тук е всеки месец, спи при нас и ми е разправял и умрял да кара няма кой да го провери.Плаща си, има си маршрут, хора....
А

Анга ти, а ме ша замириса
-Няма страшно, брачет калеката ме е научил,той това му беше хоби, пък ако видиш много зор, отваряш капака, нямаме избор брачетче.
ОК.Май мм.. :nenam:
Гларуса незнае точно, знае само, че не е стока нашата "стока" ама каква е не иска и да знае.Ангата си плаща.Едно е условието, да слушам точно и няма проблеми
Отиваме с Ангата отзад и той нещо го ортосва, знае от калеката.Малко трудно се побира брачеда,зор си дадохме и май малко по главата, ама ша прощава.Така и ние и боса и вуйнта ще е доволна обявява ми Ангата.Той, Ристо и церозата, скоро пак, така та... бърборе Ангата...
Всичко в норматив, още не ми се вярва, че можем ама май всичко можем ние от Кракозия.
Другите са на работа от рано, рано та няма много наплив и ша се потегля.
Първа спирка на границата с Германия,там горивото е на далавера, разпорежда гларуса от Бургас