За пращане на пари с чек?!?!

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Аватар
RobinHood

За пращане на пари с чек?!?!

Мнение от RobinHood »

Искам да попитам понеже мисля да плащам таксата във Виена със чек. Отидох до Централна Кооперативна Банка и им обясних всичко: къде искам да изпратя пари, че искам да е с чек и т.н. От там ми казаха, че няма проблеми и да дойда на следващия ден да си взема чека. Отидох на другия ден и служителката дето беше, ми даде чека. Аз го взех и си тругнах, но малко по-късно когато го разгледах внимателно видях че в долния край пише не :BANK AUSTRIA-CREDITANSTALT, а Toronto - Dominion Bank. Иначе всичко останало по чека си е наред. Искам да попитам дали тези от Виена ще имат проблеми да си осребрят чека или може да ме карат да им изпращам нов чек ? :roll:
Аватар
kurta007

Мнение от kurta007 »

Ще го осребрят споко :)
Аватар
RobinHood

Мнение от RobinHood »

Хахахх..! Kurta007, каква е тая мачка дето се клъмбуцка насам- натам бре? :lol: А, иначе за чека сигурен ли си? Аз също смятам че няма да имат проблеми да го "кешират" набързо, но ме смути малко защо от ЦКБ са написали не тази банка, която им бях написал, а друга. :wink:
Аватар
kurta007

Мнение от kurta007 »

Ами получател е Правителството на Кебек така че от коя банка ще го осребрят няма значение.Някъде тук в форума бях чел че през тая банка в Торонто им минавали всички имигрантски такси и т.н. пък и мисля хората от цкб си знаят работата така че се тревожиш ненужно :)
Аватар
RobinHood

Мнение от RobinHood »

Благодаря ти за отговорите! Наистина малко може би се притеснявам повече отколкото е нужно, но съм си такъв че искам винаги да "изпипвам" нещата докрай, та заради това и попитах. :wink: p.s. A иначе котката е супер! Моного се смяхме с жена ми първия път като ти видяхме картинката! :D :beer:
vanio

Мнение от vanio »

Много труден начин за плащане си избрал. Можеше просто с банков трансфер да си платиш за минути
vanio
Аватар
RobinHood

Мнение от RobinHood »

Да, така е! Така или иначе нали има два начина за плащане и ние избрахме единия. :wink:
Аватар
pantera
Обратна връзка:

Мнение от pantera »

vanio написа:
Много труден начин за плащане си избрал. Можеше просто с банков трансфер да си платиш за минути
Труден ,но струва само 7 евро.Другия начин излиза около стотина лева мисля беше,може и повече зависи с коя банка ще работиш.
Успех!
Да живееш без някои от нещата, които искаш е неразривна част от щастието. Бъртранд Ръсъл
Аватар
RobinHood

Мнение от RobinHood »

Ами аз всъщност вече си взех чека. Ползвах Централна Кооперативна Банка. :wink:
Аватар
Jeeves

Мнение от Jeeves »

Начинът никак не е труден, напротив, даже е много лесен.
На нас миналата година ни издадоха чека за 20 мин и точно това пишеше - Торонто доминиум банк.
Споко! Всичко е наред и така трябва да бъде :)
Успех
Аватар
Jeeves

Мнение от Jeeves »

... забравих. Наистина това е най-евтиният начин.
Аватар
RobinHood

Мнение от RobinHood »

ОК,мерси за инфото. То пък сега като отидохме да пратим документите за Виена, от UPS като видяха чека, питаха дали е поименен и че те, видиш ли "не носят отговорност" ако не пристигне. И казаха че по принцип няма проблеми с другуги чекове и че хората си пращат по принцип, но ако станело нещо те нямало да са отговорни. Ние естествено казахме че чека може да се осребри само и единствено от Bureau d'immigration du Québec, но всъщност така като се замисля ме полазват нотки на съмнение в собствените си мисли. Наистина, може ли някой неблагоразумен митничар или пощенски служител да се "облагодетелства" от чека или не? Баси, навсякъде само тревоги и притеснения през цялото време!!!! :roll: :?: :roll:
Аватар
Jeeves

Мнение от Jeeves »

Не може бе хора, споко. Много ви е хванала параноята. Аз като пращах нашия чек - УПС изобщо не знаеха, че има чек. Казах, че има документи - и то си е така. Забравете съмненията... защото не виждам по-сигурен начин да си изпратите чека с документите. Ще си го следите и по нета и ще е там за по-малко от 24 часа. Няма място за притеснение :)
Успех
Аватар
RobinHood

Мнение от RobinHood »

Еееххх...Jeeves мерси! Че до сега се бехме замислили за тоя пуст чек и изглеждахме ето така - :shock: :roll: :shock:
userboard

?

Мнение от userboard »

А за плащане с такъв чек трябва ли да имам открита сметка в съответната банка (в случая ЦКБ) или мога да отида с левовата равностойност на таксата в CAD и направо да ми издадат чек? :?: Може би има някаква разлика в таксите?
Заключено