За пращане на пари с чек?!?!
За пращане на пари с чек?!?!
Искам да попитам понеже мисля да плащам таксата във Виена със чек. Отидох до Централна Кооперативна Банка и им обясних всичко: къде искам да изпратя пари, че искам да е с чек и т.н. От там ми казаха, че няма проблеми и да дойда на следващия ден да си взема чека. Отидох на другия ден и служителката дето беше, ми даде чека. Аз го взех и си тругнах, но малко по-късно когато го разгледах внимателно видях че в долния край пише не :BANK AUSTRIA-CREDITANSTALT, а Toronto - Dominion Bank. Иначе всичко останало по чека си е наред. Искам да попитам дали тези от Виена ще имат проблеми да си осребрят чека или може да ме карат да им изпращам нов чек ? 

- pantera
- Обратна връзка:
Труден ,но струва само 7 евро.Другия начин излиза около стотина лева мисля беше,може и повече зависи с коя банка ще работиш.vanio написа:
Много труден начин за плащане си избрал. Можеше просто с банков трансфер да си платиш за минути
Успех!
Да живееш без някои от нещата, които искаш е неразривна част от щастието. Бъртранд Ръсъл
ОК,мерси за инфото. То пък сега като отидохме да пратим документите за Виена, от UPS като видяха чека, питаха дали е поименен и че те, видиш ли "не носят отговорност" ако не пристигне. И казаха че по принцип няма проблеми с другуги чекове и че хората си пращат по принцип, но ако станело нещо те нямало да са отговорни. Ние естествено казахме че чека може да се осребри само и единствено от Bureau d'immigration du Québec, но всъщност така като се замисля ме полазват нотки на съмнение в собствените си мисли. Наистина, може ли някой неблагоразумен митничар или пощенски служител да се "облагодетелства" от чека или не? Баси, навсякъде само тревоги и притеснения през цялото време!!!!

Не може бе хора, споко. Много ви е хванала параноята. Аз като пращах нашия чек - УПС изобщо не знаеха, че има чек. Казах, че има документи - и то си е така. Забравете съмненията... защото не виждам по-сигурен начин да си изпратите чека с документите. Ще си го следите и по нета и ще е там за по-малко от 24 часа. Няма място за притеснение 
Успех

Успех
?
А за плащане с такъв чек трябва ли да имам открита сметка в съответната банка (в случая ЦКБ) или мога да отида с левовата равностойност на таксата в CAD и направо да ми издадат чек?
Може би има някаква разлика в таксите?