За плащане до Виена

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Аватар
RobinHood

За плащане до Виена

Мнение от RobinHood »

Здравейте!
Искаме да попитаме, ако платим таксата посредством сертифициран чек, дали трябва да си пиша само моето име на него като подател( само да отбележа че аз съм водещия кандидат) или и на съпругата ми. Благодаря!
Аватар
dtodorova

Мнение от dtodorova »

Здравей!
Пише се само името на водещия кандидат, адресът и мотивът за плащане.
Тук http://www.bgcanada.com/portal/index.ph ... icle&id=81 можеш да прочетеш точните думи.
Аз (като водещ кандидат) написах това и нямах проблеми!
Успех!
Аватар
RobinHood

Мнение от RobinHood »

Супер! Благодаря ти за бързия отговор! А още едно въпросче, ти(Вие) как пратихте документите? Имам предвид с коя фирма? А също и да питам..: нали чека (оригинала) трябва да го пратя със документите, за да може те там да си го осребрят. Нали правилно съм разбрал? :wink:
Аватар
Jeeves

Мнение от Jeeves »

Moже да напишете освен името на водещия и "+ epoux" или "+ spouse";
Фирмата за мен е UPS;
Пращате оригинала на чека, като си правите едно копие за вас за всеки случай.
Аватар
totev

Мнение от totev »

една час от чека, трябва да остане при теб, като доказателство че си платил, хубаво е да го преснимаш, но каква тежест има това ако се загуби нещо пратката/което е почти невъзможно при UPS ,DHL/ не знам.
...мразя мастика без айрян...
Аватар
Jeeves

Мнение от Jeeves »

totev, не знам коя част от чека трябва да остане при теб, като чекът е голям колкото обикновена банкнота и просто няма какво да остане за теб, ако не искаш да го скъсаш.
Аватар
kurta007

Мнение от kurta007 »

Още един глас за UPS -55 лв ни взеха до Виена. Иначе аз пратих оригинала ,мисля че чека не може да се преснима,самия ксероск има защита и изважда черна бланка (тва съм го виждал с очите си) :) .Пък и да успееш някакси да со снимаш то тва копие НЯМА никаква стоиност и няма да ти върши работа
Аватар
Jeeves

Мнение от Jeeves »

kurta007, ние навремето го снимахме нашия без проблеми. Всичко си беше ок при копието.
Аватар
totev

Мнение от totev »

може, моя беше формат А4, и имаше част която трябваше да остане при нас.Ти знаеш по-добре, аз не го пращах от България,може да са различни
...мразя мастика без айрян...
Аватар
kurta007

Мнение от kurta007 »

Може Jeeves
,явно че при нас е било от самия ксерокс,щото пробвах и левове да преснимам и излизаха черни бланки :D.На мен ми е интересно кво става ако се загуби тоя чек ,можеш ли да го анулираш и колко пари ще ти струва тва анулиране
Последно промяна от kurta007 на Пет Юли 07, 2006 7:21 am, променено общо 1 път.
Аватар
Jeeves

Мнение от Jeeves »

Да не се случва. Получиш ли си accuse-то - всичко е ОК.
Аватар
RobinHood

Мнение от RobinHood »

Ее.е.ееййй.., хора! Много Ви благодаря за полезната информация която ми дадохте! Супер сте! :wink: :beer: :beer: :beer:
Аватар
dtodorova

Мнение от dtodorova »

Ние си направихме копие на чека (без проблем).
Документите изпратихме по пощата, препоръчано с обратна разписка. Слава богу, нямахме проблеми!

Изпратени документи: 26.05
Получени във Виена: 30.05
Получено писмо от Виена: 03.06
Dee

Мнение от Dee »

kurta007 написа:На мен ми е интересно кво става ако се загуби тоя чек ,можеш ли да го анулираш и колко пари ще ти струва тва анулиране
pishesh molba v bankata za anulirane, te pravqt proverak dali ne e osrebren, i ako ne e, plashtash za anuliraneto i posle za povtornoto izdavane.
az predi godini prashta 110 USD, za anulirane mi vzeha 25, za prashtane po 10 na pyt.
sega moje bi e po-evtino.

d
Аватар
Helena

Мнение от Helena »

RobinHood написа:Супер! Благодаря ти за бързия отговор! А още едно въпросче, ти(Вие) как пратихте документите? Имам предвид с коя фирма? А също и да питам..: нали чека (оригинала) трябва да го пратя със документите, за да може те там да си го осребрят. Нали правилно съм разбрал? :wink:
Аз пратих документите с TNT, струваше 63 лв. и на следващия ден бяха там. Но нямам още писмо от Виена :x :x
Иначе чекът го издадох в ЦКБ по съвет на много от хората във форума, и успях да го ксерокопирам без никакъв проблем. :)
Заключено