ниво на френски

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
s.b.

ниво на френски

Мнение от s.b. »

здравейте
какво ниво на френски ми е необходимо при положение, че по всички по-важни показатели(трудов стаж, професия, банкова референция и образование) имам максимумя ми е необходимо. В момента карам 1-2 ниво на campus и смятам да изкарам 3-4. Дали ми е достатъчно
Аватар
Welder

Мнение от Welder »

Дет се вика и DELF да изкараш, не говориш ли на интервюто, все едно нищо. Опитвам се да ти кажа, че никой не може да ти каже какво ниво на френски да покриеш за да изкараш интервюто. Може да се оправиш и с 1-во ниво, може да си изкарал 3-то ниво и пак да се умоташ. Важното е да разбираш какво ти говоря и да отговаряш адекватно, ако ще да си се подготвял сам. Нивото на френски, което ти е необходимо не се мери със сертификати а с реални знания, които да покажеш в разговра.

PS: Не оставяй с впечетлението, че сертификатите са безмислени- напротив. Ако покажеш сертификат от общопризната школа, ще е в твой плюс, макар, че никой официално не ти го изисква. Ако обаче не подплатиш сертификатите с някакви знания, плюсът може да се превърне в минус!

Успех!
Аватар
kurta007

Мнение от kurta007 »

Зависи колко точки имаш,можеш да си ги изчислиш тук:

http://geocities.com/go_to_quebec/index02a.htm
Аватар
ivanko13
Модератор

Re: ниво на френски

Мнение от ivanko13 »

s.b. написа:здравейте
какво ниво на френски ми е необходимо при положение, че по всички по-важни показатели(трудов стаж, професия, банкова референция и образование) имам максимумя ми е необходимо. В момента карам 1-2 ниво на campus
Не споменаваш нищо за възраст. Ако и там си на максимум или около него не се притеснявай за езика, елементарни познания по френски ще са ти достатъчни за да успееш на интервюто, т.е. 2 ниво на Campus и усилена подготовка по въпросите за самото интервюто е напълно достатъчно.
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Заключено