КЪДЕ В КАНАДА КАТО РОДИШ ЦЯЛОТО СЕМЕЙСТВО СТАВАТ ГРАЖДАНИ

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
alen vid

ахааааахахахахахх - умрях от смях .!!!!!!

Мнение от alen vid »

miteto написа:Верния отговор е на Колето. Обаче има още един вариант, който много малко хора го знаят. Ако родиш повече от едно дете в Канада и имаш статут на "Special Canadian Resident" и събираш необходимите точки, ставаш автоматично гражданин преди да са изтекли трите години. Как се набират точките за "Special Canadian Resident":
Проверката се извършва от департамента на "Ministry of True Canucks and Patriotic Heritage":
- ако можете да пеете химна "O, Canada" отзад напред: 7 точки.
- татуировка на кленов лист: 6 точки на глезена, 8 точки на дупето, 12 точки на челото
- знаеш поне 7 псувни против САЩ: 4 точки
- можеш аргументирано да спориш поне 89 минути че канадците са най-добри на хокей в света: 6 точки
- можеш да определиш само на вкус със завързани очи в коя от седемте халби има Molson Canadian: 5 точки
- специален бонус за живеещите в BC - можеш да завъртиш джоинт за 14 секунди: 3 точки
- специален бонус за живеещите в Онтарио - появявал си се поне един път в челните редици на Pride Parade: 6 точки
- специален бонус за живеещите в Албърта - можеш да яздиш бик седнал наопаки на 5 пайнта бира: 4 точки
- специален бонус за живеещите в Манитоба - можеш да седиш отвън през зимата на вятър 50 км/час по риза и индиански мокасини: 6 точки
- специален бонус за живеещите в Квебек - знаеш поне 5 псувни включващи черковни посуди и символи и можеш да говориш с французин на френски поне 15 минути без той да разбере и дума: 5 точки
Минимален праг: 28 точки

Мите,
абе може и да хвана бонуса бе ......... , я виж сега :
1. значи, като отпочна един ми ти разговор с французина - където всичките ми ти "моа ...., тоа ......" ги заместя с местният им еквивалент : "муи ...... , туи " и т.н. - значи все си мисля че,няма да имам проблеми !@???
2. псувните, изреждам : "коолис" , "сци" , "таабарнак" , "таабарнуш"
"крис" ..............!!!!
последната псувня се употребява в конструкци от рода на :
""Крис дъ ви саль "

Казвай Мите , - ставам ли да фатам бонуса а ?
Аватар
Agi

Мнение от Agi »

:) Стига бе, то по тая логика всички дето сме в Квебек веднага трябва да ни дадат гражданство, по точката с псувните
аз го докарвам на повече от 5 и то от раз, та даже знам и различни "версии":
1.табарнак, 2.табарнуш, 3.табарует, 4.калис/каалис, 5.ости/сци, 6.крис
и последната псувня я научих в метрото - 7. сибоар :D ама много ми се спеше, та не си спомням точно кво църковно нещо значи

смятам, бонуса е за мен
People they come together
People they fall apart
No one can stop us now
'Cause we are all made of stars ...
alen vid

аааааааааааааааа не !

Мнение от alen vid »

Agi написа::) Стига бе, то по тая логика всички дето сме в Квебек веднага трябва да ни дадат гражданство, по точката с псувните
и последната псувня я научих в метрото - 7. сибоар :D ама много ми се спеше, та не си спомням точно кво църковно нещо значи

смятам, бонуса е за мен
Ааааааааааааааа НЕ ! - Agi, гледай си работата , никъв бонус за теб.. :D
и май ,не се казва : "калис " , а " коолис "
там в Монреал нещто сте го изопачили правилният кебекуаски , аааааааа :evil: :evil: :evil:
Eagle
Напуснал форума

Re: аааааааааааааааа не !

Мнение от Eagle »

alen vid написа:
Agi написа::) Стига бе, то по тая логика всички дето сме в Квебек веднага трябва да ни дадат гражданство, по точката с псувните

смятам, бонуса е за мен

там в Монреал нещто сте го изопачили правилният кебекуаски , аааааааа :evil: :evil: :evil:

Между а и о е :wink: . А къде забравяте коолин :) Аз в началото си мислех, че само по-така средите ги ползват тия "блага", но след това установих, че е едва ли не масово без оглед на образование и среда/ с малки изключения разбира се/ :) :)
alen vid

Re: аааааааааааааааа не !

Мнение от alen vid »

Eagle написа:
alen vid написа:

смятам, бонуса е за мен

Между а и о е :wink: . А къде забравяте коолин :) Аз в началото си мислех, че само по-така средите ги ползват тия "блага", но след това установих, че е едва ли не масово без оглед на образование и среда/ с малки изключения разбира се/ :) :)
О'К , о'к - съгласен неам претенци, до мен седи един приятел кебекуа , и ми казва че, имаш право .
Аватар
Agi

Мнение от Agi »

Нищо не сме изопачили, казах че има различни версии
в наше монреалско село така си се псуват
вярно е че, има и разни индивиди дето викат "мое льо, жу се ПО льо" ама не ги знам те от къде са
тва са само подробности, твойто коолис се брои, но така или иначе моите псувни са повече
мда, боносът си е за мен :D
People they fall apart
No one can stop us now
alen vid

eeeeeeeeeeeeeeeeei

Мнение от alen vid »

Agi написа:Нищо не сме изопачили, казах че има различни версии
в наше монреалско село така си се псуват
вярно е че, има и разни индивиди дето викат "мое льо, жу се ПО льо" ама не ги знам те от къде са
тва са само подробности, твойто коолис се брои, но така или иначе моите псувни са повече
мда, боносът си е за мен :D
Ееееееееееееееееееееей , не ми се прави на отворко/а :D :D :D
аре ми преведи тогава кат знаеш толкоз кебекарски , следния израз:
"Муй , уе , уе , муй , ж'во фаи со лйо лъо " ? а ? - аре да те видя сега :D :D :D :shock:
Аватар
Agi

Мнение от Agi »

Moi, je vais faire ça - тва ли е
айде няма смисъл да се дърлим за квебешките им мохабети, 'секо село си има своите "езикови особености"
ти пИчелиш :)
People they fall apart
No one can stop us now
alen vid

Мнение от alen vid »

Agi написа:Moi, je vais faire ça - тва ли е
айде няма смисъл да се дърлим за квебешките им мохабети, 'секо село си има своите "езикови особености"
ти пИчелиш :)
:D :D :D

C'est moi qui vais fair ça tout suite .

:beer: :beer: :beer:

айде от мен да мине - наравно сме :beer: :beer: :beer:
goliamo revane

Мнение от goliamo revane »

По моя край се чуват и неща от сорта на:
"сен сакраман д'ести д'анфан дьо шарю..."
A иначе като думичка прибавям към вашата колекция "виярж"...
Всичко хубаво в живота е или неморално, или незаконно, или от него се пълнее...
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Туй "льо" и "лйо" са различни неща :shock: ?
Егати, то сложно, дълбоко и колоритно до безобразие :evil:, знаех си че по-добре да не се захващам с този език, прекалено е труден !
Циганите - на Сатурн !
Аватар
Agi

Мнение от Agi »

A иначе като думичка прибавям към вашата колекция "виярж"..
кво значи точно таз дума, правейки асоциации с фАир и нАйж, си мисля че трябва да е виерж май?
то вярно, че в наши дни рядко може да срещнеш девственица, ама и идея си нямах,че е и обидна дума :)
People they fall apart
No one can stop us now
jimi

RE

Мнение от jimi »

Здравейте!
Сега ще споделя един история от времето когато бях още в БГ и да
го кажа така надавах ухо на всяка информация за Канада.Та годината беше 2000 и се запознавам с един пич помолен да напусне Канада защото не са спечелили делото за легална имиграция в канадския съд.Те са дошли 1997 година с туристически визи и достатъчно пари за да не работят необходимия срок докато им гледат делото.Та междувременно им се ражда и детенце.След като не спечелват делото те опитват и варианта с детео да останат и да отгледат бъдещия канадец при което отговора е бил следния ( по памет ) ..Ми вие си ходете пък ние ще се погрижем за поданика си ...
Та имам следното ппедложение кум консервите : Променете си имиграционната процедура за желаещите да станат родители.
Тогава ще помогнем на хората като Даринна.
goliamo revane

Мнение от goliamo revane »

Отговор към въпроса на Agi- по принцип повечето кебешки "обидни думи" идват от църковните им термини. Тази идва от La vierge Marie. Не се превежда буквално.
Всичко хубаво в живота е или неморално, или незаконно, или от него се пълнее...
Заключено