Интервю 13/04 - успешно

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Petrova_bs

Интервю 13/04 - успешно

Мнение от Petrova_bs »

Здравейте, :wave2: за радост и ние минахме и понеже знам как инфо от рода "и ние минахме, лесно е" не ми върши работа, :conf: ще ви разкажа подробно:
Аз водещ кандидат - 28 г. висше право, работя по слециалността от 3 г., друг стаж 2 1/2 г. по време на обучението (призна ми го целия). Френски посочено 7/7 (повишено на 9/9), англ. 5/5 (повишено на 8)
Съпруга ми - 30 г. инженер телекомуникации, работи по специалността - 8 г., френски 5/5 (остави го толкова) англ. 4/4 (намалено)
Едно дете на 2 г. - не го водихме (изрично го пише). Бяхме облечени с ежедневни костюми, без вратовръзки и други такива.
Интервюто: Г-н Леме е слаб на около 45 г. с бяла коса и мустаци с работен костюм с вратовръзка, много усмихнат. Преводачката също предразполага и се усмихва. Влязохме и ни посрещна с "Бонжур, ву -з-але биен?.... изречение, което не разбрахме :nenam: " Помолих да повтори, след това веднага ме пита защо искаме да имигрираме, а още не бяхме си оставили чантите (пред бюрото му има само 2 стола, чантите на земята). Явно отговорих доста бързо и ясно, защото забърза още повече и без друго бързото темпо. На два пъти го молих да повтаря, до преводачката не опрях. Основно пита мен, и не спря дори като проверяваха документите.
-къде ще се установите в Квебек?
-само в гр.... ли сте живяла?
- а в кой друг град?
- в какво се изразява работата ви?
-Знаете ли дали можете да я практикувате в Квебек?
-Какво работят приятелите в Квебек?
-От колко години живеят там?
Въпросите са разбъркани. На английски ме пита дали го говоря, отговорих: "Да, разбира се. Квебек е двуезичен"
После премина към мъжа ми. Въпросите бяха по работата, минала и настояща, къде и колко е учил езика. Пита го на английски къде го е учил. На няколко пъти му повтаряха въпроса, а веднъж му и преведоха на български. Успях да се намеся само на 2 места където трябваше да се обясняват недоразумения с имената на фирмите в които е работил. В крайна сметка останах със следните впечатления:
* Определя си бързината на говорене според кандидата.
* Интересува го квалификация, мотивация и език.
* Разглежда с интерес допълнителни материали (ние носихме доста)

!!!! И най-важно е да не мълчите!!!! по добре грешно, но да говорите или дори да мънкате и жестикулирате.

Ами май е това, ако някой го интересува конкретно за професията ми (знам колко се притеснявах аз, заради нея) да ме пита, готова съм да обяснявам подробно.

Късмет на всички след нас!
Изображение
sirius
Обратна връзка:

Мнение от sirius »

:beer: :beer: :beer:
DCS-31Oct2005
инт-вю-14Апр06;върнатза фр.(1г)
16Nov06 атестасион;17Nov06>Виена
1Дек06 тел.инт-ю-ОК
11Jan07 сертиф-т;26Jan>Бук-щ
18Jun07баркодове
10Jul07 медиц(3АвгВИТА 27авг-ОК)
11Sep07-покана за виза
18Oct07-виза
6Nov07-Vancouver
nobleman

Мнение от nobleman »

:D Bravo na Vas ... :tuut: Aide leka protzedura i na lqtoto hva6taite samoleta... :haplio:
I da po4erpite burgaskata grupa... :beer2:
Uspeh!!!
lilava

Мнение от lilava »

Честито и от нас!
:partysmiley:
Заключено