Аз водещ кандидат - 28 г. висше право, работя по слециалността от 3 г., друг стаж 2 1/2 г. по време на обучението (призна ми го целия). Френски посочено 7/7 (повишено на 9/9), англ. 5/5 (повишено на

Съпруга ми - 30 г. инженер телекомуникации, работи по специалността - 8 г., френски 5/5 (остави го толкова) англ. 4/4 (намалено)
Едно дете на 2 г. - не го водихме (изрично го пише). Бяхме облечени с ежедневни костюми, без вратовръзки и други такива.
Интервюто: Г-н Леме е слаб на около 45 г. с бяла коса и мустаци с работен костюм с вратовръзка, много усмихнат. Преводачката също предразполага и се усмихва. Влязохме и ни посрещна с "Бонжур, ву -з-але биен?.... изречение, което не разбрахме :nenam: " Помолих да повтори, след това веднага ме пита защо искаме да имигрираме, а още не бяхме си оставили чантите (пред бюрото му има само 2 стола, чантите на земята). Явно отговорих доста бързо и ясно, защото забърза още повече и без друго бързото темпо. На два пъти го молих да повтаря, до преводачката не опрях. Основно пита мен, и не спря дори като проверяваха документите.
-къде ще се установите в Квебек?
-само в гр.... ли сте живяла?
- а в кой друг град?
- в какво се изразява работата ви?
-Знаете ли дали можете да я практикувате в Квебек?
-Какво работят приятелите в Квебек?
-От колко години живеят там?
Въпросите са разбъркани. На английски ме пита дали го говоря, отговорих: "Да, разбира се. Квебек е двуезичен"
После премина към мъжа ми. Въпросите бяха по работата, минала и настояща, къде и колко е учил езика. Пита го на английски къде го е учил. На няколко пъти му повтаряха въпроса, а веднъж му и преведоха на български. Успях да се намеся само на 2 места където трябваше да се обясняват недоразумения с имената на фирмите в които е работил. В крайна сметка останах със следните впечатления:
* Определя си бързината на говорене според кандидата.
* Интересува го квалификация, мотивация и език.
* Разглежда с интерес допълнителни материали (ние носихме доста)
!!!! И най-важно е да не мълчите!!!! по добре грешно, но да говорите или дори да мънкате и жестикулирате.
Ами май е това, ако някой го интересува конкретно за професията ми (знам колко се притеснявах аз, заради нея) да ме пита, готова съм да обяснявам подробно.
Късмет на всички след нас!