въпрос за НАЧАЛНИ УЧИЛИЩА

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Успех с детенцето, не е лесно сам !!! Питай, то непознатото си е страшничко понякога.

Докторът може да си вземе пример от теб :wink:
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
bravo

Мнение от bravo »

Moje, ama nali e maj, triaa da piska, sigur 6tot e ot silnia pol!! :lol: :lol:

Dok, ne mi se vrazvai :beer: :beer: :beer:
Аватар
avve
Обратна връзка:

Мнение от avve »

всъщност може да ми помогнете като ме ориентирате къде се намира т.е. в кой квартал е следния адрес !? опитвах се многократно да се ориентирам по картата на Монреал, но безуспешно! за да добия представа къде ще се установя трябва все пак да знам как се казва квартала! :roll:
Последно промяна от avve на Сря Апр 19, 2006 7:16 am, променено общо 2 пъти.
Savoir c'est pouvoir!
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

това е така наречения "бг квартал" - до ул. Кент, Кот-де-Неж, съвсем близко до бг училището :)

http://www.google.ca/lochp?hl=en&tab=wl ... icial_s&q=

уф, нищо не се вижда - напиши си кода - H3W 1K8 и гледай или в гугъл или в МСН

http://mappoint.msn.com/

виж сателит, училища, магазини - всичко си има
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Аватар
Леля Екимка
Диване
Обратна връзка:

Мнение от Леля Екимка »

Bourret е зад Еврейската болница (първата успоредна на Кот-Сент-Катрин) - много близо до оранжевото метро.
Представителна извадка тип "паплач"
Изображение
Аватар
VanBC
Модератор

Re: въпрос за НАЧАЛНИ УЧИЛИЩА

Мнение от VanBC »

7George написа: ... 2. Записват се в най-близкото квартално училище. Решават в кой клас да бъде според това какво е учило детето в България и владеенето на езика...
При нас (в Британска Колумбия) класът в който ще е детето се пределя единствено от възрастта му. Първи клас се започва на 6 години.
Obey gravity ... It's the law!
Аватар
Леля Екимка
Диване
Обратна връзка:

Мнение от Леля Екимка »

Като допълнение, ако адресът е на Буре, много е вероятно детето да бъде записано в училището на ул. Дюпюи Les 5 continents
Представителна извадка тип "паплач"
Изображение
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

... и кака Елиа да му стане класна :wink:
tochica

Мнение от tochica »

в тези теми винаги ми е интересно как щом като системата на образование в БГ е толкова изостанала според коментарите , децата идват и за една-две години изпреварват останалите , стават първи , вземат награди .
да са живи и здрави всички , но не мисля че трябва да се поставя под подобен знаменател образователната система в БГ .
"искам да ми е интересно , иначе няма да играя "
карлсон , който живее на покрива .
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

tochica написа:в тези теми винаги ми е интересно как щом като системата на образование в БГ е толкова изостанала според коментарите , децата идват и за една-две години изпреварват останалите , стават първи , вземат награди .
да са живи и здрави всички , но не мисля че трябва да се поставя под подобен знаменател образователната система в БГ .
Точице, не мисля, че между българските деца и образователната система в България има нещо общо. По-точно изобщо не мисля, че системата е в основата на интелигентността на децата. Същото важи и за Канада. Тук образователните възможности са несравними. Та само огромната разлика в библиотеките е достатъчна. Да не говорим за потенциала на комплекси като Scienceworld във Ванкувър. Обаче тукашните дечица са си по-тъпички, въпреки системата. Както и българските деца са по-интелигентни, въпреки системата и въпреки "научните изследвания" на разни нещастни английски професори.
Нещо повече - интелигентността на българските деца се проявява най вече в тукашната среда. Най-малкото защото те умеят да се възползват от наистина ценните ресурси.
На моят син му трябваха 7-8 месеца за да проговори перфектно английски и да шашне не само учителите си но и мен самия. Това чудо изобщо не виждам как можеше да стане в България, дори и да го бях сложил в англоговоряща среда. Достъпа до тези ценни ресурси (книги, мултимедия, образователни програми и т.н. и т.н.) е ключа за бараката в случая с интелигентните деца.
Затова мисля, че системата тук е добра за добрите и е без значение за безхаберните. ;)
8) :beer: :beer: :beer:
Аватар
bbb

Мнение от bbb »

pak vicove :) Eh che veselo :)
tochica

Мнение от tochica »

предполагам , че си прав Мр Гийк ,
аз не поставям на съмнение капацитета на децата от БГ , и аз съм учила там , и считам , че съм получила добро образование ,
но за да просперира едно дете , не е необходимо само да има амбиция и желание , както и природни заложби , подготовката е съществена част от успеха .
в този смисъл аз само си затвърждавма мнението , че българските деца , идвайки от училище в БГ , имат по-висок процент на успеваемост в Канада именно поради факта , че са добре подготвени .
оттам нататък ресурсите на местната система само им помагат .

аз лично съм учила езици в БГ , и съм на мнение , че по-добре се учи език в езикова гимназия в БГ отколкото тук .
но , разбира се , за всеки положението и средата е различна .
"искам да ми е интересно , иначе няма да играя "
карлсон , който живее на покрива .
Аватар
avve
Обратна връзка:

Мнение от avve »

според мен проблема с нашата образователна система е в липсата на мотивация на младежта и ненормалната среда, в която живее! защото как иначе да си обясним факта, че в началото децата стартират много добре и после - на финала - излизат даже неграмотни - не си знаят собствения език! а да не говорим за така прекрасно написаните ни учебници и така силно мотивираните ни преподаватели! няма какво да се лъжем - проблемите на обществото и изобщо на държавата ни рекушират в образователната система и изобщо няма какво да умуваме за "прекрасното " ни образование! всички знаем за какво става въпрос!
Savoir c'est pouvoir!
Аватар
avve
Обратна връзка:

Мнение от avve »

нещо се пообърках - извинете ме за тези съобщения! :oops:
Последно промяна от avve на Вто Апр 11, 2006 2:55 am, променено общо 1 път.
Savoir c'est pouvoir!
Аватар
avve
Обратна връзка:

Мнение от avve »

съжалявам!
Savoir c'est pouvoir!
Заключено