За справката от НОИ (трудов стаж)

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Аватар
Дякон Игнатий

Мнение от Дякон Игнатий »

boriss написа:Nqkoi hora ste mnogo dalech ot istinata i ot ponqtieto burokraciq. Kato doidete w Canada shte wi se izqsni kartinkata.
Dokument ot NOI iskat zashtoto trudowa knijka i razni belejki ot rabotodatel moje wseki da si napishe, a udostowerenieto ot NOI moje lesno da se proweri.
Washe prawo e de reshite dali da izpratite ili ne, no reshenieto za washata kandidatura go wzema tozi, koito wi e poiskal dokumenta.

P.S. Interesno, che tezi koito dawat takiwa syweti oshte sa w BG.
Няма да е лошо ,чадо, и ти да знаеш какво приказваш....И ти не си в час ,ама простено да ти е .....То и визите миналата година бяха свършили,ама какво да те прави човек, на тебе ти е лесно,ми ние какво да кажем..........'земи удари един "Лексотан " , та да са куртулисаш най-накрая.................
А за въпросните бележки от НОИ :
Канадския гавърнмънт и българсия такъв си пърдят в едни гащи и не им пука за никой......................................
И само си спомни ти какви ги плещеше докато беше в Бг-то.....................па тогава се изказвай като Ленин
НАПРАВИ НЕЩО ЗА РОДИНАТА-ЕМИГРИРАЙ
Аватар
DIMELBE

Re: ABE NE SE SAMNIAVAI

Мнение от DIMELBE »

alen vid написа:A kolkoto do tova koe e izri4no i koe ne - mogesh da se osvedomish ot tuk : http://www.immigration-quebec.gouv.qc.c ... _%20AN.pdf

i ako vidish niakade 4e pishe IZRI4NO TRUDOVA KNIGKA shte mi doidesh nagosti na moia izdragka
Ами точно, че никъде не е уточнено какъв точно документ - трудова книжка или въпросната бележка - кой каквото има това да носи - а относно - кой ми е казал за въпросните бележки - казвали са ми го хора, които също са предполагали, че трябва да се предоставят и трудови книжки и бележка от НОИ /и аз ги попитах НО ЗАЩО?/- не виждам защо трябва да се нападаме - нали за това е този форум - за да се съветваме, може аз да греша и смятам в крайна сметка за по-сигурно /както разбирам на Вас са Ви искали този документ/ ако успея до интервю да извадя и такава бележка! Благодаря за предложението! А относно въпросът за трудовите книжки - ДА ксерокопие дадохме - нотариално заверено с превод - нещо ненормално ли изглежда? Никой не ни каза от Виена - че трябва да предоставим още нещо!
Още веднъж благодаря за информацията, която давате - че на интервюто са ви искали въпросната бележка - ТОВА Е ВАЖНО!
"Може да си разочарован ако не успееш, но си обречен ако не опиташ"!!!
DOLPH

Мнение от DOLPH »

Здравейте! Единствените изисквани документи на интервюто и във Виена са Трудови книжки и/или Служебни бележки. Няма други бележки, да не говорим от НОИ, НО случая с човека, пуснал тази тема е по-различен и може би ще му се наложи да прибегне до друг вариант освен трудова книжка. В случай,че има каквито и да било проблеми с трудова книжка и т.н няма проблеми да се докаже стаж с каквото и друго да е(трудови договори, УП-3,бележки от НОИ). НО ДА ИМА ЧОВЕК ТРУДОВА КНИЖКА(КОРЕКТНО ПОПЪЛНЕНА) И ДА СИ ВАДИ БЕЛЕЖКА ОТ НОИ НЕ Е В НАША ПОЛЗА. НИЩО ЛОШО, ПРОСТО ЩЕ УСЛОЖНИМ ПРОЦЕДУРАТА ЗА ИДВАЩИТЕ СЛЕД НАС. Така че е добре да се помисли, че престараването може да отреже пътя на друг кандидат емигрант!
Аватар
DIMELBE

Мнение от DIMELBE »

DOLPH написа:Здравейте! Единствените изисквани документи на интервюто и във Виена са Трудови книжки и/или Служебни бележки. Няма други бележки, да не говорим от НОИ, НО случая с човека, пуснал тази тема е по-различен и може би ще му се наложи да прибегне до друг вариант освен трудова книжка. В случай,че има каквито и да било проблеми с трудова книжка и т.н няма проблеми да се докаже стаж с каквото и друго да е(трудови договори, УП-3,бележки от НОИ). НО ДА ИМА ЧОВЕК ТРУДОВА КНИЖКА(КОРЕКТНО ПОПЪЛНЕНА) И ДА СИ ВАДИ БЕЛЕЖКА ОТ НОИ НЕ Е В НАША ПОЛЗА. НИЩО ЛОШО, ПРОСТО ЩЕ УСЛОЖНИМ ПРОЦЕДУРАТА ЗА ИДВАЩИТЕ СЛЕД НАС. Така че е добре да се помисли, че престараването може да отреже пътя на друг кандидат емигрант!
И аз това имах в предвид още в началото - но явно напоследък във форума е навик да се нападат и обиждат хората - и това наистина е много тъжно!
Мерси за точният отговор - който всъщност обобщава всичко казано дотук!
"Може да си разочарован ако не успееш, но си обречен ако не опиташ"!!!
Аватар
myha

Мнение от myha »

Ta takaaaaa ,yverihte se che ne vi triabvat doc ot noi ,zatova prodaljavaite smelo napred a za tia koito si gi vadiat sami si yslyjniavat jivota i prechat na drygite !!!!
Yspeh na vsichki !!!!
Na edna vrata pishelo ''Ne razbivai, ne vlizai ,niama nishto za kradene '' a ot doly pishelo
'' nie sme dlajni da proverim '' !!!
Cherna Kosmata Raka se e spysnala nad foryma
alen vid

Re: За справката от НОИ (трудов стаж)

Мнение от alen vid »

kurta007 написа:Питането ми е кьм тези които са вадили такьв документ( справка от НОИ за трудов стаж) от кьде точно са го извадили и как се формулира (справка ли е ,удостоверение или нещо друго) тоя документ понеже аз 2 дена си играя и тея от НОИ само ме разкарват насам-натам :? . Говоря за Пловдив, значи отидох пьрво в НОИ (зад бул.Руски )те ми казаха че не знаят за такьв документ и ме пратиха в Агенцията по приходите (до механотехникума) :shock: .От там на информацията ме насочиха на 3 етаж Отдел "Обслужване" след 1 час чакане ми казаха че за прьв пьт чуват за тоя документ и ме насочиха на 2 етаж "Удостоверения" резултата беше сьщия :? .
Потьрсих и в форума но нямаше информация за Пловдив,в една тема видях че тези справки се издават в София в централата на НОИ отдел "Международно спогодби". Някои знае ли освен там дали се издават и другаде тея справки ? И другия ми вьпрос е на тези справки пише ли дльжноста по която си работил или пише само срока

Shte se opitam nakratko da spodelia li4nia si opit - reshenieto si go vsemash ti i nikoi drug, i taka:
Immigrazionnata prozedura za Canada, iziskva shtoto,da predostavish dokazatelstvo za TRUDOVA ZAETOST, takiva dokazatelstva sa :
a) trudova knigka - kopie ot stranizite /certifaied tru copy/ i plus prevoda na angliiski ili frenski.
I / ILI
b) Slugebna belegka ot rabotodatel
/za perioda ot poslednite10godini/, /certifaied tru copy/ i plus prevoda na angliiski ili frenski.
I / ILI
v) Udostoverenie za trudov stag - dokumenta e ofizialen i napalno legalen ,izdava se ot NOI v nego izri4no se upomenava za kade sashtia da poslugi, plus zialata informazia za godini ,rabotodatel zaplata i t.n.

Immigrazionnata prozedura /predvigda i priema / - ne se mrashti ,na nito edno ot tezi dokazatalstva, vzeti zaedno, ili po-otdelno. /vaprosat e da go imash pone ednoto i to da e izriadno /

Immigrazionnata prozedura iziskva shtoto, pri podavane na parvite dokumenti kam Viena pone edno ot gore izbroenite 3 dokazatelstva da im bade izprateno. - originala na sashtoto SHTE TI GO IZISKAT DA IM GO PREDSTAVISH NA SAMOTO INTERVU !

Pri podavaneto na moite dokumenti za Viena - izpratih samo i edinstveno UDOSTOVERENIETO OT NOI prevedeno notarialno zavereno i t.n. /li4en opit/
motiva da napravia tova beshe 4e prevoda i notarialnata zaverka na 12 stranizi ot trudovata mi knigka shte mi izlezat SOLENO kato zena v Lv.- dokato dokumenta ot NOI mi e bezplaten i samo edna straniza - vig tova mi beshe BEZKRAINO PO EVTINO /oste pove4e predi zaminavane v Canada - vseki lev ZA MOETO SEMEISTVO e ot zna4enie/

Na intervuto ,az li4no nosih originala na UDOSTOVERENIETO OT NOI i ne prevedenata mi trudova knigka. /li4en opit/
V prozes na intervuto, intervuirashtia, mi obiasni 4e, vsi4ko e o'k - /spezialno vav vrazka s dokazatelstvoto za trudov stag / - "Da kaza toi - vsi4ko Vi e nared - prozedurata predvigda i pozvoliava i priema bez problemi takova dokazatelstvo - no mu bilo interesno v li4en plan zashto sam reshil to4no tova dokazatelstvo da im predostavia - podadah mu togava trudovata si knigka da vidi kolko stranizi e i mu kazah 4e mi e izleznalo BEZKRAINO PO-EVTINO da preveda kserokopiram i notarialno zaveri samo edin edinstven list otkolkoto trudovata mi knigka !!!!! "

Kurta,
documenta ot NOI , ne e niakakva si BELEGKA a e UDOSTOVERENIE - ti si vsimash reshenieto kvo da pravish i kvo i kade da podavash , vaprosa e ,4e ako reshish da pratish samo NOI BADI SIGUREN 4e niama da navredish na nikoi /nai ve4e na sebe si / , nito pak shte U4ISH IMMIGRATION OFFIcCERS OF CANADA na neshto novo , koeyo te ve4e da ne znaiat 4e i da vzemat da iziskvat i na drugite ottuk natatak PROZEDURATA E BEZKRAINO IASNA I LIBERALNA V TOVA OTNOSHENIE - niamam,az li4no nugda, niakoi da mi kazva shtial li sam da navredia ili ne .
Аватар
myha

Мнение от myha »

Kogato ti go iskat GO DAI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Na edna vrata pishelo ''Ne razbivai, ne vlizai ,niama nishto za kradene '' a ot doly pishelo
Аватар
kurta007

Мнение от kurta007 »

Мерси на всички за изчерпателните отговори :wink: ,ще са полезни за много хора мисля.
За останалите ще кажа че при нас случая е по-различен и никои не ме натиска за този документ но по друг начин просто не мога да докажа целия стаж .Е при така създалата се ситуация аз кво да направя, да си извада тази справка от НОИ и да си докажа стажа и да ми е мирна главата или пак да си направа пас ,да не мога да го докажа и изобщо ако стигна до интервю да ме скьсат но пьк ЕВЕНТУАЛНО няма да го изискват за тези след нас ?????
Изобщо ситуацията е следната тези които са го вадили викат "Нема проблем",тези които не са "Не го вади нема смисал" че на мен не ми се вади или пьк ми е фалшива книжката :)
И изобщо се сьмнявам че някои го е еня какви документи ще изискват на кандидат емигрантите след нас :)
Мерси пак за отговорите,смятам темата за изчерпана поне за мен :wink:
Аватар
zaia
Обратна връзка:

Мнение от zaia »

Всеки сам си решава за своята кандидатура какви документи е най-добре да представи и сам си носи отговорността. Аз съм пратила преведено копие на трудовата книжка с първите документи и се надявам да нямам проблеми, но въпреки това си вадя удостоверение от НОИ за стажа. Не смятам да го показвам докато не ми го поискат, но и не мисля, че е излишно да го имам. Просто това е документ, който е възможно да поискат ако нещо в книжката ги усъмни и аз искам да мога да го представя още на интервюто. Така ще съм по-спокойна.
Късмет и успех на всички и нека има повече усмивки в живота ни :wink:
DOLPH

Мнение от DOLPH »

И изобщо се сьмнявам че някои го е еня какви документи ще изискват на кандидат емигрантите след нас Smile
Тук ми позволи да не се съглася с теб, защото никой не го е еня за следващите и затова в началото ставаше със служебна бележка и без трудова книжка, а сега си говорим за бележки от НОИ.[/code]
Аватар
myha

Мнение от myha »

Ako iskate nosete i krashtelnite na roditelite si a moje i na babite i diadovcite si:)))
DOLPH

Мнение от DOLPH »

Ako iskate nosete i krashtelnite na roditelite si a moje i na babite i diadovcite si:)))
Ама то накрая до там ще се стигне, Myha!! :lol:
Аватар
sneja

Re: За справката от НОИ (трудов стаж)

Мнение от sneja »

kurta007 написа:Питането ми е кьм тези които са вадили такьв документ( справка от НОИ за трудов стаж) от кьде точно са го извадили и как се формулира (справка ли е ,удостоверение или нещо друго) тоя документ понеже аз 2 дена си играя и тея от НОИ само ме разкарват насам-натам :? . Говоря за Пловдив, значи отидох пьрво в НОИ (зад бул.Руски )те ми казаха че не знаят за такьв документ и ме пратиха в Агенцията по приходите (до механотехникума) :shock: .От там на информацията ме насочиха на 3 етаж Отдел "Обслужване" след 1 час чакане ми казаха че за прьв пьт чуват за тоя документ и ме насочиха на 2 етаж "Удостоверения" резултата беше сьщия :? .
Потьрсих и в форума но нямаше информация за Пловдив,в една тема видях че тези справки се издават в София в централата на НОИ отдел "Международно спогодби". Някои знае ли освен там дали се издават и другаде тея справки ? И другия ми вьпрос е на тези справки пише ли дльжноста по която си работил или пише само срока
Ние сме от Варна, но и при нас беше същото ходене по мъките в същата последователност, като в крайна сметка това, което на практика ни дадоха срещу подадена молба и в 7 дневен срок е нашия ПИК код, с който да можем да направим справка в страницата на НОИ в Интернет. Това е справка по месеци и години, като са дадени фирмите и съответната заплата за месец, но не се посочва длъжността. Другият недостатък е, че има информация само от 2000-ната година насам /незнайно защо/ и третия недостатък е, че не е никак кратка, а даже доста по-дълга от информацията в трудовата книжка. Така че ние минахме на вариант превод на трудова книжка, като възможно най-ефтин за възможностите на Варна град. :wink: :)
Документи до Виена - 22.04.06 г.
Accusé - 28.04.06 г.
Интервю - 29.11.06 г. 10.00 h ОК
Документи Букурещ - 19.12.06
Баркодове - 29.03.07
Медицински - 10.04.07
Направени-24.04.-OK - 03.05.
Покана за виза - 1.06.- ВИЗИ 23.06.
DOLPH

Мнение от DOLPH »

Ето това което каза Sneja мисля, че напълно те устройва, kurta007 !! :wink:
Аватар
ivanko13
Модератор

Re: DEN ZA PROSHKA

Мнение от ivanko13 »

alen vid написа: Ama Vie , GOLEMI ALTRUISTI SE IZVADIHTE BRIA BRIA ,BRIA.....- ami sega az kvo da napravia kato ve4e sam ia izvadil tazi spravka DAITE MI SAVET MOLIA VI - DA NE BI DA NAVREDIA NA NIAKOI , 4E VE4E SI POSIPAH GLAVATA S PEPEL [/color]
Като за начало пропиши на кирилица и не приемай толкова лично нещата. :wink:
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Заключено