kurta007 написа:Питането ми е кьм тези които са вадили такьв документ( справка от НОИ за трудов стаж) от кьде точно са го извадили и как се формулира (справка ли е ,удостоверение или нещо друго) тоя документ понеже аз 2 дена си играя и тея от НОИ само ме разкарват насам-натам

. Говоря за Пловдив, значи отидох пьрво в НОИ (зад бул.Руски )те ми казаха че не знаят за такьв документ и ме пратиха в Агенцията по приходите (до механотехникума)

.От там на информацията ме насочиха на 3 етаж Отдел "Обслужване" след 1 час чакане ми казаха че за прьв пьт чуват за тоя документ и ме насочиха на 2 етаж "Удостоверения" резултата беше сьщия

.
Потьрсих и в форума но нямаше информация за Пловдив,в една тема видях че тези справки се издават в София в централата на НОИ отдел "Международно спогодби". Някои знае ли освен там дали се издават и другаде тея справки ? И другия ми вьпрос е на тези справки пише ли
дльжноста по която си работил или пише само срока
Shte se opitam nakratko da spodelia li4nia si opit - reshenieto si go vsemash ti i nikoi drug, i taka:
Immigrazionnata prozedura za Canada, iziskva shtoto,da predostavish
dokazatelstvo za TRUDOVA ZAETOST,
takiva dokazatelstva sa :
a) trudova knigka - kopie ot stranizite /certifaied tru copy/ i plus prevoda na angliiski ili frenski.
I / ILI
b) Slugebna belegka ot rabotodatel
/za perioda ot poslednite10godini/, /certifaied tru copy/ i plus prevoda na angliiski ili frenski.
I / ILI
v) Udostoverenie za trudov stag - dokumenta e ofizialen i napalno legalen ,izdava se ot NOI v nego izri4no se upomenava za kade sashtia da poslugi, plus zialata informazia za godini ,rabotodatel zaplata i t.n.
Immigrazionnata prozedura /predvigda i priema / - ne se mrashti ,na nito edno ot tezi dokazatalstva, vzeti zaedno, ili po-otdelno. /vaprosat e da go imash pone ednoto i to da e izriadno /
Immigrazionnata prozedura iziskva shtoto, pri podavane na parvite dokumenti kam Viena pone edno ot gore izbroenite 3 dokazatelstva da im bade izprateno. - originala na sashtoto SHTE TI GO IZISKAT DA IM GO PREDSTAVISH NA SAMOTO INTERVU !
Pri podavaneto na moite dokumenti za Viena - izpratih samo i edinstveno UDOSTOVERENIETO OT NOI prevedeno notarialno zavereno i t.n. /li4en opit/
motiva da napravia tova beshe 4e prevoda i notarialnata zaverka na 12 stranizi ot trudovata mi knigka shte mi izlezat SOLENO kato zena v Lv.- dokato dokumenta ot NOI mi e bezplaten i samo edna straniza - vig tova mi beshe BEZKRAINO PO EVTINO /oste pove4e predi zaminavane v Canada - vseki lev ZA MOETO SEMEISTVO e ot zna4enie/
Na intervuto ,az li4no nosih originala na UDOSTOVERENIETO OT NOI i ne prevedenata mi trudova knigka. /li4en opit/
V prozes na intervuto, intervuirashtia, mi obiasni 4e, vsi4ko e o'k - /spezialno vav vrazka s dokazatelstvoto za trudov stag / - "Da kaza toi - vsi4ko Vi e nared - prozedurata predvigda i pozvoliava i priema bez problemi takova dokazatelstvo - no mu bilo interesno v li4en plan zashto sam reshil to4no tova dokazatelstvo da im predostavia - podadah mu togava trudovata si knigka da vidi kolko stranizi e i mu kazah 4e mi e izleznalo BEZKRAINO PO-EVTINO da preveda kserokopiram i notarialno zaveri samo edin edinstven list otkolkoto trudovata mi knigka !!!!! "
Kurta,
documenta ot NOI , ne e niakakva si BELEGKA a e UDOSTOVERENIE - ti si vsimash reshenieto kvo da pravish i kvo i kade da podavash , vaprosa e ,4e ako reshish da pratish samo NOI BADI SIGUREN 4e niama da navredish na nikoi /nai ve4e na sebe si / , nito pak shte U4ISH IMMIGRATION OFFIcCERS OF CANADA na neshto novo , koeyo te ve4e da ne znaiat 4e i da vzemat da iziskvat i na drugite ottuk natatak PROZEDURATA E BEZKRAINO IASNA I LIBERALNA V TOVA OTNOSHENIE - niamam,az li4no nugda, niakoi da mi kazva shtial li sam da navredia ili ne .